Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha kiderült, hogy...

Mit tegyek, ha kiderült, hogy a lányom drogozik?

Figyelt kérdés

A lányom 20 éves és most nemrég szakított a párjával. A fiú 28 éves, nagyon komoly srác, kedveltem. Nemrég írt nekem jóindulattal, hogy segítsek a lányomon, mert kiderült, hogy alkalomadtán MDMA-t és LSD-t is használ, a pontos gyakoriságról fogalmam sincs. Azt hittem, hogy teljesen absztinens, soha nem iszik alkoholt, pedig még bíztattuk is a férjemmel, hogy néha azért elengedheti magát kicsit. Szóval teljesen meglepődtem.

Mit tegyek most? Hogyan hozzam fel, hogy ne legyen agresszív? Azt hallottam, hogy a drogosok sokszor kifordulnak önmagukból, tudnak meglepetéseket okozni.

2019. okt. 24. 14:58
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem szuperül csináltad ezt a beszélgetést, ha a lányod így megnyílt neked. (Az előző válaszolóval ne foglalkozz, vagy trollkodik, vagy valóban ennyire korlátolt – egyik esetben sem érdekes a véleménye.)

És vond le a megfelelő konzekvenciát: inkább legyen a lányodnak kevésbé „komoly” barátja, de ép lelkű.

2019. okt. 25. 12:42
 32/37 anonim ***** válasza:
9%
Ugyan már. Amíg mértékkel csinálja szerintem nincs gond. Mi a párommal néha néha spuriztunk vagy kóláztunk. Most egy jó ideje hanyagoljuk mert nagyon spórolunk, tehát nyilván még csak rá sem szoktunk. Szerintem nyitottan állj a dologhoz, manapság már a fiatalok nagy része kábítószerezik. Alig ismerek korombelit, aki legalább füvet ne szívott volna.
2019. okt. 25. 23:47
 33/37 anonim válasza:
36%
Elvonó meg egyáltalán orvosi segítség mert 2 év alatt 1x használt LSD-t, 1x varázsgombát és 3x MDMA-t meg 2-3 havonta füvezik... Ez semmi, nekem került barátom elvonóra, de ő napi szinten fogyasztott kábítószert, de ez még alkalmi használatnak is kevés. Nyilván mivel társadalmilag nem elfogadott, ezért nem etikus ezeknek az agyagoknak a használata, de ennyitől még csak függőség se tud kialakulni ha csak nem extrém módon addiktív a lányod. Ha pszihológusra van szüksége a volt barátja miatt az más.
2019. okt. 26. 11:22
 34/37 anonim ***** válasza:
12%
Nem hajlandó elvonóra menni, mert nincs mit "elvonni", ő azt mondja, kíváncsiságból kísérletezik ezekkel a szerekkel, mert érdekesnek tartja a hatásukat, - függő lett. Irány az elvonó.
2019. okt. 26. 11:47
 35/37 A kérdező kommentje:

Dehogy küldöm elvonóra... Nem vagyok (már) ennyire ostoba! Nemhogy napi, még heti/havi rendszeresség sincs.

Ha ennyit iszik valaki, azt sem akarja elvonóra küldeni.

2019. okt. 26. 12:35
 36/37 anonim ***** válasza:
68%

Hú hát azért ez eléggé durva amik a kapcsolatáról kiderültek - még jó h ki tudott jönni belőle. Konkrétan egy nárcisztikus hatalmaskodó pszichopatával járt együtt, aki továbbra is telefonon/sms-ben zaklatja és zsarolja. Én inkább a volt barátja miatt aggódnék, semmint az alkalmi füvezés miatt.. Nehogy valami hülyeséget csináljon az ex.

Már alapból nyilván az sem volt tisztességes tőle h beárulta neked a lányt miszerint alkalmanként használ szereket. Az ilyet nem vezetheti jóindulat. De szerencsére fordítva sült el a dolog és legalább kitálalt erről az általad kedvelt barátról mindent.

Azt javaslom csak hogy sokkal gyakrabban és többet beszélgess MINDENRŐL a lányoddal - eddig tényleg semmit nem tudtál arról hogy a színfalak mögött milyen is volt ez a kapcsolata valójában?

2019. nov. 2. 11:24
 37/37 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező! Az LSD egy halucinogén amire nem lehet rákapni mivel másnap nem fog szinte semmit sem érezni szóval ki kell hagyni egy bizonyos időszakot, az MDMA pedig csak party drog, szinte minden fiatal tolja és nem szokik rá mert csak bulikban szokás (van aki otthon is de az már függőség)
2019. nov. 20. 18:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!