Jogosan bánt, hogy mindenki furcsán néz, amiért már nem megyek vissza dolgozni 21 hetesen?
Pedagógusként dolgozok kicsi gyerekekkel. Nehezen estem teherbe, végül májusban lett pozitív a tesztem. Az előző tanévet végig dolgoztam, majd jött a nyári szünet és arra jutottam, hogy szeptemberben 21 hetesen már nem kezdem az új tanévet. A tantestülettel időben megbeszéltem a szándékomat, már meg is van a helyettesem.
Mégis amikor valakinek mesélem nagyon furcsán, már-már megvetően/csodálkozóan néznek rám. Lehet, hogy a hormonok miatt de rosszul esik. Jobb lett volna másfél hónapra visszamennem és még az első félévet sem lezárva "átpasszolni" a gyerekeket? Ráadásul szerencsére mindezt anyagilag megengedhetjük magunknak.
Nézd, ha te úgy érzed hogy már nem bírnál 21 hetesen dolgozni, nem akarod kitenni magadat a betegségeknek akkor szerintem rendben van. Mindenki maga érzi hogy mit meddig bír.
Véleményem szerint így könnyebb az általad tanított gyerekeknek, mivel mire elkezdenék megszokni az új tanárt már félév lenne, sokkal jobb ha ugyanaz a tanár viszi végig az adott tantárgyat minthogy év közben legyen egy váltás.
CSinálj, amit akarsz, senkinek semmi köze hozzá.
NEkem pl az elveimmel ellenkezik, hogy rávegyem az orvosom törvénytelenségre azzal, hogy egészségesen keresőképtelen állományba vetetem magam, de ez én vagyok.
Szerintem igazad van. Ha anyagilag nem gond, jól teszed. Semmi értelme nem lenne elkezdeni a tanévet.
Én igaz, hogy bölcsődében dolgoztam, első szülés előtt, november végéig, rám meg ezért néztek furcsán. De nekünk jól jött az a pénz, és az egészségemmel se volt gond.
Aki gyermekekkel dolgozik, annak mérlegelni kell. Mi a jobb nekik, ha tanév közben, mindent megszakítva kapnak új pedagógust, vagy ha eleve új oktatóval kezdik az évet és van idejük "átszokni". Emellett mind fizikailag mind lelkileg megterhelő munka, az őszi-téli fertőzéses időszakokról nem is beszélve, ami terhesen nem túl vicces dolog.
Kérdező, én is ezt tettem volna a helyedben. Én 0-6 éves korosztállyal dolgozom, 7 évet vártunk a babára, lombikterhesség, nehezen is viseltem, így a 0. pillanattól táppénzen voltam. Egyszerűen nem ért annyit, hogy egy szokásos gyerekbetegség miatt legyen bármi baja a babának.
Nincs ezzel semmi probléma, hiszen a munkád miatt is jobb így, mint év közben helyettest keresni, átadni az addigi munkát, átszokni a gyerekeknek, stb.
A betegségek miatti kockázatról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!