Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék jóban lenni a...

Hogyan tudnék jóban lenni a szüleimmel? 18L

Figyelt kérdés
Az a baj, nálunk mindig vita van. Apám pl tegnap is meg akart ütni... Nagyon nehezen fogja vissza magát az anyám is. Egyszer volt, hogy besokalltam, és elmentem inni egymagam. Mikor hazaértem, gondoltam leülök velük beszélgetni, ezt józanon nem mertem volna. Erre mindketten ordibálni kezdtek velem, anyám meg akart ütni, (én nem ütöttem meg, csak lefogtam) erre apám rálökött az ágyra és pofozni kezdett, úgy kellett leszedni rólam. Nálunk mindennapos az, hogy a szüleim lecsesznek minden apróságért, mindenből vitát generálnak, rajtam vezetik le a munkahelyük által felgyülemlett feszültséget. Egyszer olyan is volt, hogy csak úgy leléptem itthonról, de az sem hatotta meg Őket. Próbálok velük jóban lenni, igyekszem beszélgetni mindkettejükkel, de nem érdeklem őket. Barátaim nincsenek, tesóim szintén érdektelenek velem szemben. Elmennék itthonról szívesen valahova, (pénz nélkül is) de az a helyzet, hogy van egy kutyám, akit nem hagynék itthon, mert apám bántaná. Volt rá példa, mikor belerúgott meg ilyenek. Féltem Őt nagyon, csak miatta élek. Az egészben a legelszomorítóbb az, hogy erről senki nem tud. Rokonaink előtt nagyon kedvesek, nagyon meg tudják magukat játszani. Nem tudom mit tehetnék, nem bírják az idegeim.
2019. okt. 22. 15:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
A redőnyöd jó már?
2019. okt. 22. 15:35
 2/13 A kérdező kommentje:
?
2019. okt. 22. 15:38
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Csak az,hogy a tegnap még a redőnyért vertek meg,mert nem tudtad leengedni.
2019. okt. 22. 15:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Ez most honnan jött?
2019. okt. 22. 15:45
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Költözz el és vidd a kutyát is. Nagyon mást nem tudsz tenni. Felnőtt vagy már, oda mész ahova akarsz. Ez változni sajnos nem fog. Menekülj!
2019. okt. 22. 15:51
 6/13 anonim ***** válasza:
89%

- Anya, Apa, beszélgessünk kicsit?

- Micsoda? ÁÁÁÁÁÁÁ, majd inkább jól összeverünk! (csattognak az ütések, szegény lánygyermek összegörnyedve zokog.)

Teljesen így történt?

2019. okt. 22. 15:56
 7/13 A kérdező kommentje:
6# Nem, nem szóltak előre.
2019. okt. 22. 15:58
 8/13 anonim ***** válasza:
96%
Ha ilyenek sehogy. Keress munkahelyet, albérletet, meg pórázt a kutyának.
2019. okt. 22. 16:11
 9/13 anonim válasza:
97%

Őszinte leszek: Sehogy nem tudsz (és ne is akarj) jóban lenni ezek után a szüleiddel.

Én nekem is hasonló (volt) a családi állapotom, ezért én csak azt tudom mondani hogy:

-Mielőtt bedurvulna egy veszekedésetek, közöld velük hogyha megütnek vagy bántanak elmész onnan a p*csába. Ez nálam kétszer fordult elő, legelső alkalommal úgy megvertek hogy lábra állni alig bírtam utánna (Mondjuk látszódott rajtam hogy egy lépést nem mertem volna megtenni, nemhogy elmenni otthonról). Második alkalommal sokkal határozottabban álltam eléjük és nagyon is elsápadtak rajtam, úgy tátogtak a meglepődöttségtől mint két hal. Állj eléjük határozottan a cucaiddal a közeledben ,és ha látod rajtuk az agresszivitás bármilyen jelét is akkor kalap-kabát.

-Biztos vannak olyan rokonaid akik nem szimpatizálnak a szüleiddel. Költözz oda, mondd el nekik a történteket hátha tudnak segíteni.

-Kutyus miatt ne aggódj, ha félsz hogy bántanák akkor vidd magaddal.

-Mivel fiatal felnőtt vagy, ezért vállalhatsz normális munkát is suli mellett. Én is ezt csináltam,igaz nem volt könnyű, de minden forint motivált arra, hogy ne függjek tőlük és el tudjak költözni egy albérletbe. Esetleg ha városon laksz több ismerősöddel bérelhetnétek valami albérletet. Sokkal olcsób ha vagytok 2-3-an, mintha egyedül fizetnél mindent.

Lassan 1 éve hogy elköltöztem onnan és életem legszebb időszakában vagyok. Nem szorongok azon hogy mikor hogyan bánt az a két elmebeteg. Azóta egyetlen egyszer kerestek meg telefonon, de hála az égnek azóta se. Ha még egyszer eszedbe jutna a szökés, akkor az legyen végleges és többet ne menj vissza.

2019. okt. 22. 16:21
 10/13 zol56 ***** válasza:
74%

9.

Azért még vannak akik normálisan közelítenek a problémához.

A család nagyon nehéz és kényes téma.

Valószínű a 9-es emberke adta meg a választ.

2019. okt. 22. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!