Hogy mondjam meg, hogy egyszerűen csalódás nekem az egyetem?
Mit vártál?
Elmondom, ha végzel, és lesz fix melód, meg 1-2 puja, na akkor lesz csak sivárság az életed.
Tényleg!
Persze, de ettől függetlenül az ember jól is érezheti magát, nem?! Igen, biztos az ilyen olyan egyetemi nyitóbulik, felezőestek, táborok is a tanulás miatt vannak, nem a bulik, szórakozás kedvéért. Ne legyünk ennyire álszentek, könyörgöm.
Meg mindenki, aki idősebb, és már esetleg végzett is, azt mondogatták, hogy ezek lesznek az életem legjobb évei, használjam ki, mennyire jó lesz, stb. Hát semmi ilyet nem érzek... Mármint jó persze, szabadabb vagyok, elköltöztem otthonról, de úgy ezt az egyetem feelinget nem érzem annyira. Ráadásul ha próbálok beszélgetni, vagy jófej lenni, akkor is "leugatnak". Legutóbb ott álltam egy társasággal, 6-an voltunk, szóval még nem is sokan. És mondta az egyikőjük, hogy menjünk el valahová enni, meg ihatnánk is valamit, és mondtam, hogy az utca végén van az egyik közeli ismerősünk étterme, és szerintem tudnék szerezni egy asztalt magunknak, meg talán pár ajándék üveg bort is. Erre az egyik csaj megszólalt, hogy hát ha jó drágán akarok sz..rt enni, menjek oda, de ő biztos be nem teszi oda a lábát.
Igen, most kezdtem.
Hát az a baj, hogy miután így a hétköznapokban ilyen "sikertelen" vagyok, így nem annyira szoktam menni a szakom bulijaiba, mert most egyedül nem megyek, azt meg nem szeretném, hogy a többi, külsős barátnőm megtudja, hogy itt mennyire a létra alján vagyok. Ezért velük külön bulizom, pl a Story-ban, vagy a BoB-ban, stb.
Arra én is gondoltam, hogy belépek valamilyen klubba, vagy ilyen szakmai helyre, de félek, hogy csak rosszul venné ki magát, mert elsőéves vagyok, annyira nagy rálátásom még nincs a dolgokra...
Egy kicsit lehetnél türelmesebb. Pl. ha egy társaságban valaki nem fogadja el a javaslatodat, hogy hová menjetek, nem feltétlenül kell sértődötten visszavonulni, meg lehet kérdezni, hogy ő mit javasolna.
Esetleg ne telefonozz órák előtt, hanem nézz körül. Hátha mások is vannak, akik egyedül üldögélnek, és próbálj velük beszélgetést kezdeményezni.
Vagy tanulj, és az első jól sikerült ZH-k után valószínűleg lesz néhány ember, aki szívesen összeül veled felkészülni a következőkre. Az együtt tanulásból is kialakulhat barátság.
Egyébként meg, ha azért mentél erre az a egyetemre, mert a választott szakmádra itt lehet felkészülni, akkor ha találsz barátokat, ha nem, örülj, hogy bekerültél, és csináld a dolgod. Barátokat meg keress ott, ahol vannak. Ápold a régi kapcsolataidat, iratkozz be sportkörbe, könyvtárba, túraszakosztályba, járj gyülekezetbe, csak ne sajnáld magad, mert az tényleg sehova se vezet. És talán ne a "menjünk el inni" legyen a fő programod.
A szüleidnek meg mondd meg nyugodtan, hogy a társaságot nem nagyon élvezed, nem talaláltál még barátokra. Nem fognak a kardjukba dőlni, amennyiben normálisan tanulsz, és éled az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!