Mennyire akadnátok ki, ha a 19 éves fiatokról kiderülne, hogy dohányzik?
Kb 3 éve cigizek, először csak bulikban, alkalmanként, aztán kb 2 éve már gyakrabban, napi szinten. Persze, elég rendszertelenül, mert, ha itthon vagyok, nyári szünet vagy akármi van, akkor van, hogy hetek is eltelnek cigi nélkül (értelemszerűen nem akarok lebukni, itthon pedig elég kockázatos rágyújtani, még az utcán is, mert bármikor szembe jöhet egy szomszéd Marika néni, aki előszeretettel vamzerolna be édesanyámnál).
Soha nem szülőktől kértem/loptam rá pénzt, általában a saját, megkeresett pénzemből költöttem rá, ha pedig nem volt pénzem, akkor nem cigiztem.
A helyzet viszont az, hogy már öregnek érzem magam ahhoz, hogy bujkáljak meg körbejárjam az egész várost egy kihalt utca reményében, ahol tudok cigizni egyet.
Gondolkodom, hogy szépen lassan itt lesz majd az ideje, hogy bevalljam anyának, hogy cigizek, mert tekintve, hogy egyre kevésbé vagyok körültekintő a bujkálást illetően, előbb-utóbb úgyis kiderülne.
Hagyjam, hogy magától kiderüljön vagy mondjam el egyenesen?
A probléma igazából az, hogy anya annyira aranyosan naiv és igazából a legvadabb álmaiban sem tudná elképzelni, hogy ilyen rosszat tegyek, mint a dohányzás, nekem pedig egyszerűen nincs erőm és bátorságom összetörni a szívét ezzel.
"A helyzet viszont az, hogy már öregnek érzem magam ahhoz, hogy bujkáljak meg körbejárjam az egész várost egy kihalt utca reményében, ahol tudok cigizni egyet."
Kár, hogy ahhoz még nem vagy elég öreg, hogy felfogd, abba kéne hagyni végre...
"Gondolkodom, hogy szépen lassan itt lesz majd az ideje, hogy bevalljam anyának, hogy cigizek..."
Annak van itt az ideje, hogy bevalljad saját magadnak, hogy le kell szoknod, amíg még nem túl késő, amíg még nem vagy hozzá túlságosan függő - vagy akár beteg.
Hát szomorú lennék, de kiakadni fölösleges, eleve tudom, hogy a cigi mennyire behülyíti az embereket, és az életüknél is fontosabb lesz, anyukámnak is az volt. Elkeserednék, hogy a gyerekemnek ennyi esze van, de késő már ahhoz, hogy megneveljem.
Viszont megmondanám, hogy ha csak egyszer is megérzem az otthonomban a bagószagot, akkor lehúzom azt a szrt a klotyón, akármennyi dobozzal is tart otthon, nem érdekel a hiszti. Csinálja, ha akarja, de nekem ne kelljen azt az ocsmány szagot elviselnem.
Megkérdezném miért dohányzik? Menőnek, felnőttnek érzi magát tőle vagy úgy érzi szüksége van rá?
Ha rendszertelenül dohányzik akkor nem függő és szerintem csak heccből csinálja...abba tudja hagyni.
Nem veszekednék vele, de elmondanám hogy szerintem abba kéne hagynia. Nem egészséges, függő lesz, csak a pénzt pazarolja rá. Öregít is nagyon.
Értelmesebb dologra is költhetné a pénzét.
Ha ennek ellenére is dohányzik akkor nyugodtan csinálja. Az ő dolga, ő élete. Nincs beleszólásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!