Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyukámat,...

Hogy vegyem rá anyukámat, hogy bevonjon a családi beszélgetésekbe?

Figyelt kérdés

Nálunk soha nem volt meg az a jó családi beszélgetős, vidám légkör, ami másoknál, inkább hideg, kikérdezéseken és számonkéréseken alapultak a közös ebédek, vacsorák mindig. Ilyenkor anya volt a családfő, csak ő kérdezett, akinek meg azt mondta, hogy "kuss", az nem szólalt meg.

Azóta felnőttünk, és néha együtt van anyánál is a család. Ilyenkor olyan jól elsztorizgatunk egymásnak, hogy kivel mi újság, néha úgy érzem magam, mintha másnál lennénk, a barátaimnál szokott otthon olyan jó hangulat lenni.

Csak az a bajom, hogy ha én mesélek valamit (most például elmeséltem, hogy milyen jót palacsintáztunk a héten a barátaimmal), akkor látványosan igyekszik meggyilkolni a beszélgetést, például forgatja a szemét, megjegyzéseket tesz hozzá, pofákat vág (ma pl. felállt, és kiment a konyhába, amíg beszéltem), vagy csak simán gúnyosan hozzátesz valamit, amivel nevetségessé tesz engem. Ma, miután elmondtam a saját kis történetem, hiába kérdezett valamit még tőlem a nagynénim, anya elkezdett emeltebb hangon valami teljesen másról beszélni, velem párhuzamosan, amíg el nem hallgattam. Egyébként nem beszélek sokat, és kimondottan nagy hülyeségeket sem hordok össze.

Ez eléggé zavar, de nem tudom ezt megbeszélni anyukámmal, mert nyilván letagadná, hogy ezt csinálja, és kiröhögne. Tudtok valami tippet adni, hogy hogy tudnék becsatlakozni a családi beszélgetésekbe?

21/l (külön élek, egyetemre járok, hétvégente jráok haza. testvéreim is tanulnak/dolgoznak, pár hetente látjuk anyát. apukámmal nem áll fenn ez a probléma, ha nála vagyunk, kötetlenül és vidáman tudunk beszélgetni).

2019. okt. 26. 19:15
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm!
2019. okt. 26. 21:29
 32/45 anonim ***** válasza:
33%
Te most ugyanaz a troll vagy, aki pár kérdéssel lejjebb az anyának adta ki magát, akinek a lánya el akar költözni, mert a kanja kiabált vele. Előtte meg tanár voltál, aki az orvos menyasszonyának keres ruhát. Pocsék életed lehet, ha ezekben a kérdésekben éled ki magad. De legalább ne úgy csináld, hogy a második mondatodból levágós legyen...
2019. okt. 26. 21:30
 33/45 hírnök ***** válasza:
22%

1, Lehet szegény fáradt, beteg, elgyengült az élettől (pl. a válástól) -ha jól értem elváltak a szüleid.

És emiatt dühös. Nem rád, magára. Ha valaki ok nélkül bánt (adtál rá tudatos vagy nem tudatos okot hogy haragudjon irigykedjen rád? -ezen gondolkozz el..) akkor nem veled van baja, hanem saját magával.

2, Lehet épp megjött a havi baja.

3, Lehet öregszik. Klimaxos.

Ami a legfontosabb: Ne megváltoztatni akard, hanem meg érteni. És ne csak magadról dumálj (milyen jó volt palacsintázás, sörözés, stb.) Mikor kérdezted meg utoljára: És Te anyu hogy vagy? Milyen volt a napod? Mi jó ért a héten? Milyen volt a gyerekkorodban? -hagy beszéljen ő. -szépen lassan, türelemmel minden emberi kapcsolatot meg lehet javítani. Csodaszer nincs.

"Reggel 2 kanál kamilla tea 3 hónapig és kész" Nem. Idő. Amennyi idő mire eldurvul egy kapcsolat, gyakran ugyan annyi mire megjavul.

