Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anyám ne...

Mit tegyek, hogy anyám ne akarjon tovább hízlalni minket?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, most kezdem az egyetemet, de semmi önbizalmam, mert közel 120 kiló vagyok, a 175 centimhez. Anyám nem csinált más, csak kicsi korom óta töm, gimis koromban többször próbáltam leállítani, hogy változtatni akarok, de soha nemlett belőle semmi, mert ilyenkor kőkemény lelki terrort és megalázást vetett be, amivel meg tudott törni, és feladtam. Most viszont már kétségbe vagyok esve, mert kiderült, hogy cukorbeteg vagyok esve, mert egyre gyakrabban magas a cukrom, de ő elvárja, hogy egyek édességet, minden étkezés után. A vérnyomásom pedig egészen kicsi korom óta magas.

Egyébként anya és apa is kövérek, mindketten több, mint 150 kilósak. Pedig apám régen kifejezetten sportos volt, anya mellett hízott el, aki világ életében túlsúlyos volt.

Őket is féltem, de nem igazán lehet rájuk hatni, apa kb. mindenben azt teszi, amit anyám mond, nem meri megkérdőjelezni, pedig nekem már mondta, hogy szívesen változtatna ő is, de anyának nem meri megmondani, mert kiakad.

Ez pedig beteges hisztit jelent, van, hogy torka szakadtaból visít, sír és csapkod, ha valaki ellent mer neki mondani, volt, hogy öngyilkossággal is fenyegetőzött. Régen olyat is mondott, hogy megmérgezi a fogyis kajámat, ha nem hagyom abba.

Sajnos elköltözni nem tudok, mert közel lesz az egyetem, és nem engednek koliba, mivel pedig nappalis leszek egy nehéz szakon, így állandó munkát sem tudok vállalni, amiből meg tudnék élni.

2019. aug. 19. 16:40
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
53%
Futás séta,ingyen van .
2019. aug. 19. 17:06
 12/39 A kérdező kommentje:

#8 Nem pisztolyt nem tart, de képtelen vagyok vele veszekedni, nem tudom elviselni, amikor az utolsó nagy balhét volt, akkor, mint írtam feladtam, és el kezdtem zabálni, úgy voltam vele, hogy legyen, 30 kiló lett az eredménye, de már újra bennem van, hogy változni akarok, de nem tudom, hol kezdjem.

Burokban tartanak, be kell számolni, hogy mikor hova megyek és kivel, ha 10 percet kések már kérdőre von, pénzt nem igazán ad csak ha muszáj, vásárolni is csak közösen mehetünk, a bankkártyámat/számlámat is ő ellenőrzi.

Nagyon nehéz lenne elszakadni, ha levelezőre mennék nem tudom, hogy keresnék-e annyit, hogy megéljek, max. csak szobát tudnék kivenni.

2019. aug. 19. 17:09
 13/39 A kérdező kommentje:
#11 Igen, de futni az én súlyommal nem lehet, meg nem tudok kimenni sétálni sem, ha mondom, hogy megyek sétálni egyből kérdezgeti, hogy minek, ha azt mondanám, hogy csak levegőzni szimplán nem engedne ki. Félre meg nem lökhetem.
2019. aug. 19. 17:12
 14/39 anonim ***** válasza:
83%

Valamennyire ez akkor is kifogas. Mint te is tudod, anyad nem normalis. Gondolom irigy lenne, ha te lefogynal o meg ugyanolyan hajas es egeszsegtelen maradna, mivel nem akar/mer/tud valtoztatni.

Megertem hogy nagyon szar, engem is cikiznek folyamatosan mikor mondom, hogy most fogyni akarok. Ugy allitjak be masok elott, hogy nagyon hulye vagyok, a kajara nem kell figyelni, lusta dog vagyok amiert ezt csinalom es nem mozgok.(Heti 4 edzesem van legalabb).

Ezek ilyenek. Nem tudod oket megvaltoztatni, mert nem normalisak, oregek. Beszukult latokoruek, de igazabol mindenben.

Amit te tehetsz. Dolgozol, elkoltozol. Nekem van ismerosom, aki elkoltozik otthonrol, pedig az egyetem ugyanabban a varosban van, igy o is ott marad csak nem a szuleivel.

Lesz*rod anyad hisztijet, megembereled magad, felemeled a segged es elmesz szepen edzeni. Mellette MAGADNAK megcsinalod a kajat, akkor nem fogja megmergezni.

