Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anyám ne...

Mit tegyek, hogy anyám ne akarjon tovább hízlalni minket?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, most kezdem az egyetemet, de semmi önbizalmam, mert közel 120 kiló vagyok, a 175 centimhez. Anyám nem csinált más, csak kicsi korom óta töm, gimis koromban többször próbáltam leállítani, hogy változtatni akarok, de soha nemlett belőle semmi, mert ilyenkor kőkemény lelki terrort és megalázást vetett be, amivel meg tudott törni, és feladtam. Most viszont már kétségbe vagyok esve, mert kiderült, hogy cukorbeteg vagyok esve, mert egyre gyakrabban magas a cukrom, de ő elvárja, hogy egyek édességet, minden étkezés után. A vérnyomásom pedig egészen kicsi korom óta magas.

Egyébként anya és apa is kövérek, mindketten több, mint 150 kilósak. Pedig apám régen kifejezetten sportos volt, anya mellett hízott el, aki világ életében túlsúlyos volt.

Őket is féltem, de nem igazán lehet rájuk hatni, apa kb. mindenben azt teszi, amit anyám mond, nem meri megkérdőjelezni, pedig nekem már mondta, hogy szívesen változtatna ő is, de anyának nem meri megmondani, mert kiakad.

Ez pedig beteges hisztit jelent, van, hogy torka szakadtaból visít, sír és csapkod, ha valaki ellent mer neki mondani, volt, hogy öngyilkossággal is fenyegetőzött. Régen olyat is mondott, hogy megmérgezi a fogyis kajámat, ha nem hagyom abba.

Sajnos elköltözni nem tudok, mert közel lesz az egyetem, és nem engednek koliba, mivel pedig nappalis leszek egy nehéz szakon, így állandó munkát sem tudok vállalni, amiből meg tudnék élni.

2019. aug. 19. 16:40
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
75%

Es miert viszonyitod magad apadhoz? Ez most olyan, hogy a szomszed pistike is kover, pedig annyi akaratereje van, hat el sem kezdem mert ugysem menne. KIFOGAS. Apad valoszinuleg nem csak anyad miatt ilyen. Szimplan lusta, anyukad megcsinalja a kajat aztan jol van az. De ez nem azt jelenti, hogy ha nagyon akarna, nem tudna lefogyni.

Es meg mindig ketlem, hogy szepnek latja magat. Esetleg magaraeroltette, hogy ez a szep, mivel gyenge valtoztatni. Egyszerubb igy elni. Ezzel is csak magat vedi. A negativ kritika ellen.

Ha en unom borotvalni a labamat, azt mondom hogy nekem igy tetszik, szorosen. Pedig amugy nagyon nem, csak lusta vagyok, de igy nekem egyszerubb es aki beszol az egy bunko allat, nem ert ehhez. Aztan egy ido utan megszokom, hogy az igenytelensegem a norma es mar valoban elhiszem, hogy a tobbiek csinaljak rosszul.

Bar ha en nem borotvalom a labam, attol nem lesz cukorbetegsegem.

(Persze ez egy bugyuta pelda, vannak nok akiket tisztelek is azert, mert nem szortelenitenek de termeszetesen most nem veluk peldaloztam)

Menj pszichologushoz, szukseged van ra.

2019. aug. 19. 17:38
 22/39 A kérdező kommentje:

Azért szomorú látni, hogy itt is mindenki engem hibáztat. Mint mondtam nem ismeritek anyámat, nem tudom elviselni, hogy sírva üvölt, mert úgy érzem, hogy elvesztem az eszem.

Magamra főzni pedig nem igazán van pénzem, a számlámhoz nem férek hozza, ha meg is oldanám, akkor is hamar felélném mindenem, mert nincs állandó munkám.

Azt pedig megint nem tudom, hogy engedne-e főzni, mert képes inkább elzárni a gàzt, mintsem, hogy főzzek, legalábbis kinézem belőle.

2019. aug. 19. 17:43
 23/39 anonim ***** válasza:
83%
Egyszerű: sétálsz mindenhova es felw adagot eszel. Ha mar cukor gyanua vagy akkor meg plane nem kene zabalni hanem nagyon is figyelni
2019. aug. 19. 17:45
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Én értelek kérdező.

