Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet boldog felnőtté...

Hogy lehet boldog felnőtté válni hiánymotivált szülők mellett?

Figyelt kérdés
Jó képességű, okos gyerek voltam és szorongó, befelé forduló kamasz, majd depressziós és bolyongó felnőtt lettem. A szüleim nem értették soha igazán, miért vagyok ilyen. Én értem, csak nem tudom, mit tegyek ellene. Úgy érzem, én képtelen vagyok megadni magamnak azt a figyelmet, amit más megkap a szüleitől. Az én szüleim vagy állandóan dolgoztak, vagy a saját frusztrációjukkal és bizonyítási kényszerükkel voltak elfoglalva. Egyszerűen nem tudtak érzelmileg stabil szülőkként funkcionálni.
2019. aug. 21. 13:53
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. 29-es, te amúgy hány éves voltál, mikor meghoztad ezt a döntést és elvégezted az egyetemeket? Csak mert nekem a fő dilemmám éppen az, hogy úgy érzem, ha most nem tanulok tovább, akkor nincs visszaút, a munka világából már nem fogok tudni visszalépni a tanuláséba.
2019. aug. 25. 12:23
 32/33 anonim válasza:
100%
25 voltam. Én először külföldön lelkileg összeszedtem magam,közbe dolgoztam szobalanykent, tanultam szabadidőmben a nyelvet, elmentem úszni meg nagy sétákra egyedül, hogy elgondolkodjak mindenen aztan pedig eldöntöttem, hogy visszaülök az iskolapadba. Hidd el, senki sem hitt nekem, hogy én elvégzem az egyetemeket külföldön (mindkettőt egyszerre kezdtem). Azt hittek, hülye vagyok hozzá. Meg azzal jöttek még itthon, hogy hát ha elkezdesz dolgozni biztos nem fogsz visszamenni a suliba, mert ráharapsz a pénzre. Hát nem volt igazuk. Én mindent magamban döntöttem el: azt, hogy felépülök a depresszióból, azt hogy bizonyitok magamnak és azt, hogy kapja be mindenki, aki ezt nem így gondolja :D neked is el kéne döntened a fejedben, hogy mit akarsz, igy mi hogy lenne jó l, mert ha így hagysz mindent és nem változtatsz, akkor semmi nem fog változni. Menj ki a világba és nézz ott szét. Hidd el, megváltozna az értékrended és az egész rálátásod a világra.
2019. aug. 25. 16:03
 33/33 anonim válasza:
* Hogy mi hogy lenne jó*
2019. aug. 25. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!