Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudnál csalódni a gyermekedben?

Tudnál csalódni a gyermekedben?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés.

Nemrég beszélgettem kamasz társasággal, és megdöbbentő volt számomra, amikor arról meséltek mennyire megérintette őket, ha szüleik akar egyszer is kimondta csalódását irányukban.

Valamelyik srác mesélte, hogy egyszer megbukott egy tantárgyból saját hibájából. Majd odaállt az anyja elé és sírva mondta, hogy “bocsánat, csalódtál bennem”. Mire az anyja azt mondta, hogy ő a gyermeke és soha nem tudna benne csalódni. A fiúnak pedig sokszor eszébe jut ez a kép az anyukájáról. Erre mindenki felnézett és mosolygott az esetén. Ellenben mások majdhogynem napra pontosan tudták mikor kapták meg eme bántó szót.

A kérdés elméleti: tudsz csalódni a gyermekedben? Annak ellenére, hogy mély nyomot hagyhat benne? Vagy egy szülő sosem csalódhat?

2019. szept. 23. 03:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Szülőként súlya van a szavainknak, nem mindegy, hogy mikor és mit mondunk!

Ne értéktelenítsünk el olyan fogalmat mint a csalódás, egy rosszabb jegy miatt, vagy hogy nem vitte ki a szemetet!

Csak felnőtt "gyerekben" lehet csalódni, egy gyerek gyerek még kiforratlan, csinálhat dolgokat ami a szülő értékrendjébe nem fér bele, de ezeken kell a szülőnek dolgoznia neveléssel, ami vagy sikerül, vagy nem.

Ezek nem öröm egy szülőnek, de nem is a csalódás kategória.

A szülő meg van győződve, hogy ismeri a gyerekét, bízik benne és ha ezenfelül éri valami nem várt és számára elképzelhetetlen pálfordulás, lényeges és életbevágó kérdésekben a felnőtt gyerekétől akkor az a csalódás, sőt CSALÓDÁS!

Nekem volt részem benne, 2 év múlva megbocsájtottam, de soha többé nem tudok bízni a gyerekemben és ez az életem legnagyobb törése.

2019. szept. 23. 09:13
 12/22 anonim ***** válasza:
22%

“Egy gyerek önálló személyiséggel jön a világra”

Hogy mondhatsz ekkora marhaságot?

Gondolod, hogy az a baba, aki nem is lát, fel sem fogja, mi létezik a világon, tud irigy, szorgalmas, lusta, önzetlen, számító stb lenni?

Nevetséges de komolyan.

Egy gyerek pusztán hajlamot örököl a szüleitől dolgokra, amik neveléssel vagy kijönnek, vagy nem.

A stressztűrő képesség részben öröklött, részben a méhbeli élmények és kémia hatására alakul, ez mutatja meg, hogy mennyire sírós egy újszülött.

De amint megszületik, alakítanak rajta hatások. Ha minden nap vernék, sírósabb lenne. Kb ennyi a személyisége.

Hogy a csudába lehetne személyiségük, amikor 4 évesen rendelkeznek egy németjuhász logikai készségével?

Temperamentumuk, az van, de alakul minden befolyásoló tényező hatására.

Továbbá van még pár testen belüli kémiai folyamat, amelyek során(öröklés miatt) hajlamosabb lehet mondjuk függőségre, de nem függőnek születik, csak nagyobb eséllyel lehet az, ha rosszul nevelik, rossz hatások érik!

Van még mondjuk a hideg- melegtűrés, fényre-hangokra való érzékenység, de ezek sem személyiségjegyek, hanem idegrendszeri éretlenség VAGY öröklött tényező!

Ez is változhat!

Egy gyerek kb tiszta lappal születik, egy két halvány vonás van a papíron, de te mondod meg(direktben neveléssel, indirekten környezet és viselkedés által) mi legyen a papíron, hogy a halvány vonalakat áthúzod e filccel, hogy erősebb legyen, vagy úgy teszel, mintha nem lenne ott, és írod tovább a szöveget.

2019. szept. 23. 09:31
 13/22 anonim ***** válasza:
93%
Csalódni bárkiben lehet,még a gyerekedben is.Igen,tudnék csalódni.
2019. szept. 23. 09:38
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

12!

Örülök, hoyg szerinted marhaság. Szerintem, par killio ertlemes ember és szakemberek szerint nem.

2019. szept. 23. 09:43
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen tudnék, miért is ne.
2019. szept. 23. 13:03
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Miert ne csalodhatna. En tudnek csalodni.

Nevelem a gyermekem egy ertekrend szerint, en is mutatok viselkedesi mintat, szeretem, patyolgatom stb.

Ha mindezek ellenere ez a gyerek peldau aki mindent elmondhat nekem es a hulyesegei miatt se harapom le a fejet, mondjuk a szemembe hazudna nagy hordereju dolgokban, vagy engem kijatszana masoknak, vagy szo nelkul eltunne evekre es kiderulne ja csak epp ilyen kedve volt, na akkor csalodnek.

Persze az is tud csalodast okozni, ha kitalal maganak egy szakmat, es te abban tamogatod minden eroddel es mondjuk gimi majd egyetem utan kozolne, hogy o hat o mekkora buta, hogy ez akart lenni, mert ez semmire se jo es pl elkezdene engem hibaztatni stb. Csalodas lenne. Es ez utobbi nem azert, mert ne lehetne igaz vagy ne johetne ra valaki az allamvizsga napjan hogy hopp megse akar orvos lenni vagy gepeszmernok, de az hogy ezt kendozetlenul az arcodba vagja az csalodas. Mert addigra remeletoleg tudna ugy fogalmazni, hogy azt ertelmesen es mar egy masik alternativat felvazolva mondja el es netn egy koszonomot is el tud morzsolni a fogai kozott😊.

2019. szept. 23. 14:25
 17/22 anonim ***** válasza:
27%

Elhiszem, hogy olvastál valamit, azt nem, hogy helyesen értelmezted a leírtakat. A sírás gyakorisàga, aluszékonyság, éhség, az nem személyiségjegy! Az temperamentum! Stressztűrés! Idegrendszer különböző fejlettségi fokai! Öröklött hajlam!

Újszülöttről beszélünk..

Mutass egyetlen cikket, ami nem vacak blogokról van, mert a google csak ilyet dob ki.

Kisbabák személyisége horoszkóp szerint, meg ezo oldalak.. Nagy kutatás!

2019. szept. 23. 14:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2019. szept. 23. 16:37
 19/22 anonim ***** válasza:

17!

Parancsolj:

[link]

2019. szept. 23. 18:30
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Azóta a feltétlen bizalom eltűnt. Mintha félbevágtak volna.....és szép lassan elsorvadok. De a szeretetemen nem változtatott.
2019. szept. 23. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!