Nemrég költöztem el otthonról. Önállósodni szerettem volna,sikerült,de mivel láthatólag nem sikerül uj albérletbe mennem,hazaköltözöm. Viszont megtudtam,hogy az egyik szülőm le fog lépni. Otthagyja a húgomat is,aki most 11. Nem tudom mit tehetnék. Nyílván segíteni fogom a szülőmet és a húgomat,de úgy érzem ebbe bele fogok roppanni. A 20-as éveim elején vagyok,dolgozom folyamatosan,és félek,mi fog történni. Félek a családom ezt hogy viseli,de legfőképp a húgom.
20 évesen önállóságra van szükséged, nem nevelhetsz gyereket, láthatod el, és vezethetsz háztartást.
Igaza van az előzőnek, költözz el mihamarabb. Oldják meg a szüleid!
2019. okt. 5. 20:41
12/42 anonim válasza:
Többieknek igaza van, ez nem a te dolgod. Jelentsd a gyámügynek, ha baj van, de ne vállald el egy ilyen idős gyerek nevelését 20 évesen.
2019. okt. 5. 20:48
13/42 A kérdező kommentje:
A szüleimet ez nem érdekli. Az egyik lelép mert élni akar,a másik meg beletemetkezik a munkába. Nem érdeklik őket mi van a gyerekeikkel.
Meg jelentsem a gyámügynek? Hogy elvigyék a tesóm?! Ennyire nem vagyok önző,hogy a saját kényelmem fontosabb legyen...
2019. okt. 5. 21:05
14/42 anonim válasza:
Nem önzőség, ha magadat sem gyűlölöd annyira, hogy tönkretedd az életed.
Egyébként jogilag nem hagyhatják ott. Szülői felügyelet. Rád csak úgy nem ruházhatják, erről mindenképp tudnia kell a gyámügynek. Valakinek alá kell írnia az igazolásokat, szülői értekezlet stb. Ez úgyis feltűnne előbb utóbb.
2019. okt. 5. 21:13
15/42 anonim válasza:
Ha a szüleiteket nem érdekli a sorsotok, jobban mondva inkább a húgodé,akkor első sorban rokonokat kérdeznék meg,hogy ki tudna rá odafigyelni melletted. Azért az sem mindegy hogy a húgod hány éves. Egyedül jön megy az iskolába,stb..
2019. okt. 5. 21:14
16/42 anonim válasza:
Nagyszülők nem tudnak segíteni?
2019. okt. 5. 22:56
17/42 anonim válasza:
menyi okos emer van itt
ezekszeint itt mindenki lelépne és magára hagyná a 11 éves testvérét?
2019. okt. 5. 23:52
18/42 Savlekotő válasza:
Ha jól látom apu messze gályázik de anyu szarik rá meg a családjára bekattant,lelép élni,te meg neveld tovább a kiskorú húgod? Mert tuti h anyu aki lelépne,ez női mánia..
2019. okt. 6. 00:30
19/42 anonim válasza:
Ne ess kétségbe.
Ahol egy ember eszik, ott kettőnek is jut.
Te gondoskodsz a megélhetésetekről, a húgod meg segíti a házi munkát.
Jobban ellesztek, mintha egy ilyen nemtörődöm szülő ott lenne a nyakatokon.
Hajrá, menni fog!
2019. okt. 6. 07:41
20/42 anonim válasza:
Nem a te dolgod lenne a húgod nevelése,de most nem tehetsz mást,segited miben tudod.
Ha jelented a gyáműgynek lehetséges,hogy nevelőszülőkhöz fog kerülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!