Van az az összeg, amiért visszamennél az előző munkahelyedre dolgozni?
Nem.
450 nettóért dolgoztam ott, a jelenlegi helyemen 430 nettó.
Fejlesztő vagyok.
Amikor eljöttem, a főnököm megkérdezte, hogy mennyivel emeljen.
Teljesen mindegy mennyit fizet, nem mennék vissza igénytelenül gányolni.
Engem a volt cégem vezetői hívtak vissza. Visszamentem. Bő 10 év után onnan mentem nyugdíjba.
A fiamat is visszahívta a volt cége. Visszament. Később egyike lett a 3 igazgatónak a cégnél.
Ebben nem látok semmi különöset, még akkor sem, ha a beosztott kéri magát vissza. Ilyen eseteket is ismerek. Mindegyiket visszavették, de bizonyára van olyan is, amikor elutasították a kérelmezőt.
Előző válaszomban nem válaszoltam a kérdező lényeges kérdésére: mekkora összeg csábításának engednék, ha visszamennék? Esetemben erre nem lehet válaszolni, mert közben rendszerváltás lett (15 évig voltam más cégnél), megváltozott a cég neve és tevékenységi köre is, de a volt kollégák többsége ugyanaz maradt. A fiam pénzügyeivel nem foglalkozom, de sejtem, hogy 100-150-ezret többletként ajánlottak fel neki.
Az viszont változó, hogy ki mennyiért megy (menne) vissza. Mindenki maga döntse el, mérlegelje, hogy miért ment el, változott-e az ok, mi az ami csábítja és ez megéri-e.
Most megyek vissza...
A főnököm miatt jöttem el, ő elkelt onnan, én közben még tanultam munka mellett, megkapom az ő pozícióját.
Nem jöttem el haraggal, a volt kollégákkal mondták a főnökömnek, hívjon fel engem, hátha...
150 nettóval kerestem a mostani helyemen kevesebbet, amikor eljöttem, mint az előzőn. Hívtak még 1 évvel később is vissza manageri titulus meg kocsi igéretével
Most lépek a mostaniról 4 év után, ha duplájára emelik a bérem sem maradok
#6 vagyok
Azért azt még hozzáteszem, hogy az előző helyem egy szar munkahely, a mostani jó, pár manager kivételével, itt két okból nem maradok: 1 büszkeség, 2. a szivem hiába húz ide, ha az eszemmel tudom, hogy dupla ennyi pénzért is karrierhiba lenne maradni (még elméletileg majd 3 hetük van ajánlani valamit, kiváncsi leszek mi lesz az, bár keddig kaptak tőlem haladékot, de csak azért, hogy ne vágjam el a szálakat, azokkal, akik számítanak, nem tudnak olyat ajánlani, hogy maradjak, és nem a pénz lenne a lényeg)
Lenne az az összeg, de egyrészt nem reális, mivel az előző nagyon "proli" munka volt, másrészt a főnök egy seggarc volt + a munka elég sok és fárasztó.
A mostani helyemen is szánalmas a bérezés, de legalább jobbak a munkakörülmények és kicsit jobban illik a végzettségem szintjéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!