A párom szülei szeretnének nekünk babakocsit venni, hogy utasítsuk vissza megsértődés nélkül?
Első unoka lesz a családban, az én szüleim állták a babaszoba berendezését (kérés nélkül!). Ezután mondta anyósom, hogy ők szeretnék megvenni nekünk a babakocsit, és menjünk el együtt, válasszuk ki. Igen ám, csak amit én kinéztem, az kissé drága darab, és tudom, hogy a szüleimmel ellentétben ők megérnék azt a kiadást... Nem szeretnék velük lekezelő lenni, mondtam hogy pl hogy még a babakocsiban nem is gondolkoztunk, vegyenek inkább pár babaruhát, de ragaszkodik ehhez, hogy ne nevettessem már, anyuék teljes bútorcsaládot vettek, majd ő biztos vesz pár kisruhát és kész. Szóval valahol azt is érzem, hogy "muszájból" mondta ezt, mert látta/hallotta, hogy anyuék mivel leptek meg minket. Ahhoz nem lenne képem, hogy megvegyék nekünk azt, amit kinéztem. De megbántani sem akarom őket azzal, hogy vesznek egy olcsóbbat, aztán mi meg megvesszük, ami tetszik. Egy városban lakunk, sokszor találkozunk, szóval még ki sem kerülhető, hogy ne tudják meg ezt. Ráadásul anyósom az a típus, hogyha kitalál valamit, ahhoz ragaszkodik. Tudom, hogy pénzkidobásnak gondolná azt a babakocsit, minden baja lenne vele, és nincs kedvem a bababolt közepén égni miatta, meg vitázni.
Bármi ötlet, hogyan jegelhetnénk ezt a témát velük? Mondtam a férjemnek, hogy vegyük meg, aztán mikor legközelebb felhozzák ezt, mondjuk, hogy jajj már megvettük. De azt mondja, hogy akkor halálosan megsértődnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!