Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám köteles segíteni?

Anyám köteles segíteni?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy nem köteles segíten,de a kérdés arra vonatkozik,hogy támogatja a másik gyerekét a tesómat,mert mellette lakik,de mivel én messze vagyok semmiben nem segít.Nem anyagilag,hanem bármi mással,étel ,bármi.Mivel nem szívleli a páromat.Most nem vagyunk jó anyagi helyzetben pároünal rendszeresen adnak pénzt a szülei benzinre,cigire,és ők is csodálkoznak,hogy én semmi segítséget nem kapok anyámtól.Anyám úgy van vele,hogy oldjam meg én választottam ezt az életet.Persze nem.kötelessége segíteni,de azt látom a környezetemben,hogy így vagy úgy mindenkit igyekeznek támogatni még ha apró dologgal is ,hogy boldoguljon könnyebben az életben.

2019. okt. 29. 07:49
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
88%

Hiába vagy elkeseredve, anyád jogosan nem támogat. Utálja a párodat, és neki nem fog adni.

Bevallom én sem adnék. Tudod miért?

Mert ha éhezel, akkor a párod tiszteljen, szeressen már annyira, hogy leteszi a cigit, kocsit, és amíg egyenesbe nem jöttök támogasson. Neki kéne, hisz veled él, nem anyádnak.

Anyád nem köteles segíteni, még akkor sem a a pasasod szülei csodálkoznak, hogy miért nem támogat.-

Ne anyuddal foglalkozz, hanem a pároddal beszélj, hogy álljon le a cigivel, kocsival amíg nem lesztek jobb anyago helyzetben. Ha 2 ember szereti egymást ez nem lesz gond.

2019. okt. 29. 09:12
 22/40 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ha te képes voltál lejjebb adni, akkor ő is megtehetné.

Mint írtam, ne cigizzen és menjen biciklivel. Ha ennyire nincs pénzetek, akkor az alapvető dolgokra kellene költeni, nem ezekre.

Más is tud kocsi nélkül élni, főleg ha ilyen csóró.

Jóó, hogy azt mondta többre viszitek ketten, mivel így ő 2 fizetésből élhet. Ő nagyzol, te meg a saját igényeidből adsz lejjebb.

Túl nagy a rózsaszín köd, de majd rájössz, hogy nem fog változni a kis drága, és ez így nem élet.

Anyádnak van igaza.

2019. okt. 29. 09:17
 23/40 anonim ***** válasza:
85%
Nem köteles.
2019. okt. 29. 09:21
 24/40 anonim ***** válasza:
90%

Azt irod most tobb a kiadas: cigi, kocsi...

Komolyan azt varod, hogy a szuleid ezt miatt pumpaljak beletek a penzt??? Na plane, hogy ezek szerint a parod miatt tobb a kiadas!

Elkoltoztel, gondolom eleg felnottnek tartod magad. Mitol lesz jobb, ha a szuleid kuldenek havonta egy zsak krumplit? Beszelj a paroddal, hogy kevesebbet koltson pl. cigire, mert az rohadtul sok penzt visz el.

Amugy nalunk annyiban hasonlo a helyzet, hogy van egy batyam aki messze lakik, ritkan talalkozunk. En kozel elek a szuleimhez, igy persze en kapok ezt-azt. Pl. sutemenyt vagy elvisznek kozos programra.

A batyam sosem panaszkodott, hiszen o dontott ugy, hogy mashol kezdi el a nagybetus eletet.

Nem lenne praktikus es gondolom o sem szeretne, ha a szuleink hetente pistaznanak egy kosar zoldseget es karton tojast. Dolgozik, el tudja magat latni.

Plusz en itt vagyok mindig, segitek a szuleimnek, nekik is jol esik ha legalabb az egyik gyerekkel gyakrabban tudnak talalkozni.

Havi nehany ebedbol, vagy programbol mi nem csinalunk problemat, bekesseg van.

Azt viszont hozzatennem, hogy volt forditott helyzet is, amikor a fovarosba jartam egyetemre. Allamis voltam,osztondijj + diakmunka mellett nem kertem tamogatast, de nem is kellett, mert be tudtam osztani a penzem. Olyan nem volt, hogy felhivtam volna a szuleimet, vagy hogy kiirtam egy kerdest a GYIK-re, hogy mi az, hogy a tesomnak adnak havonta egy zsak krumplit nekem pedig nem???

2019. okt. 29. 09:26
 25/40 anonim ***** válasza:
80%
Menjetek dolgozni es akkor nem kell benzinre, cigire penzt kunyeralni. Nehogy mar anyukad fizesse ezeket???
2019. okt. 29. 09:29
 26/40 anonim ***** válasza:
41%
2019. okt. 29. 09:34
 27/40 anonim ***** válasza:
29%

Csak ha kiskorú volnál, akkor volna köteles segíteni. Egyébként nem érv az, hogy bezzeg a testvéredet segítei. Ez inkább csak anyád szeméyiségéről ad egy bizonyos képet, de nem érv arra, hogy miért nem segít neked.

És ne mártírkodj! Ha te képes vagy nélkülözni, muszájból, akkor a kedves párodat kell elővenni - ha már magától nem jut ez az eszébe -, hogy az autó és a bagó nem létszükséglet, sőt, még a mobiltelefon vagy a net-előfizetés sem, amikor a mindennapi betevőről van szó. Ülj le vele és beszéld meg vele a háztartási kiadásokat. Nem anyukát kell vegzálni, hogy miért nem segít. Az ő döntése és az ő dolga.

Ps: Viszont amikor anyuka megöregszik, megbetegszik és haldoklik, neked sem muszáj kezedet-lábodat törni érte. Segítse őt a most dédelgetett drága testvéred.

2019. okt. 29. 09:41
 28/40 anonim ***** válasza:
78%
Nem köteles,mivel ti már külön család vagytok.A tesódat se volna köteles támogatni.
2019. okt. 29. 09:50
 29/40 anonim ***** válasza:
83%
Bocs, de erős, fiatal párként meddig akarnád pumpolni a szüleidet?
2019. okt. 29. 11:03
 30/40 anonim ***** válasza:
88%
"A párom szülei segítik kajával,pénzzel,és csodálkoznak,hogy nem kapok segítséget." Inkább nekik nem kéne cigit fizetni a felnőtt kölyküknek. Felelős felnőtt ember csökkenti a nem létfontosságú kiadásokat ha szar anyagi helyzetbe kerül. , és nem nyavalyog hogy anyu miért nem pénzeli.
2019. okt. 29. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!