Mit tegyek, ha kiderült, hogy a lányom drogozik?
A lányom 20 éves és most nemrég szakított a párjával. A fiú 28 éves, nagyon komoly srác, kedveltem. Nemrég írt nekem jóindulattal, hogy segítsek a lányomon, mert kiderült, hogy alkalomadtán MDMA-t és LSD-t is használ, a pontos gyakoriságról fogalmam sincs. Azt hittem, hogy teljesen absztinens, soha nem iszik alkoholt, pedig még bíztattuk is a férjemmel, hogy néha azért elengedheti magát kicsit. Szóval teljesen meglepődtem.
Mit tegyek most? Hogyan hozzam fel, hogy ne legyen agresszív? Azt hallottam, hogy a drogosok sokszor kifordulnak önmagukból, tudnak meglepetéseket okozni.
Szerintem szuperül csináltad ezt a beszélgetést, ha a lányod így megnyílt neked. (Az előző válaszolóval ne foglalkozz, vagy trollkodik, vagy valóban ennyire korlátolt – egyik esetben sem érdekes a véleménye.)
És vond le a megfelelő konzekvenciát: inkább legyen a lányodnak kevésbé „komoly” barátja, de ép lelkű.
Dehogy küldöm elvonóra... Nem vagyok (már) ennyire ostoba! Nemhogy napi, még heti/havi rendszeresség sincs.
Ha ennyit iszik valaki, azt sem akarja elvonóra küldeni.
Hú hát azért ez eléggé durva amik a kapcsolatáról kiderültek - még jó h ki tudott jönni belőle. Konkrétan egy nárcisztikus hatalmaskodó pszichopatával járt együtt, aki továbbra is telefonon/sms-ben zaklatja és zsarolja. Én inkább a volt barátja miatt aggódnék, semmint az alkalmi füvezés miatt.. Nehogy valami hülyeséget csináljon az ex.
Már alapból nyilván az sem volt tisztességes tőle h beárulta neked a lányt miszerint alkalmanként használ szereket. Az ilyet nem vezetheti jóindulat. De szerencsére fordítva sült el a dolog és legalább kitálalt erről az általad kedvelt barátról mindent.
Azt javaslom csak hogy sokkal gyakrabban és többet beszélgess MINDENRŐL a lányoddal - eddig tényleg semmit nem tudtál arról hogy a színfalak mögött milyen is volt ez a kapcsolata valójában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!