Szülők, milyen motivációból adtok különleges, ritka keresztnevet a gyerekeiteknek?
Brendon, Krisztofer, Amanda, Dzsenifer, Rikárdó, Kevin, Rajmund, Kira, Amira, Márió, Kendra, Kilián, Liliána, Tina, Pamela stb. stb.
Ez csak néhány név, ami szembejött velem utóbbi időszakban.
1. ha különleges nevet adtok, hol talákoztatok először az adott névvel (utónévkönyv, film, zene, tévéműsor, ismerősök által, interneten)
2. mi tetszett meg abban az adott névben nektek?
3. mit reméltek, hogyan befolyásolja a gyereketek társadalmi sikerességét, boldogulását az életben, ha különleges, ritka keresztnevet visel? vagy érhetik-e hátrányok emiatt?
nincs igazad, mert ezek ritka nevek.
a ritkaság azt jelenti, hogy van köztük olyan, ami egy-két évtizeddel ezelőtt még az utónévkönyvben sem volt, ill. statisztikailag ritkák, mert nincsenek benne az első 10 vagy 20 legnépszerűbb névben.
Az én gyerekem Zoé, mikor adtam, csak egy ilyen nevet hallottam, meg egy hasonlót.
Tetszett a hangzása, erős, magabiztos, határozott, kemény név, mégis lágyít rajta az az é a végén. Tetszett, hogy rövid, három betűs, és az is, hogy eddig alig hallottam.
A "vadmacskakommandó"(lányos anime) fő karaktere és egy klassz színésznő is Zoé-zooey, én azt hittem, más még nem is hallotta.
Mikor meghallottam, hogy népszerű név(a gyerek két éves korában), kapott második nevet, elsőre bosszantott, másodszorra örültem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!