Mit tegyek, ha kiderült, hogy a lányom drogozik?
A lányom 20 éves és most nemrég szakított a párjával. A fiú 28 éves, nagyon komoly srác, kedveltem. Nemrég írt nekem jóindulattal, hogy segítsek a lányomon, mert kiderült, hogy alkalomadtán MDMA-t és LSD-t is használ, a pontos gyakoriságról fogalmam sincs. Azt hittem, hogy teljesen absztinens, soha nem iszik alkoholt, pedig még bíztattuk is a férjemmel, hogy néha azért elengedheti magát kicsit. Szóval teljesen meglepődtem.
Mit tegyek most? Hogyan hozzam fel, hogy ne legyen agresszív? Azt hallottam, hogy a drogosok sokszor kifordulnak önmagukból, tudnak meglepetéseket okozni.
#3, szerinted egy drogost hova kéne küldeni, ha nem elvonóra? Menjen agyagozó szakkörbe? Szép.
Ezen az oldalon mindenki alkoholista, aki akár csak egy korty piát megivott életében, elvonóra kell küldeni, de egy drogosnál meg megy a pampogás, hogy minek az elvonó?
Első körben nyugodj meg, az említett anyagok pszichedelikumok, fizikai függőséget nem alakítanak ki, max. mentálisat, de ez sem jellemző. Másodszor kicsit nézz utána a témának (pl. a daath oldalán az anyagleírások vagy az élménybeszámolók között), hogy reális képed legyen arról, miért, mire is használják ezeket az emberek.
Aztán leülhetsz beszélgetni a lányoddal, elmondhatod neki, hogy az expasija elmondta ezt, és téged megijesztett, aggódsz érte, de ne támadd le, kérdezd meg, ő miért, milyen gyakran él ezekkel. Beszélgess vele felnőtt emberként.
Olyan szülőként tanácsolom ezt, aki réges-régen szintén kipróbált jó pár dolgot. Tudod, az a különbség az alkohol és ezek között, hogy míg az előbbi tompít, ezek tágítják a tudatot. Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki ezekre rászokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!