Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ér ez ennyit vagy csak én...

Ér ez ennyit vagy csak én vagyok önző?

Figyelt kérdés
Anyukám egy fogászati kezelésre akar menni, ami 700000 ft-ba kerülne. Nem mondom, hogy rosszul állunk anyagilag, de azért nem engedhetünk meg mindent magunknak. Egy nem túl fontos dologra akar ennyit költeni, amivel jelen esetben semmi gondja nincs. Anyukám minden összespórolt pénzét erre akarja költeni, plusz még kölcsön is akar kérni az egyik rokonától. Szerintetek most önző vagyok, hogy sajnálom tőle? Nyilván, bármi másra nyugodtan költsön, de így, hogy ezzel semmit nem fog érni, nem akarom, hogy ennyi pénzt rászánjunk.
2019. szept. 3. 18:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
42%
Anyukád az önző, amiért lazán elkölti a te pénzedet is.
2019. szept. 3. 19:19
 12/24 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon nem mindegy, hogy mit szeretne megcsináltatni, ezt megírhatnád azért. Mennyi pénzed van egyébként ebben a 700.000-ben benne? Miért nem magadnak gyűjtesz külön?

Bármi másra nyugodtan költsön? Szóval inkább vegyen mondjuk 3 táskát, darabját 200.000-ért, minthogy elmenjen egy fogászati kezelésre?

Az eddigi ismeretek fejében azt mondom, hogy igen, önző vagy és sajnálod tőle, de kevés az infó.

2019. szept. 3. 19:28
 13/24 anonim válasza:
53%
Furcsa látni, hogy milyen sokan találják természetesnek, hogy a szülő elkölti a gyermeke spórolt pénzét is, biztos velem van a gond, de én ezt is önző dolognak tartom.
2019. szept. 3. 19:29
 14/24 anonim ***** válasza:
91%
Vedd ki a pénzedet a közös kasszából,aztát a többit az ő dolga,hogy mire költi.
2019. szept. 3. 20:18
 15/24 anonim ***** válasza:
76%

Azért tényleg nem mindegy, hogy mi az a kezelés.

Viszont a te hozzáállásoddal is elég nagy bajok vannak. Így látatlanban az jön le, hogy te az a típus vagy, aki szerint mindeb felesleges hülyeség ami neked nem tetszik, még akkor is, ha másnak meg igen. Ha mondjuk a barátod szeret számítógépen játszani, ott kikapcsolódni, te bsztatni fogod érte, vagy nem engeded, hogy játékot vegyen, mert szerinted hülyeség? Vagy, ha a gyereked lovagolni akar zongoraórák vagy olvasás helyett, akkor nem lehet, mert hülyeség a hobbija és "nem válik a hasznára"? Nem támadni akarlak, mielőtt félreérted, de ezeken a kérdéseken talán jobb lenne időben elgondolkodni.

2019. szept. 3. 20:25
 16/24 anonim ***** válasza:
93%
Na, akkor tételesen írd le, kinek mennyi pénze van benne ebben a 700000 forintban, mert most zavaros a dolog.
2019. szept. 3. 20:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én esztétikus fogászati beavatkozást tudok elképzelni ennyiért. Direkthéjat akarok ferakatni, és az kerülne 720 ezerbe ott, ahol néztem.
2019. szept. 3. 20:54
 18/24 anonim ***** válasza:
89%

Ennek igy semmi ertelme amit ide hisztiztel.

Mi az a fogaszati kezeles? Egeszsegugyi vagy csak esztetikai?

Miert van egy helyen a gyerek penze a szulokevel?

Barmi masra koltheti a te penzed, de a fogaira nem. Nem tunik fel hogy sajat szavaidat vagod el?

2019. szept. 3. 22:07
 19/24 anonim ***** válasza:
94%
A felnőtt gyerek miért a közösbe teszi a saját spórolt pénzét? Nekem itt sántít a dolog. Kérdező, mi ennek az oka, miért nem külön tetted, akár takarékba, akár a lepedők alá a szekrénybe??
2019. szept. 3. 22:33
 20/24 Hamvas rétihéja ***** válasza:
18%

Van köze hozzá szerintem, több okból is:

-Ahogy az egyik ismerős rábeszélte az anyját, ugyanúgy le is beszélheti.

-Attól még, hogy az anyja pénze, és felnőtt ember az anyja, megeshet hogy nagy hülyeséget akar csinálni.

-Nem marad spórolt pénz. Mi ha valami gond lesz a családban? Vagy a kérdezővel? Ez a kérdezőre is negatív hatással lehet majd.

-Ha még a kérdező tanul, akkor lehet így nem fogja tudni támogatni a kérdezőt az anyja. Így ez negatív hatással lehet majd a tanulmányaira.

2019. szept. 4. 01:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!