Te lényegében félsz és függsz anyádéktol.

Mást nem tudsz tenni, minthogy hazudj nekik.

Megy a hasad...

Stb.

Közbe nagyon hamar talaj munkát, mert ők betegek.

2019. aug. 19. 17:48
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Vagy pedig beszéld rá apukadat, és fogjatok össze.

Anyud had hisztizzen..

2019. aug. 19. 17:49
 26/39 anonim ***** válasza:
78%

Akkor nyisd meg a gázt megint!

Kit hibáztassunk? Magunkat? Vagy mit vársz, most őszintén?

Amit tenni tudsz az az, hogy állj a sarkadra! Magától nem fog megváltozni, sőt, segítséggel sem, de ha azt látja, hogy már nem tud hatni rád, talán leáll.

Ne haragudj, de én sosem fogom tudni megérteni, hogy miért hagyja valaki, hogy 18 felett is ilyen szinten beleszóljanak a szülei az életébe...mert mint mondtam már, én jóval fiatalabb vagyok, de mégis képes vagyok a sarkamra állni már akkor is, ha mondjuk csak 4 órát lehetek a barátnőmmel, mert utána dolgom van (késve mentem haza direkt). Tedd te is ezt, mást nem fogunk tudni mondani, mert ez alapvető :)

2019. aug. 19. 17:57
 27/39 A kérdező kommentje:
Talán tényleg csak az lesz a megoldás, ha el tudok költözni, mert rettegek anyámtól, de apát sem hagynám magára, nagyon el van hízva, kövérebb, mint anya, és neki is magas a vérnyomása, cukros, ízületi problémái vannak, légzési zavarokkal küzd, és csak 44 éves. Őt nagyon szeretném rávenni, hogy változtasson, és hagyja ott anyát.
2019. aug. 19. 18:01
 28/39 anonim ***** válasza:
95%
Ha cukorbeteg vagy akkor elviheted magad az orvoshoz tanácsadásra. Talán ha szakembertől hallja hogy ez az életedbe kerülhet akkor felfogja...
2019. aug. 19. 18:01
 29/39 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, most őszintén...azt kérdezted mit tegyél. Az egyetlen megoldás, ami többször is elhangzott az az, hogy állj a sarkadra. Ne csak a kifogásokat keresd, mert látom az van mindenre. Csak te tudsz változtatni a helyzeteden senki más. Kénytelen leszel erőt venni magadon, másképp nem fog menni.

Mi az, hogy nem férsz a bankszámládhoz?! Ezt miért hagyod? A te bankszámlád, bemész a bankba, megszünteted, nyitsz egy újat. Nem vagy köteles hozzáférést adni senkinek. Anyád is hibás nyilván, senki nem mondta, hogy nem, sőt. De te is az vagy. Kifogást találsz mindenre, a megoldást nem vagy hajlandó elfogadni, ezért meg azért. Én azt látom, hogy nem bírod ezt a helyzetet, de nagyon nem akarsz tenni ellene. És amíg ez nem változik, addig nem fog történni semmi. Ha hagyod magad irányítani, irányítani is fog.

2019. aug. 19. 18:03
 30/39 anonim ***** válasza:
95%

Anyukad beteg, kerdezo. Valószínűleg tudja, az sem oke, hogy ő ilyen kövér, és ha mások is kövérek, akkor legalább nincs egyedül.

Ha azzal fenyeget, hogy megmérgez, az veszélyes. Lépj le. Kezd el törni a fejed, kihez mehetnel, ki segíthetne.

Jogod van élni, jogod van fogyni, a saját életedet élni, a saját tested felett dönteni. Keress egy biztos lelki támogatót és fogj hozzá. Nagyon nehéz lesz, de tartsd szem előtt: jogod van hozzá. Lehet, hogy anyad akár öngyilkos is lesz (szerintem nem), de az mit üzen? Inkább meghal, minthogy szabadon engedjen. Ha az irányítása alatt maradsz, nem lesz saját életed.

Sok sikert!

2019. aug. 19. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!