Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben mit tehet/tesz...

Ilyen esetben mit tehet/tesz a gyámügy?

Figyelt kérdés

Lányom 14 éves.Jelenleg az apjával él.Pár éve ellenem hangolta az apja családja,alaptalanul megvádoltak mindenfélével és fondorlatosan magukhoz édesgették a gyereket.Én voltam akkoriban a rossz.Aztán a kislány két éve az apjához költözött.Nem akartam engedni,de fenyegettek,hogy bíróságra mennek és ott úgyis elmondja majd a lány hogy kinél akar élni és így hagytam,hogy ha ezt szeretné...majd rájön.

Aztán most fordult a kocka,lányom vissza akar költözni hozzám,de a párom,akivel élek,nem engedi.Övé a ház,ahol élünk.Párom annak idején megmondta,hogy ha innen tőlünk elköltözik a kislány akkor vissza már nem jöhet.Nem tudnák hová menni a lányommal,tehát elköltözni sem tudnák.Mindenáron vissza akar jönni a lányom de a párom ellenzi,nem akarja.A lányom apja vissza engedné.A gyámügy kötelezheti az élettársamat arra hogy engedje itt lakni a gyereket vagy ezt nem tehetik meg?Van beleszólása a páromnak?(Mivel övé az ingatlan?)

2019. okt. 11. 21:42
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Annak idején amikor elköltözött a lányom,a gyámügyön befeketítette a páromat is,alaptalanul,csak hogy az apjához kerülhessen.Pedig nem volt rossz dolga nálunk.Ezt nem tudja neki elfelejteni a párom.
2019. okt. 11. 21:59
 12/31 anonim ***** válasza:
0%

Na de egy akkor 12 éves kislányról beszélünk, aki ha jól értem manipuláció alatt állt és meg volt kattanva a válás miatt.

Felnőhetne a párod.

2019. okt. 11. 22:00
 13/31 A kérdező kommentje:
Igen,ez igaz.Tisztára patt helyzetben vagyok
2019. okt. 11. 22:01
 14/31 anonim ***** válasza:
83%

A parodnak valoszinuleg elege lett a kisasszonybol! Tudja, hogy mennyi draman mentetek keresztul, biztos voltak szemtelen megjegyzesek, visszaszolasok a lanyod reszerol!

Termeszetesen- es teszem hozza szerencsere- a gyamugy nem kotelezheti a parod, hogy vegye magahoz az o senkijet! Te vagy az anya, akkor old meg, de ne akard masra raeroszakolni a gyereked!

Probaljatok megallapodni, hogy esetleg par napot vagy a hetveget nalatok tolti. 14 eves meg eretlen, de a parod haza, nem atjarohaz! Tetszik a hatarozottsaga!

2019. okt. 11. 22:04
 15/31 anonim ***** válasza:
6%

Határozottsága?

Ez a csávó egy apa, akinek pontosan tudnia kéne milyen a szülői kötelék. Ha a fia kamaszodni kezd, akkor azt majd kidobja? A szülő felnőtt ember, a gyerek az gyerek.

Ezt egy sértett fh@sznak is tudomásul kell vennie.

2019. okt. 11. 22:06
 16/31 A kérdező kommentje:
Az igaz hogy régen történtek durva dolgok a lányom részéről.Állandó szófogadatlanság,szabályok nem betartása,trehányság,visszabeszélések...viszont az is igaz hogy nem lehet mindig sakkozni két szülő között.Az nem úgy megy hogy valamit nem engedek meg a kislánynak és egyből menne vissza apjához ..
2019. okt. 11. 22:09
 17/31 A kérdező kommentje:
Így van utolsó válaszoló,ez is igaz,ilyenek a kamszok...és egyszer a fiam is lesz kamasz,hát csak nem dobná ki emiatt a saját apja...
2019. okt. 11. 22:11
 18/31 anonim ***** válasza:
3%

A kislány vissza akar jönni,az apuka pedig csak úgy engedné? Szóval eddig tartott a nagy gyerek szeretet. Hamar beleunt,mit ne mondjak. Legalábbis én ezt mondtam a volt férjemnek,mikor mindenáron magukhoz akarták anyóssal édesgetni a gyerekemet... Na mindegy is.

Esetleg megpróbálkozhatsz egy anyaotthonnal,vagy ha tényleg fontosabb a gyereked annál,akivel együtt élsz,akkor berakod a kicsit bölcsibe,oviba,akárhová,elmész dolgozni,a felügyeleti jogot,ha nem te kaptad meg,akkor közös megegyezéssel megkapni,mármint a gyámságot a lányod felett. Aztán a két apukától le kell gondolni a gyerektartást is. Egyikről azért,mert nagy volt a szája,és nem tetszik neki a gyerek nevelés,a másiktól pedig mert téged zsarol a gyereketekkel. Így lenne a csp.kettő gyt.,még a fizud. Nem luxus,tudom,de a lányod most benned bízik a legjobban. Hisz kihez fordulhatnak ennyi idősen? Ha nem az anyjához? Amúgy ha fontos vagy egy kicsit is a párosnak,akkor nem hagyná hogy szenvedj,és visszaengedné a lányomat.

2019. okt. 11. 22:14
 19/31 A kérdező kommentje:
Ma este már azt mondta a párom hogy lehet a végén mégis az lesz hogy visszaengedi...nem akar gyámügyi hercehurcát meg gondolom félti a jó hírét (mit gondolnak róla hogy milyen apa)
2019. okt. 11. 22:19
 20/31 anonim ***** válasza:
94%

Igaza van. Az én otthonomból, családomból és az életemből senki ne csináljon átjáróházat.

Nem tetszik? Akkor teremtsen mindenki saját magának saját otthont és lehet ki be korzózni.

2019. okt. 12. 06:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!