Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudnál csalódni a gyermekedben?

Tudnál csalódni a gyermekedben?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés.

Nemrég beszélgettem kamasz társasággal, és megdöbbentő volt számomra, amikor arról meséltek mennyire megérintette őket, ha szüleik akar egyszer is kimondta csalódását irányukban.

Valamelyik srác mesélte, hogy egyszer megbukott egy tantárgyból saját hibájából. Majd odaállt az anyja elé és sírva mondta, hogy “bocsánat, csalódtál bennem”. Mire az anyja azt mondta, hogy ő a gyermeke és soha nem tudna benne csalódni. A fiúnak pedig sokszor eszébe jut ez a kép az anyukájáról. Erre mindenki felnézett és mosolygott az esetén. Ellenben mások majdhogynem napra pontosan tudták mikor kapták meg eme bántó szót.

A kérdés elméleti: tudsz csalódni a gyermekedben? Annak ellenére, hogy mély nyomot hagyhat benne? Vagy egy szülő sosem csalódhat?

2019. szept. 23. 03:06
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
9%

Csalódni lehet, de nem úgy. Bár úgy is ha kecés önismerettel, sok illúzióval és még kevesebb ismerettel a gyermekedről rendelkezel.

Az igazi csalódások sosem kellemetlenek, mindig lényegtelenek.

Nem csak gyermeked felé, minden felé.

Csak az csalódik, aki nem ismeri eléggé magát, és illúziókat dédelget.

2019. szept. 23. 22:44
 22/22 anonim ***** válasza:
18%
Igen, egy eset lenne és kb. soha semmi. Ha lenne egy lányom és neki cigány vagy néger barátja lenne , de lényegében akkor is én lennék a hibás, nem neveltem jól. Na, ezért nincs gyerekem és nem is lesz, ilyentől félek. :(
2019. szept. 24. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!