Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Borzasztóan tönkre fog menni...

Borzasztóan tönkre fog menni minden. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem el otthonról. Önállósodni szerettem volna,sikerült,de mivel láthatólag nem sikerül uj albérletbe mennem,hazaköltözöm. Viszont megtudtam,hogy az egyik szülőm le fog lépni. Otthagyja a húgomat is,aki most 11. Nem tudom mit tehetnék. Nyílván segíteni fogom a szülőmet és a húgomat,de úgy érzem ebbe bele fogok roppanni. A 20-as éveim elején vagyok,dolgozom folyamatosan,és félek,mi fog történni. Félek a családom ezt hogy viseli,de legfőképp a húgom.
2019. okt. 5. 19:32
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
29%

20 évesen önállóságra van szükséged, nem nevelhetsz gyereket, láthatod el, és vezethetsz háztartást.

Igaza van az előzőnek, költözz el mihamarabb. Oldják meg a szüleid!

2019. okt. 5. 20:41
 12/42 anonim ***** válasza:
43%
Többieknek igaza van, ez nem a te dolgod. Jelentsd a gyámügynek, ha baj van, de ne vállald el egy ilyen idős gyerek nevelését 20 évesen.
2019. okt. 5. 20:48
 13/42 A kérdező kommentje:

A szüleimet ez nem érdekli. Az egyik lelép mert élni akar,a másik meg beletemetkezik a munkába. Nem érdeklik őket mi van a gyerekeikkel.

Meg jelentsem a gyámügynek? Hogy elvigyék a tesóm?! Ennyire nem vagyok önző,hogy a saját kényelmem fontosabb legyen...

2019. okt. 5. 21:05
 14/42 anonim ***** válasza:
11%

Nem önzőség, ha magadat sem gyűlölöd annyira, hogy tönkretedd az életed.

Egyébként jogilag nem hagyhatják ott. Szülői felügyelet. Rád csak úgy nem ruházhatják, erről mindenképp tudnia kell a gyámügynek. Valakinek alá kell írnia az igazolásokat, szülői értekezlet stb. Ez úgyis feltűnne előbb utóbb.

2019. okt. 5. 21:13
 15/42 anonim ***** válasza:
25%
Ha a szüleiteket nem érdekli a sorsotok, jobban mondva inkább a húgodé,akkor első sorban rokonokat kérdeznék meg,hogy ki tudna rá odafigyelni melletted. Azért az sem mindegy hogy a húgod hány éves. Egyedül jön megy az iskolába,stb..
2019. okt. 5. 21:14
 16/42 anonim ***** válasza:
31%
Nagyszülők nem tudnak segíteni?
2019. okt. 5. 22:56
 17/42 anonim ***** válasza:
85%

menyi okos emer van itt

ezekszeint itt mindenki lelépne és magára hagyná a 11 éves testvérét?

2019. okt. 5. 23:52
 18/42 Savlekotő ***** válasza:
6%
Ha jól látom apu messze gályázik de anyu szarik rá meg a családjára bekattant,lelép élni,te meg neveld tovább a kiskorú húgod? Mert tuti h anyu aki lelépne,ez női mánia..
2019. okt. 6. 00:30
 19/42 anonim ***** válasza:
34%

Ne ess kétségbe.

Ahol egy ember eszik, ott kettőnek is jut.

Te gondoskodsz a megélhetésetekről, a húgod meg segíti a házi munkát.

Jobban ellesztek, mintha egy ilyen nemtörődöm szülő ott lenne a nyakatokon.

Hajrá, menni fog!

2019. okt. 6. 07:41
 20/42 anonim ***** válasza:
11%

Nem a te dolgod lenne a húgod nevelése,de most nem tehetsz mást,segited miben tudod.

Ha jelented a gyáműgynek lehetséges,hogy nevelőszülőkhöz fog kerülni.

2019. okt. 6. 08:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!