Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kirekesztve érzem magam....

Kirekesztve érzem magam. Miért gondolnak még mindig kislánynak?

Figyelt kérdés

Nekem csak anyu van és a bátyám de Ő sokkal idősebb mint én nem nőttünk össze egyáltalán. De mindig nagyon sokat segített rajtunk külföldről. Eddig azt hittem minden oké de nem az. Még mindig kislánynak gondolnak pedig már saját családom van, évek óta dolgozom és rendezem a papírokat. Anyu mindkettőnknek szeretett volna házat venni ezért eladta a tulajdonait és vehettünk házat. Igaz még renoválni kell amire anya nem is gondolja mennyi pénz megy el, Ő csak annyit lát hogy szórom a pénzt mert megint elment x összeg. Pedig a pénzt mind a házra fordítom. Ezért mivel én állítólag csak szórom a pénzt nem mondták el, hogy maradt még pénz a rámeső részből ezt pedig véletlen tudtam meg egy hívást fogadva.

Nem lenne gond hisz igazából azt tesz vele amit akar de tudom hogy ide adja majd lassanként csak nagyon rosszul esik, hogy úgy gondolják, hogy nekem nem mondhatják el. Nem szóltam egy szót sem de piszok rosszul esik főleg hogy eddig úgy gondoltam mindent meg tudunk beszélni egymással.

2019. szept. 28. 00:55
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem szemtől szembe, őszintén meg kell ezt beszélni, nyugodtan, nem indulatosan.
2019. szept. 28. 03:26
 2/7 anonim ***** válasza:
1%
szüleidnek mindig a gyereke leszel, és az ő szemükben mindig kislány maradsz.
2019. szept. 28. 06:32
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Igazából a legelejétől sokkal átgondoltabban kellett volna intézni a dolgokat.

Ha anyuka lakhatást akar biztosítani a gyerekeinek, jelöljön ki egy maximálisan felhasználható keretösszeget. Aztán ennek függvényében válasszanak ingatlant úgy, hogy első perctől kezdve konzultálnak szakemberrel, megvétel előtt a teljes felújításra költségvetést készítenek és egy ütemezést kitalálnak.

Ha kisebb a keret, de a kecó lakható, akkor egy többmilliós nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés eltolható időben, ha egyébént funkcionál, vagy lehet kisebb költségvetésű szanitereket venni stb.

Sőt! Még most sem veszett fejsze, vond be anyudat a felújításba. Együtt tárgyaljatok a mesterekkel, együtt nézzetek körül és intézzétek a beszerzéseket. Nézd meg, mit tudsz öneőből belerakni és mi az, amit feltétlenül csak a szülői segítségből vagy képes megoldani.

Most ezek sokkal, sokkal fontosabb dolgok, mint hogy ki néz kislánynak és ki nem, meg kimindenkinek mi a véleménye. A projektre fókuszálj! Ha végigcsinálod, akkor minden tekintetben felnőttnek fogod magadat éezni.

2019. szept. 28. 07:56
 4/7 anonim ***** válasza:
10%

Az "évek óta rendezem a papírokat" -nál mire gondoltál? Ez a munkád, bár felnőtt, családos ember vagy, vagy pedig otthon rendezgeted a számláidat?

Anyukád eladta a tulajdonait, hogy házat vehessetek, köszönd meg szépen, a tatarozásra szánt pénzt pedig teremtsd elő a pároddal együtt! Igy is nagyon sok segítséget kaptál otthonról!

Gondolom, anyud tartalékolja a "rád eső részt" hátralévő éveire (bármi megtörténhet!), majd örökölsz, ha eljön az ideje (remélhetőleg minél később!). Addig meg adj hálát, hogy ilyen anyád van és ne ácsingózz a pénzére!

2019. szept. 28. 08:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát szólj hogy ez neked piszok rosszul esik. Anyudnak mindig az ő pici lánya leszel. Szólj neki hogy tudsz a bizalmatlanságáról, mondd el milyen rosszul érzed magad. Szólj róla, ahogy ide leírtad, hogy tudod, igazából azt is megtehetné hogy semmit sem ad, de pocsék érzés hogy ennyire nem beszéli meg veled a dolgokat.
2019. szept. 28. 09:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Direkt leírtam, hogy most nem a pénzre gondolok csakis arra, hogy rosszul esik hogy nem mondták el. Egyébként igen megteremtsük magunknak.

Többieknek köszönöm!

2019. szept. 28. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:
31%
Egyértelműen jelezd vissza, hogy rosszul esik és azt is, hogy miért.
2019. szept. 28. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!