Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire akadnátok ki, ha a...

Mennyire akadnátok ki, ha a 19 éves fiatokról kiderülne, hogy dohányzik?

Figyelt kérdés

Kb 3 éve cigizek, először csak bulikban, alkalmanként, aztán kb 2 éve már gyakrabban, napi szinten. Persze, elég rendszertelenül, mert, ha itthon vagyok, nyári szünet vagy akármi van, akkor van, hogy hetek is eltelnek cigi nélkül (értelemszerűen nem akarok lebukni, itthon pedig elég kockázatos rágyújtani, még az utcán is, mert bármikor szembe jöhet egy szomszéd Marika néni, aki előszeretettel vamzerolna be édesanyámnál).

Soha nem szülőktől kértem/loptam rá pénzt, általában a saját, megkeresett pénzemből költöttem rá, ha pedig nem volt pénzem, akkor nem cigiztem.

A helyzet viszont az, hogy már öregnek érzem magam ahhoz, hogy bujkáljak meg körbejárjam az egész várost egy kihalt utca reményében, ahol tudok cigizni egyet.

Gondolkodom, hogy szépen lassan itt lesz majd az ideje, hogy bevalljam anyának, hogy cigizek, mert tekintve, hogy egyre kevésbé vagyok körültekintő a bujkálást illetően, előbb-utóbb úgyis kiderülne.

Hagyjam, hogy magától kiderüljön vagy mondjam el egyenesen?

A probléma igazából az, hogy anya annyira aranyosan naiv és igazából a legvadabb álmaiban sem tudná elképzelni, hogy ilyen rosszat tegyek, mint a dohányzás, nekem pedig egyszerűen nincs erőm és bátorságom összetörni a szívét ezzel.

2019. aug. 29. 18:08
1 2 3
 1/22 alletta ***** válasza:
88%

nem örülnék neki, de nem is akadnék ki. hegyi beszédbe sem kezdenék.

olyan kedvesen írsz anyukádról! DE mond el neki.

2019. aug. 29. 18:14
 2/22 anonim ***** válasza:
23%
Azonnal elzárnám a pénzcsapot.
2019. aug. 29. 18:24
 3/22 anonim ***** válasza:
65%
Semennyire.
2019. aug. 29. 18:36
 4/22 anonim ***** válasza:
63%
Azon jobban kiakadnék, hogy titkolózik.
2019. aug. 29. 18:38
 5/22 anonim ***** válasza:
86%

Most őszintén, minek kell neked ez a cigizés? Ha hetek telnek el cigi nélkül, akkor annyira nem az életed része. Örülj neki, hogy le tudsz róla könnyen mondani, és hagyd a fenébe :)

Amúgy igen, 19 évesen már elég nagy vagy hozzá, hogy ne bújkálj, hanem felvállald a tetteid :D

De én inkább leszoknék, azzal mindenki csak jól járna.

2019. aug. 29. 18:39
 6/22 anonim ***** válasza:
75%
Nekem volt tüdőműtétem, úgyhogy leordítanám a fejedet. De a kérdés miért teszed ezt magaddal. Ha nem cigizel mindig még nem vagy függő. Simán leallhatnál. Nem szereted magadat? Nem szereted anyukádat? Persze pár évig még nem lesz bajod de egy évtized után már visszaforsíthatatlan egészségkárosodásaid lesznek. Elképzelni nrm tudod milyen fulladni. Milyen ha megműtenek. Borzalmas. Én nem rákos voltam. De a szobatársaim mind igen. Azt sem tudtak túlélik e ezt az egészet. És a műtét után még mehettek a kemora szenvedni. Van akinek a tüdeje bírja. Annak az érremdszere megy tönkre. Van ismerősöm aki érszűkületes lett tőle. Csak tipegni tud úgy fáj a lába. De cigizik. Pár év múlva levágják. Komolyan ezt akarod. Fiatal vagy és azt hiszed veled nem történhet meg. De sajnos igen. Persze valamiben mindenki meghal. De megfulladni hidd el nagyon pocsék dolog. Az ilyen halált sok éves fuldoklás előzi meg. Ha ez sem érdekel. Mkst megveszed a cigit a diakmunkából. Ha nincs pénzed nem veszel. Mi a fenét fogsz csinálni ha majd nem otthon laksz? És már rászoktál. Magyarán megőrülsz nélküle. Akkor havi 30-40 et erre fogsz költeni és semmi másra nem jut majd. A barátaid vesznek kocsit, mennek majd nyaralni, lesz új divatos ruhajuk stb. Te meg szívod helyette a cigit. Megéri? Miközben semmi értelme csak büdös draga és megbetegít. Legyen már több eszed ennél. Ma már nem menő a cigi. A legtövb lány sem csókolózna egy hamutartóval.
2019. aug. 29. 18:40
 7/22 anonim ***** válasza:
32%
Nagyon kiakadnék rajta, hogy gyilkolja a fiamat! És a pénzcsapot én is elzárnám, az biztos, nem adnám a nevemet a merénylethez.
2019. aug. 29. 18:45
 8/22 anonim ***** válasza:
63%

Nem örülnék és továbbra is bujkálhatna a fiam, mert nálunk otthon tilos. A házban, az udvaron és a kapu előtt is. Ha nem tartaná be ezt a szabályt, haragban lennénk.

Én allergiás és asztmás vagyok, a nagyapja pedig dohányzással összefüggő rákban halt meg. Ezért is zérró tolerancia van bennem ezzel kapcsolatban.

2019. aug. 29. 18:48
 9/22 anonim ***** válasza:
63%
Dohányozni a legnagyobb ostobaság.
2019. aug. 29. 19:02
 10/22 anonim ***** válasza:
78%

Ha már nem tudsz lemondani róla,jobb ha elmondod az anyukádnak.

Inkább tőled tudja meg mint Marika nénitől.

2019. aug. 29. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!