Egyebkent ezert fel is jelenthetted volna, illetve azert mert cukorbeteg vagy es megis azzal etet. Ez bantalmazas.

120kg vagy, az nagyon sok. A szerveidnek borzaszto megterhelo. Mentalisan is.

Javaslom menj el pszichologushoz, o segiti elfogadni, hogy anyad nem normalis es abban is segit, hogy hogyan kezeld.

Fiatal vagy meg, egyaltalan nincs veszve minden, de ne huzd az idot. Mert a cukorbetegseg az egy nagyon into jel.

Ne anyad legyen a kifogas, mert igazabol k**va mindegy. Ha majd azt irjak a sirodra, hogy 'Anyam a hibas', az rajtad mar nem segit.

2019. aug. 19. 17:15
 15/39 anonymousreview60 ***** válasza:
84%

Ellen kell állnod! Kevesebbet eszel, egészségesebbet eszel. Először sétálsz, utána kocogsz. Ha kell elköltözöl. Anyád sírása megjátszott lesz, még ha igazinak is látszik.

Vagy megdöglesz. De a cukor alattomos, lassú gyilkos.

2019. aug. 19. 17:19
 16/39 anonim ***** válasza:
89%

Most olvasom az utolso valaszaidat. Tudod de, felrelokheted. Nem hiszem hogy beallna az ajtoba es sajat testevel vedene a kijaratot. Ne legyel mar eletkeptelen. 19 eves vagy, felsz egy kis ejnyebejnyetol? Mindenre van megoldas csak akarni kell. De nem hiszem hogy te nagyon akarod, csak a kifogasokat keresed.

Es ha igy haladsz, olyan leszel, mint anyad.

2019. aug. 19. 17:19
 17/39 anonim ***** válasza:
94%

Az előttem válaszolónak teljesen igaza van!

Egyébként pedig: Dehogynem lökheted félre. Elmúltál 18, nincs joga beleszólni abba, hogy hova mész. Másrészt pedig szerintem (józan paraszti ésszel legalábbis) ez így kimeríti az emberi szabadságjogok megsértését...de ha nem, akkor is jogodban áll elmenni, nem kell az engedélye hozzá! Én jóval fiatalabb vagyok, mégis a sarkamra állnék, ha tegyük fel nem engednék, hogy elmenjek biciklizni...mindenesetre tudasd vele, hogy baromira nincs joga beleszólni ebbe az egészbe! Sem abba, hogy hova mész és kivel, sem pedig abba, hogy mit csinálsz és mikor érsz haza!

2019. aug. 19. 17:23
 18/39 A kérdező kommentje:

#14 Van igazság abban amit írsz, és írtak mások. Valóban szembe mehetnék anyámmal, de nem merek, ha apámat képes volt így megtörni, akkor én semmi vagyok. Apa szülei és anya pont ezért utálják egymást, mert apából egy "kövér pojáca" lett anya mellett, régen pedig egy életerős, magabiztos, és sportos férfi volt. Most pedig a wc-re nem mer anyám engedély nélkül menni.

Anyám pedig nem féltékeny lenne rám, mert magát és engem is így lát szépnek. Kb. 1 hónapja lépte át a 150 kilót és örült neki, elégedett magával, úgy gondolja, hogy szexi, és nekem is mindig mondja, hogy gyönyörű vagyok.

2019. aug. 19. 17:25
 19/39 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanúgy hibás vagy te is. Miért adsz hozzáférést a bankszámládhoz, miért nem főzöl magadnak, miért nem te szeded ki magadnak a kaját? Ha van bankszámlád akkor van pénzed is, hogy normális kajákat vegyél. Ahhoz, hogy eljárj nagyokat sétálni, nem kell pénz. Nagykorú vagy.... A legrosszabb ami történhet az az, hogy veszekszik, na bumm. Más úgysem fog történni. Az érzelmi zsarolást úgy lehet kivédeni, ha ellenállsz, nem foglalkozol vele. Tényleg csak keresed a kifogásokat és anyádat hibáztatod, amikor sem te, sem apád nem képes a sarkára állni. Anyád viselkedésén nem tudsz változtatni, de a sajátodon és a hozzáállásodon igen.
2019. aug. 19. 17:26
 20/39 anonymousreview60 ***** válasza:
86%
És ez most nem köcsögölésből: A pszichológus nagyon kell neked, hogy kiderítsd, miért vagy anyád pincsije, és hogy miért akar a szeretetének gondolt, de nem az, valamivel megölni.
2019. aug. 19. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!