Szerintetek rosszul tettem? Hogyan tudnék ezen túllépni?
28 éves vagyok, apukám pár éve meghalt. Többszörös áttétes rákos beteg volt, aminek következtében kissé le is bénult ( a gerincét e is nőtt daganat), amit vizsgáltak sokáig, hogy operálható-e. Aztán a szülinapján tudta meg, hogy sajnos nem lehet operálni. Akkor felhívott, hogy ezt elmondja és én tudtam nagyon jól, hogy szülinapja van, de a körülmények tudatában képtelen voltam azt mondani, hogy “boldog szülinapot” vagy hogy “isten éltessen”. Valahogy nem iszonyú közhely lett volna, hogy édesapám, most tudtad meg a halálos ítéletet, de azért isten éltessen boldog szülinapot. Szóval “elsunnyogtam”. Rá 2 hétre elment szegénykém és én azóta rágom magam, hogy miért voltam annyira gyáva, hogy valamilyen módon nem köszöntöttem fel és biztos azt hitte, hogy elfelejtettem.
(Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy előtte évekig nem tartottuk a kapcsolatot, de ennek semmi köze a nem felköszöntéshez).
Őszinte részvétem.A te helyedbe én se köszöntöttem volna fel,talán még rossz néven is vette volna.
Vigyél virágot ezután a sirjára minden szülinapján.
Hidd el az adott helyzetben ő se a születésnapján gondolkodott, hanem eljövendő halála napjára gondolt.
Jól tetted, hogy nem köszöntötted föl. Pont a felköszöntés lett volna rendkívül fals helyzet.
Teljesen jól viselkedtél, emiatt ne ostorozd magad!
Őszinte részvétem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!