Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire akadnátok ki, ha a...

Mennyire akadnátok ki, ha a 19 éves fiatokról kiderülne, hogy dohányzik?

Figyelt kérdés

Kb 3 éve cigizek, először csak bulikban, alkalmanként, aztán kb 2 éve már gyakrabban, napi szinten. Persze, elég rendszertelenül, mert, ha itthon vagyok, nyári szünet vagy akármi van, akkor van, hogy hetek is eltelnek cigi nélkül (értelemszerűen nem akarok lebukni, itthon pedig elég kockázatos rágyújtani, még az utcán is, mert bármikor szembe jöhet egy szomszéd Marika néni, aki előszeretettel vamzerolna be édesanyámnál).

Soha nem szülőktől kértem/loptam rá pénzt, általában a saját, megkeresett pénzemből költöttem rá, ha pedig nem volt pénzem, akkor nem cigiztem.

A helyzet viszont az, hogy már öregnek érzem magam ahhoz, hogy bujkáljak meg körbejárjam az egész várost egy kihalt utca reményében, ahol tudok cigizni egyet.

Gondolkodom, hogy szépen lassan itt lesz majd az ideje, hogy bevalljam anyának, hogy cigizek, mert tekintve, hogy egyre kevésbé vagyok körültekintő a bujkálást illetően, előbb-utóbb úgyis kiderülne.

Hagyjam, hogy magától kiderüljön vagy mondjam el egyenesen?

A probléma igazából az, hogy anya annyira aranyosan naiv és igazából a legvadabb álmaiban sem tudná elképzelni, hogy ilyen rosszat tegyek, mint a dohányzás, nekem pedig egyszerűen nincs erőm és bátorságom összetörni a szívét ezzel.

2019. aug. 29. 18:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%
Úristen mit meg nem adnék, ha apám ilyen lenne... Már rég bevallottam volna :D Nekem az lenne a sorsom, hogy szétordítaná a fejemet, utána meg egy senkiházi, haszontalan mocsok lennék. Szidna mint az állat, bár eddig is kaptam, de láttam, hogy a testvéremmel miket művelt, én ezért hallgatok inkább (a nagy tiltás a fő oka, hogy én is rászoktam sajnos :( )... de, ha nálad ez nem áll fenn, akkor valld be nyugodtan. Viszont, ha a szaglásával nincs baj, akkor már lehet sejti is, csak nem merte felhozni. Odamész hozzá, hogy most ez van, de nem akarod titkolgatni.
2019. aug. 29. 19:15
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
végigjátszottuk. Nem örülünk neki, de nem függő szerencsére csak habiszti. Hátha lejön róla.
2019. aug. 29. 19:22
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
Szokj le róla, akkor nincs mit elmondani neki, vagy csak majd évek múlva, ha úgy adódik, de akkor már múlt időben, hogy hát igen, volt egy ilyen időszakod is.
2019. aug. 29. 19:50
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

"A helyzet viszont az, hogy már öregnek érzem magam ahhoz, hogy bujkáljak meg körbejárjam az egész várost egy kihalt utca reményében, ahol tudok cigizni egyet."

Kár, hogy ahhoz még nem vagy elég öreg, hogy felfogd, abba kéne hagyni végre...

"Gondolkodom, hogy szépen lassan itt lesz majd az ideje, hogy bevalljam anyának, hogy cigizek..."

Annak van itt az ideje, hogy bevalljad saját magadnak, hogy le kell szoknod, amíg még nem túl késő, amíg még nem vagy hozzá túlságosan függő - vagy akár beteg.

2019. aug. 29. 19:52
 15/22 Kathryn_Croft válasza:
57%
19 éves vagy, tulajdonképpen felnőtt ember. Hiába jönnek itt a "szokj le, káros" dumával, ha cigizni akarsz, cigizz. Vannak ennél milliószor rosszabb szokások is. Én is átestem ezen, nehéz volt bevallani, őrülten szégyelltem magam, de ha finoman felvezeted, akkor menni fog. Sok sikert!:)
2019. aug. 29. 21:14
 16/22 anonim ***** válasza:
67%
Felnőtt ember vagy, azt csinálsz amit akarsz. Szerintem mondd el, meg azt is, hogy nem ők finanszírozzák. Mondjuk ha megkérdezik mióta ne 3 évet mondj, mert azon tuti kiakadnak. Amúgy, ha tudod kontrollálni, hogy mennyit szívsz, akkor nem olyan pára, pl napi 2-3 szál nem a világ és akkor a doboz cigi is tovább tart. Épp tegnap beszéltem erről ismerősömmel, hogy napi 1 doboz elmegy neki, ez ártól függően 30-40 ezer havonta, amit elfüstöl, na ezt szeretné lejjebb szorítani. Arra figyelj, ha bevallod és nem kell bújkálni, akkor ne szaladjon el veled a ló.
2019. aug. 30. 09:15
 17/22 anonim ***** válasza:
77%
Haver, légy észnél! Ha heteket kibírsz cigi nélkül, akkor most szokjál le végleg! Én 20 évig cigiztem, egy napot se bírtam ki nélküle, pedig folyton le akartam szokni. Végül februárban sikerült egyik napról a másikra, mert elolvastam egy könyvet: Allen Carr - Rövid úton leszokni a dohányzásról. Van hangoskönyvben is. Fent van nCore-on.
2019. aug. 30. 09:18
 18/22 anonim ***** válasza:
71%

Hát szomorú lennék, de kiakadni fölösleges, eleve tudom, hogy a cigi mennyire behülyíti az embereket, és az életüknél is fontosabb lesz, anyukámnak is az volt. Elkeserednék, hogy a gyerekemnek ennyi esze van, de késő már ahhoz, hogy megneveljem.

Viszont megmondanám, hogy ha csak egyszer is megérzem az otthonomban a bagószagot, akkor lehúzom azt a szrt a klotyón, akármennyi dobozzal is tart otthon, nem érdekel a hiszti. Csinálja, ha akarja, de nekem ne kelljen azt az ocsmány szagot elviselnem.

2019. aug. 30. 10:30
 19/22 anonim ***** válasza:
72%

Megkérdezném miért dohányzik? Menőnek, felnőttnek érzi magát tőle vagy úgy érzi szüksége van rá?

Ha rendszertelenül dohányzik akkor nem függő és szerintem csak heccből csinálja...abba tudja hagyni.

Nem veszekednék vele, de elmondanám hogy szerintem abba kéne hagynia. Nem egészséges, függő lesz, csak a pénzt pazarolja rá. Öregít is nagyon.

Értelmesebb dologra is költhetné a pénzét.

Ha ennek ellenére is dohányzik akkor nyugodtan csinálja. Az ő dolga, ő élete. Nincs beleszólásom.

2019. aug. 30. 10:31
 20/22 anonim ***** válasza:
22%
Van egy 19 éves fiú ismerősöm hasonló helyzetben, nagyon nem örült neki az anyja, de nem sikerült lebeszélni. Hiába ellenzi, ő veszi neki a cigit, hogy ne a legócskábbat szívja, már ha lebeszélni nem lehet róla. Ezt is megértem. Először én is azt mondtam, hogy én biztos nem támogatnám, hogy szívjon, de már ha mindenképp megveszi úgyis, legalább szívjon normális(abb)at.
2019. aug. 30. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!