Mit csináljak, hogy anya barátja ne akarjon megváltoztatni, "átnevelni"?
Igazából nem lenne vele gond, ha nem akarna folyton "megnevelni", mert szerinte engem nagyon elkényeztet az egész család és bezzeg más gyerek negyed ennyit sem kap...
Igen, tisztában vagyok azzal, hogy nagyon szerencsés vagyok és még talán igaza is van, hogy elkényeztettek. Viszont!
Szerintem neki semmi beleszólása nincsen ebbe, hiszen anyával külön kasszán vannak, neki én semmibe sem kerülök. Később sem ő fizeti a továbbtanulásomat, lakhatást, stb. Szóval őt ez nem értinti egyáltalán. Mégis úgy csinál, mintha az ő pénzét költeném, vagy tőle várná el bárki, hogy foglalkozzon velem...
Anya megoldása: "egyik füleden be, a másikon meg ki, ha erről beszél". De nagyon idegesítő, hogy úgy akar beleszólni az életembe, hogy nincsen hozzá köze. Ráadásul 16 éves vagyok, szóval nem kisgyerek már, akit nevelni kellene.
Próbáltad már ezt elmondani neki nyugodt körülmények között? (a barátnak)
Ha ez nem megy, akkor anyukáddal beszélj, mondd meg neki ezt, amit leírtál, hogy ez téged zavar és kérdd meg, hogy beszéljen a hapsija fejével.
ez egy rohadt patkány
elítélem az ilyet, de szívasd meg, találj ki róla dolgokat, hogy takarodjon el
gondolom amit apádtól kapsz pénzt, meg nagyszülőktől, azt is sajnálja tőled
szó sincs elkényeztetésről
egyszerűen fáj a pasinak, hogy valaki szerencsésebb családba született
ha afrikában éheznek, ne adjak a gyerekemnek enni?
nyilván ha van pénz, azt a gyerekre is költik, nem értem mi ezzel a baj
Akar az en lanyom is irhatta volna ezt :-)
Viszont igaza a paromnak, mert iszonyat sokmindent megkap, de hozza kell tennem az en parom kizarolag viccesen szokta ezeket megjegyezni, aztan mindig mondja hogy persze amig tudunk adjuk meg nekik....hozza kell tennem a neveloapjuktol tobbet kapnak mint az apjuktol....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!