Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkó vagyok, amiért nem...

Bunkó vagyok, amiért nem megyek apával többet dolgozni?

Figyelt kérdés

19 éves fiú vagyok.

Középsuli és egyetem között kihagytam egy évet és akkor elég sokszor mentem el apával dolgozni (ő kőműves), illetve még középsuli alatt is hébe-hóba besegítettem.

Tiszta szívemből gyűlöltem minden rám bízott kőműves segédmunkát, de csináltam, nem is elsősorban a pénz miatt, hanem mert úgy éreztem, hogy tartozom apának annyival, hogy segítek neki, hisz végülis elég sokat dolgozott ő is értem.

Felvettek az egyetemre, de nyáron még dolgoztam nála, a héten költöztem be a kollégiumba, jövőhéten kezdődik a tanítás, de hétvégére hazajöttem.

Terveim szerint valami normálisabb diákmunkát fogok kezdeni kb már jövőhéten, de apa kb 1 órával hazaérkezésem után megkérdezte, hogy nem-e megyek el vele délután dolgozni? Én pedig egész életemben most először nemet mondtam neki erre a kérdésre és most rosszul érzem magam.

Nem akarok vele dolgozni, nagyon nem bírom a stílusát és a munka is borzasztó, fizetni pedig vagy fizet vagy nem (pl legutóbbi munkámért még mindig nem fizettet ki, de nyilván nem róhatom fel, hiszen családban van a pénz).

Olyan érzés, mintha valamit muszáj lennék visszaadni neki azért, mert eltartott. Tény, hogy nem jó apa, alkoholista és nem is nagyon vagyunk jóban, de elég sokat dolgozik és emiatt most bűntudatom van.

2019. szept. 7. 11:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
80%

Inkabb nezz magadba miert van rossz erzesed es legkozelebb ugy csinald ne legyen ez.

Tesom se szeretett apankkal dolgozni menni, mert ahogy irtad na olyan volt. Viszont o csak azutan mondta nem megy vele, amikor biztos volt mas munkaja es programja. Ettol neki is jobb volt (valoszinu o se erzett lelkiismeretfurdalast es nem is lehetett belekotni).

Hiszen oriasi kulonbseg van akozott, hogy apad hiv kell neki segtseg es te ehelyett otthon maradsz pihenni es akozott hogy hov de te azt mondod apa a heten lehuztam par ejszakat/nappalt diakmunkaban most pihenni szeretnek/Gyurival szeretnek talalkozni. Jovo hete is dolgozok eloadasok utan.

Mondjuk amig apad nem.kezd el piszkalni amiatt hogy nemet mondasz addig ne aggodj. Mert hozzateszem a mi apank se "szuntette be emiatt az anyagi tamogatasat", hiszen neki is fontos volt mi tobbre vigyuk mint o.

2019. szept. 7. 23:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Egyem a kis szíved, de naív vagy! Az ilyenek szívják meg és lásd, apud vissza is él vele.

Nem kell olyat csinálnod minden áron, ha esik, ha szakad, pláne ingyen.

Egyébként is, apudnak meg kell szoknia, hogy nem lesz örökké ingyen csicskája.

2019. szept. 8. 03:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!