Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom szülei szeretnének...

A párom szülei szeretnének nekünk babakocsit venni, hogy utasítsuk vissza megsértődés nélkül?

Figyelt kérdés

Első unoka lesz a családban, az én szüleim állták a babaszoba berendezését (kérés nélkül!). Ezután mondta anyósom, hogy ők szeretnék megvenni nekünk a babakocsit, és menjünk el együtt, válasszuk ki. Igen ám, csak amit én kinéztem, az kissé drága darab, és tudom, hogy a szüleimmel ellentétben ők megérnék azt a kiadást... Nem szeretnék velük lekezelő lenni, mondtam hogy pl hogy még a babakocsiban nem is gondolkoztunk, vegyenek inkább pár babaruhát, de ragaszkodik ehhez, hogy ne nevettessem már, anyuék teljes bútorcsaládot vettek, majd ő biztos vesz pár kisruhát és kész. Szóval valahol azt is érzem, hogy "muszájból" mondta ezt, mert látta/hallotta, hogy anyuék mivel leptek meg minket. Ahhoz nem lenne képem, hogy megvegyék nekünk azt, amit kinéztem. De megbántani sem akarom őket azzal, hogy vesznek egy olcsóbbat, aztán mi meg megvesszük, ami tetszik. Egy városban lakunk, sokszor találkozunk, szóval még ki sem kerülhető, hogy ne tudják meg ezt. Ráadásul anyósom az a típus, hogyha kitalál valamit, ahhoz ragaszkodik. Tudom, hogy pénzkidobásnak gondolná azt a babakocsit, minden baja lenne vele, és nincs kedvem a bababolt közepén égni miatta, meg vitázni.

Bármi ötlet, hogyan jegelhetnénk ezt a témát velük? Mondtam a férjemnek, hogy vegyük meg, aztán mikor legközelebb felhozzák ezt, mondjuk, hogy jajj már megvettük. De azt mondja, hogy akkor halálosan megsértődnének.

2019. szept. 7. 14:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%

Kérj tőle valami mást!

Pl. látványosan irigykedsz, hogy a Gizi anyukája milyen szép rácsvédőt és hozzá illő függönyt kapott a nagymamától, és milyen kár, hogy anyukád nem tud varrni.

Vagy kérhettek konkrét dolgot, pl. babaöböl, hordozó kendő, adamo hinta, rezgő pihenő, kocsiba gyerekülés (későbbre). Ezek elèg drágák, hogy örüljenek, amiért vettek valamit a babának, és elég hasznosak is, hogy te is örülj és rendszeresen használd, mikor ott vannak.

2019. szept. 7. 14:54
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Anyósom valószïnűleg ugyanazt a színvonalat szeretné nyújtani,mint amit a te anyukád. Nagyon rendes tőled,hogy nem akarod megbántani azzal,hogy elvárod tőle ezt. Talán ha otthonról mutatnák neki képeket a te választásokról,akkor látnád a reakcióját. Ok,hogy kifizetni nem tudná,de lehet így leszállnia a babakocsi vételről. Ha amúgy jó a viszonyoktól,akkor magától fel fogja ajánlani,hogy belead,vagy azt mondja,hogy neki erre nincs pênze,de mást szívesen vesz. Persze fenn áll az is,hogy neked semmi sem jó,de akkor normális hangnemben közölt vele,hogy nektek is az első babáról,és szeretnétek olyan kocsiban tologatni,ami nektek tetszik.
2019. szept. 7. 15:10
 13/22 anonim ***** válasza:
55%
Durva h csaladon belul ilyen gyenge a kommunikacio! :) amugy amit az 1. irt, az volt a legjobb.
2019. szept. 7. 15:15
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én hordoztam mindkét gyereket,de azt csinálnam H megbeszélném vele,hogy ő xezer forintot (az általa kinézett babakocsi árát) ideadja és a különbözetet meg én adnám bele .. vagy vmi ilyesmi
2019. szept. 7. 15:42
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondanám h drága babakocsit veszek viszont el is szeretném adni később, vegyen valami olyat amit elraktok utána vagy maradandóbb. Pl lámpákat a babaszobába, fülbevalót ha akartok, ilyesmit.
2019. szept. 7. 16:06
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyenes és őszintén, de a saját nyelvezetükön....ahogy itt leírtad, nekik is ezen tartalommal ax más csonagolásban.Én így tenném,
2019. szept. 7. 16:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Vagy azt csinálnám, amit a 15ös, vagy azt mondanám, hogy netről rendelem, pl 150 000be kerül. Ő ideadja, te meg kiegészíted. Ha annyira nem modern, akkor nem néz utána, ha meg az, akkor lehetne mondani, hogy kuponod/bnődnek vásárlási kedvezménye/ kifutó szín, vagy ilyesmi volt rá, azért volt olcsóbb. Szerintem ha ennyire ragaszkodik hozzá, akkor totál leszerelni úgysem tudod, és mivel első unoka, lelkes nagyon.
2019. szept. 7. 19:48
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyenes út a legjobb.Amit kinéztetek nagyon drága,belepótoltok ti is.
2019. szept. 7. 21:41
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
"Anyuka, apuka, nagyon rendesek, hogy segíteni szeretnének, de az általunk kinézett babakocsit úgy kell netről rendelni. Ha szeretnének, beszállhatnak pár babaruhával, cumis üveggel,stb."
2019. szept. 7. 22:05
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

Az nem opció, hogy nem megveszik a babakocsit, csak adják oda az árát, pontosabban amit rászántak? Akár a férjed beszélje meg velük.

Aztán persze megveszed, fotózod, mutogatod, hogy ez lett a pénzből, amit adtak, még egyszer annyira nagyon köszike a támogatást.

Azt meg nem kell tudniuk, hogy háromszor annyi volt, mint amit kaptatok, max hogy hàt picit kiegészítettétek, mert ez volt a szerelemkocsi.

2019. szept. 7. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!