Normális, hogy még ennyi idő után és ilyen körülmények között sem tudok megbocsájtani nekik?
Apám nagyon kicsi koromban elhagyott minket, alig vannak közös,családi emlékeim vele. Nem látogatott sűrűn,nem sokat foglalkozott velem. Anyukámmal nagyon szegényen éltünk, ezért 6 éves koromban felajánlotta neki, hogy egy ideig vegyen magához.De ekkorra apámnak volt egy új nője, aki nem engedte, hogy odaköltöztessenek, így végül nevelőszülőkhőz kerültem másfél évre. Jó, persze az észérvek azt mondják,hogy ez nem volt annyira sok és jobb vot mint éhezni és fázni,de annyi idősen ez nekem hatalmas törés volt, más emberként, illetve más gyerekként jöttem ki, mint ahogy bementem. Szörnyen érintett, hogy elszakítottak anyukámtól,valahol talán ma sem dolgoztam még fel, mert el sem tudom képzelni, hogy 2 napnál tovább ne lássam őt. És ez a nő később is sokat piszkált és keresztbe tett nekünk, úgy beszélt velem mint a kutyával, hazugságokat terjesztett rólam és anyukámról is. Egyszer apám vett nekem egy babaházat, de a nő veszekedni kezdett vele, hogy miért költ rám ilyen sokat,és csak akkor hagyta abba mikor apám darabokra törte a babaházat. Sok ilyen felnőtt szemmel jelentéktelen emlék van ami tüskeként bennem maradt. Illetve 17 éves voltam, mikor valamin összevesztem a fiával, ami miatt nagyon megvert. Anyukám csak számonkérte tőle , de ő nem tudom miket hordott össze apámnak, de apám eljött és anyát is és engem is bántott. Ettől kezdve teljesen megszakítottam apámmal a kapcsolatot, a gyerektartást se kértük tovább. Felnőttkoromban is igyekezett fúrni, de már egyikük sem volt különösebb hatással a felnőtt életemre. A lényeg, hogy most gyomorrákja van a nőnek és úgy néz ki a végét járja. Régóta tudom és megmondom őszintén nem igazán sajnálom. De üzent, hogy menjek be hozzá és vigyem a kislányomat is. Szóval valahol tudom hogy itt lenne az ideje abbahagyni a gyülölködést, de az igazságérzetem meg azt mondja, hogy nem érdemli meg a bocsánatomat.
32/N
Nem tudom mi hasznom lenne belőle ha hazudnák, de mindegy is.
Amúgy igen, megszakítottam velük a szándékos kapcsolattartás, nem mentem többet náluk, nem kerestem ők, de volt hogy ők ilyen-olyan indokokkal megkerestek(többnyire vádaskodàs és kötekedés) ilyenkor mindig passzívan hárítottam. Hogy honnan tudja, hogy kislányom van? Pl.milliószor látott terhesen járni-kelni vagy mögötte álltam a sorban a Tescoban a gyerekkel a kezemben és hasonlók. Mikor megszületett a kislányom apám küldött is a férjemmel egy kis csomagot,(pelenka,nedves törlő,ilyesmi,de kidobtam ), és ismerősöktől azt hallottam vissza, hogy a nő azért is balhézott vele, hogy eokat költött.
Apáddal mi a helyzet? Ő is tudja, hogy a nő ezt kérte?
Egyébként nagyon furcsa nekem apád viselkedése, mert részben úgy tűnik, hogy azért csak nem akart szarni rád teljesen (már elnézést ha csúnyán fejezem ki magam) de nem értem, apád csak a nő miatt engedte, hogy ne költözz oda? Mikor vette neked azt a babaházat meg küldte a gyereked miatt a cuccokat, akkor gondolom azt azért csinálta, mert valamennyire csak érdekled. De akkor miért tűri, hogy az a nő erről is dirigáljon?
Azért ez borzalmas.
Igen, tudja.
Nem tudom mi a helyzet vele, gondolom nem utál, de egyértelmű hogy a felesége fontosabb nálam. Amúgy igen, először azt mondta hogy mehetek hozzájuk, aztán nyíltan megmondta, hogy a nő nem enged, így nem mehetek.
Menjél be,márcsak magadd miatt is,hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod.És mutasd meg,hogy te túl tudsz lépni a régi sérelmeken,nem vagy olyan mint ő.
Aki meg azt irta, hogy miért épp az ellenségét akarná látni amikor haldoklik,talán azért,mert tudja,hogy hibázott és békében akar elmenni.
10 éves korom óta nem láttam apámat. Nálad idősebb vagyok. Most keresett meg, ügyvédi irodán keresztül.
Nem akartam vele felvenni a kapcsolatot. Nem látom értelmét. Nekem ő már rég halott. Megbocsájtani úgyse tudok. Azért beszéljek vele, hogy a fejére olvassak? Kinek lesz jó?
Az is egy válasz, ha nem beszélek vele. Még mindig kíméletesebb, mint egy találkozás élőben, ahol szembesül azzal, mekkora kárt okozott az önzésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!