Megtudtam, hogy drogozik a felnőtt /25 éves gyerekem/. Pervitint használ. Kezelésre nem akar menni. Hogyan tudnék neki segíteni?
A pervitin nem az a fajta drog aminél akaratlanul is elhagyja magát az ember, lehet mellette normális életet élni, a fiadnak lehet van ott más egyéb is. Nekem több ismerősöm is van akik olyan tablettákat használnak, amit én egészségkárosodás kockázata(belsőszervek) miatt inkább hanyagolok, viszont nincsenek lefogyva, és dolgoznak, suliba járnak a fiatalabbak.
Aki nem tud viselkedni, meghülyül, azzal nem lehet mit kezdeni.
Ezért nincs legalizálva még a marihuána sem itthon, mert látják mit művel az ital is, és sajnos ezt veszik alapul.
Annyit tudsz tenni, hogy megpróbálsz vele beszélgetni, hátha megváltozik benne valami. Éreztesd vele, hogy mellette állsz, szereted. Beszélj vele a jövőjéről, esetleg szervezz programokat, vesd fel gyakran a témát, hogy forduljon szakemberhez.
Azt tudod esetleg miért kezdett el drogozni? Miért nem akar segítséget kérni? Ezek fontos infók. Nem mind1, hogy azért nem akar segítséget kérni mert fél, szégyelli vagy azért, mert neki így jó.
Esetleg te is kikérheted egy szakember véleményét. Egy drogos gyerek nagyon megterhelő lelkileg, főleg, hogy már felnőtt és nem kötelezheted semmire. Pszichológussal ha beszélnél a témáról, az talán segíthetne megoldani a helyzetet, vagy ha azt nem is, segíthetne neked elviselni, feldolgozni ezt az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!