Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Borzasztóan tönkre fog menni...

Borzasztóan tönkre fog menni minden. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem el otthonról. Önállósodni szerettem volna,sikerült,de mivel láthatólag nem sikerül uj albérletbe mennem,hazaköltözöm. Viszont megtudtam,hogy az egyik szülőm le fog lépni. Otthagyja a húgomat is,aki most 11. Nem tudom mit tehetnék. Nyílván segíteni fogom a szülőmet és a húgomat,de úgy érzem ebbe bele fogok roppanni. A 20-as éveim elején vagyok,dolgozom folyamatosan,és félek,mi fog történni. Félek a családom ezt hogy viseli,de legfőképp a húgom.
2019. okt. 5. 19:32
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
19%
Látom teljesen mindegy a válasz,pontozgatás az megy. Anyádat kérdezd meg,hogy mi a terve a húgodat illetően. Én a helyedben megmondanám neki,hogy ha a húgodat magára hagyja,bejelented a gyermekvédelemnél . Gondolom,azt hiszi,majd te leszel a bébiszitter,ő meg élhet mint hal a vízben. A lényeg,hogy anyádban kell tudatosítanod,hogy nem passzolhatja le csak úgy a húgodat neked,mert ô tartozik érte felelősséggel.
2019. okt. 6. 08:42
 22/42 A kérdező kommentje:
Nagyszülők nem tudom fognak e segíteni. Sajnos idáig nem olyannak tűntek. A család többi tagja se érdeklődött sokat,mikor 2 hétig egyedül voltunk,mert a szülők nyaraltak. Nem bizakodom.
2019. okt. 6. 08:49
 23/42 anonim ***** válasza:
74%
Egy biztos, a húgod nem fogja jól fogadni a dolgot. Amit tudsz ez ellen tenni, az az, hogy beszélgetsz vele más dolgokról, de azért el is magyarázod neki, hogy így a legjobb a szülőknek, és talán neki is. Ezen felül mivel egyszerre kéne nevelned őt, és élned a saját életed, így meg kell találnod az egyensúlyt. Foglalkoznod is kell vele, de mellette a magánéleted sem szűnhet meg, épp ezért ha időt töltesz vele, tanítsd arra, hogy legyen önálló, de azért legyenek olyan barátai is, akikre számíthat. Eleinte nehéz lesz, de ahogy egyre önállósul majd, úgy lesz egyre könnyebb neked, hisz nem fog mindennel hozzád menni.
2019. okt. 6. 11:02
 24/42 anonim ***** válasza:
40%
Anyád elmegy egy új kapcsdolatba, oda is szül egy gyereket, tönkremegy a kapcsolata, leadja neked a kicsit is, és újra távozik? Ha bevállalod ezt a szerepet, ez vár rád. Te leszel a család majma. Bármi torténik, ne költözz haza. Pont azért nem oldják meg másképp, mert megbeszélték, hogy te lehetsz a nevelőnő. Menj szobatársnak valahová.
2019. okt. 6. 14:31
 25/42 anonim ***** válasza:
73%

En is megtennék amit tudnák a testvéremért . Persze, nem a nagyobb testver dolga , de en hajlandó lennék . Mert mi mas a család , ha nem egymásért áldozatot vállaló emberek közössége ?

Ha egyik csaladtag kihull , masik veheti át a szerepet

Nekem se erne többet a kényelmem

2019. okt. 6. 14:37
 26/42 anonim ***** válasza:
81%

Ott a 11 eves húga, nemcsak bosszúból áll az élet

Ott egy kiskamasz, aki biztos nem akar árvaházba menni

2019. okt. 6. 15:04
 27/42 anonim ***** válasza:
66%
Nem árva, él mindkét szüleje, mért menne árvaházba? Ne írj már hülyeségeket.
2019. okt. 6. 15:05
 28/42 anonim ***** válasza:
40%

1) Apád nem börtönben van, hogy ne mozdulhatna el onnan, ahol dolgozik. Az ő lánya, ő tartozik érte felelősséggel, hazaköltözik, és a közelben vállal melót, munkaerőhiány van, kapkodnak az emberek után.

2) Anyád viszi magával a húgodat, ő szülte, az ő lánya, ő felelőssége. Ahova megy, ott nyilván a gyerekének is helye kell, hogy legyen.

3) Ha átveszed a szüleidtől a húdog nevelését, ki pasi fog veled összejönni ezzel a csomaggal? Biztosan találsz jólelkű fiút, csak majd ha éppen abba, aki vállaja a húgod eltartását, nem leszel szerelmes, belemész-e ebbe a kompromisszumba?

2019. okt. 6. 15:20
 29/42 anonim ***** válasza:
65%
Az iskolában nem fog tudni a húgod annyit hazudozni, hogy ki ne derüljön: elhagyták a szülei. Elő fogják venni a szüleidet ezét hivatalosan, ők pedig nem fogják megköszönni, amit kapnak érte.
2019. okt. 6. 15:34
 30/42 A kérdező kommentje:

Anyám Hollandiába akar menni,ott vállal munkát. Nem új kapcsolatba megy. 47 éves,hova akarna új gyereket? Elege lett az apámból,ennyi.

Apám nem tudom fog e a közelben munkát vállalni. Bár muszáj lesz neki.

Ja,és aki szerint hagyjam magára a testvérem,mikor szüksége lenne rám,nézzen magába,aztán köpjön fel és álljon alá. Kit érdekel lesz e így pasim? Megsúgom: van,és mindenben támogat,de ha nem lenne,az se zavarna. Ennyi érzéketlent egy helyen... Gusztustalan.

2019. okt. 6. 15:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!