És a sok trollnak ne higyj, hogy nem szeret anyád. Szeret. Csak nem úgy, ahogy Te akarod. Megív ebédre. Neki az a szeretet ha főz. Nem ha "nyalizik". Gondolkozz el ezen

2019. okt. 26. 21:35
 34/45 Savlekotő ***** válasza:
74%

A kérdező kommentje:

A szeretet és a békében hagyás két különböző dolog. Ez utóbbit szeretném.

Ne menj oda akkor majd békén hagy mert nem leszel ott,ilyen egyszerű..

2019. okt. 26. 21:43
 35/45 A kérdező kommentje:
Nem, nem ugyanaz vagyok. Írtam ki már pár kérdést anyáról, de hónapokkal ezelőtt.
2019. okt. 26. 22:06
 36/45 A kérdező kommentje:
33-as, köszönöm, a te válaszod is rengeteget segített.
2019. okt. 26. 22:07
 37/45 anonim ***** válasza:
87%
Hát én úgy tapasztaltam, hogy ha nekiesik az ember a nárcisznak, rákiabál, ilyesmi, akkor az véres bosszút áll. A mienkkel csak úgy lehetett bánni, ha semmilyen érzelmi reakciót nem adtunk az erőszakosságára. Társaságban ettől függetlenül minden alkalommal nekiállt megszégyeníteni minket, elképesztő hazugságokkal. Rólam pl. azt mondta, szerinte nem egyetemre járok, hanem krválkodni. A három kiló könyvekkel a válltáskámban... Tudta, hogy nem igaz, csak ennél sértőbbet nem tudott kitalálni, és ő akkor érezte jól magát, ha valakinek rossz volt.
2019. okt. 26. 22:38
 38/45 anonim ***** válasza:
85%
Ezen a kapcsolaton semmit nem tudsz javítani amíg anyád semmibe se vesz téged és lépten,nyonon megaláz. Két ember között csak akkor létezik olyan,hogy helyre lehet hozni dolgokat amennyiben ebbe mind két fél partner. Amíg csak te erőlteted ezt,semmire se mész. Én a helyedbe felvenném ugyanazt a kesztyüt ahogy ő bánik veled. Amikor ő beszél közbe vágnék,lekicsinyítő megjegyzéseket tennék felé. És ha felemeli a hangját,felállnék és angolosan távoznék. Így esetleg lehet elgondolkozna a saját viselkedésén. Ha pedig ez sem változtatna fajta,onnantól fogva kerülnèm a kapcsolatot vele amennyire csak lehet. Nem erőltetném tovább.
2019. okt. 27. 14:49
 39/45 anonim ***** válasza:
75%
A lekicsinylő mnegjegyzésekért durtva bosszúőt fog állni a nárcisz, én nem kockáztatnám. A távozás nem rossz ötlet. De egy nárcisz tudja, hogy kamu dolgokkal vádolja a másikat, értelmetlen dolog ennek a mindkét fél által tudott hazugságnak az igazságtartalmán vitatkozni. Ugyanúgy, mivel a nárcisznak kell a másik letiprásának öröme, értelmetlen megkérni rá, hogy ne tegye. Nárciszt befolyásolni legfeljebb hízelgéssel lehet, nekünk a rokonunkhoz ismerős járt hízekedni nekei, amiért a rokon mindig adott neki egy-egy arany ékszert a készletéből. Mikor elfogoyott az arany, az ismerős nem jött többé el hozzá. Tehát ilyen jellegű hasznot lehetséges húzni a nárciszokból, ha megéri a haszonlesőnek, mert mondjuk pénz kell neki. Másfajta nyereséget nárciszból kinyerni nem lehet.
2019. okt. 27. 16:47
 40/45 anonim ***** válasza:
74%

Most mondom, erre ne cseszd el az életed, inkább építsd a sajátodat és örülj, hogy apukád normális, ha már anyukád nem az.

Ajánlom figyelmedbe a Mérgező szülők c. könyvet, amit gyakorin sajnos okkal ismételgetnek minimum havi szinten.

Sajnos a kutyába lemenős levélíró véleményét csak ismételni tudom.

2019. okt. 27. 18:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!