Te fizetned a gyereked alberletet ilyen elozmenyek utan?
Azzal kezdem teljesen kiakadtam. Igen én az "új" feleség vagyok és utálom a férjem "régi" gyerekeit. Nyugodtan szidjatok.
DE a kérdésem más szülőkhöz, akik jártak hasonló cipőben:
Fizetnétek-e a nagykorú dolgozó gyereketek albéretét, ha...tudjátok, hogy kábítószerfogyasztó, ha már 4* nagyobb összeggel kisegítetted előző albérletekben, ahonnan mind kidobták, ha nem akart elvonóra menni és rehabról is kilépett és a te otthonodból is ki kellett raknod és az édesanyjának is ki kellett raknia (nem lehet vele egyutt elni hosszabb távon!!). Ha minden alkalmat megragad, hogy ha segítséget kap utána leszólja a segítőt, ha nem kap, akkor elküd a búsba.
És most két nap munka után jelentkezne nálatok, hogy anyu-apu segítsetek, mert szörnyű, hogy 12 órai munka után 8-9000-et kapok, de ebből hostelre elmegy 4-5000 és akkor még nem is vettem cigit és ennivalót. A helyem biztos és megígérte anyu is, ha dolgozok segít albérletbe menni. Apu segíts, anyu letiltott juttasd el neki ezt a kérésem!
Ti adnátok pénzt? Keresnétek neki albérletet, ahol a legolcsóbb szoba 30.000+ rezsi és általaban 2 hónap kauciót elkérnek? És tudod, hogy eddig a viselkedése, trehánysága és a drogozasa miatt mindenhonnan 1-2 hónap után kidobták? Azt mondja max amfetamint fogyaszt, de tiszta most.
Én annyira nem adnék neki, kidobott pénz és ha lesz tartaléka, akkor úgyis majd újra piára és drogra költi. Ezek a fellángolásai csak 1-2 hétig szoktak tartani.
Miért csinálják ezt? A férjem a házam mögött már rengeteg pénzt elköltött rá, miközben én is sokat költöttem a gyerekeire és a közös életünkre. Lemondtam a nyaralásról, a szórakozásról, a lakásfelújításról és akkor már megint....ja anyagias vagyok.
Valakivel egy idoben irtam a kommentet.
Amikortól nagykorú valaki attól kezdve "senki" nem dughatja be semmilyen intézetbe kivéve, ha azt orvos teszi meg. (Tévedhetek is persze.)
17 volt, amikor szépen kértük menjen el egy pszichiáterhez (ahogy kiderült komoly a helyzet). Kerestünk neki olyat, aki fiatalokhoz, droghoz, elvált szülők gyerekeihez ért. Végúl nem ment el, se hozzá se máshoz, mert "nem kell nekem segítség egyedül is megoldom". Sajnos ekkor egyszerűen az apja nem tudott határozottabb lenni (nagy odaadással, szeretettel igyekezett inkább hatni rá), anya elutasító volt, hogy apával elmenjen együtt (velem is akár) drogosok szüleit segítő helyre.
18-at betöltve már kényszeríteni nem lehetett. Végül miután több helyről kidobták és már csak az anyuhoz mehetett, ott kényszerítették pszichiáterhez (de fizikailag is rosszul volt és lelkileg is ezért is ment el). Gyógyszereket írt föl neki, amire rászokott majd a pszichiáter kórházba utalta. Zárt osztályra. Onnan ki akart szabadulni, végül átkerülhetett addiktológiára. Nem tudom mennyire vagyok vele tisztában, de ott orvosi/szakértői bizottság dönt maradhatsz-e. A gyógyulni akarókat előnyben részesítik. Sajnos aki túl jól van és nem együttműködő azt kiengedik. Addiktológián is pszichiáter kezelte. Többször jött ki majd ment be. Az orvosa végül arra jutott mindenki csukja be előtte az ajtót és majd azzal lehet rehabra bekényszeríteni, ha az utcán lesz és nem lesz mit ennie, sem hol aludnia. (A rehab se kötelező és a rehabos intézetek fullon vannak, azt veszik föl, aki arra érdemes azaz meg akar gyógyulni és új életet kezdeni.) Nagy nehezen bement rehabra (miután az anyja feljelentette rendőrségen kábítószer birtoklásért, kiütve kórházban majd újra addiktológián volt etc.) Rehabbal kiválthatta volna az elterelést. De otthagyta. 4 napot se bírt ki egy a honlapjuk szerint eredményes és jó helyen.
Anyu és apu rendszeresen meghívja ebédre vagy fizet neki ezt azt pl. szállast. Hozzánk nem jöhet már és az anyjához se. Amikor megszorul nagyon, akkor jön a segítsetek kérlek ne dobjatok el magatoktól szöveggel, amikor meg tele a pocakja és van hol laknia olyankor jön a paraszt a főnököm, k az anyu, g az apu miattatok rohadok szöveg. Ha az egyik helyen nem tetszik neki azonnal előadja a másik lehetőség mégiscsak jobb volt és inkább hallgatott volna azokra akik...legutóbb a zárt osztályra szeretett volna visszamenni. Valószínű nem tudok minden fordulatot én sem.
Ez a helyzet.
Ne adjatok neki, hátha rájön, hogy melegprostinak tökéletes korban van!
Nevelőanya!
Leírta, hogy még kistiniként jött össze apukával, a gyerekkel együtt is élt később, az ilyen nem csak barátnő, hanem mostohaanya/nevelőanya is!
Kell neki pénz, de felügyelet alatt!
Kamionosnak nem most kell elmennie, hanem rehab után, hogy lehessen jövőképe, álma, ha már orvos nem lesz belőle..
Könnyű munka, rengeteget keres, nem piszkálják, és ha valamit elront, max ő hal meg(kamionosok kihalt utakon mennek nagyrészt) ezzel az életvitellel viszont nagyobb eséllyel lesz bűnöző belőle és fog késelni pénzért!
A kamionos szakma elérhető cél lehetne neki.
Erővel nem lehet pénzzel igen.
Mindenki, aki gyógyszert szed, a szedése alatt függ tőle, de eredményes és könnyű róla lejönni(tapasztalat)
Ha terápia mellett szedi, akkor tud gyógyulni.
Ne állami dokit keressetek, túlterheltek és nemtörődömök, válasszon ő egyet, és azt fizessétek!
Legalább érzi, hogy a családja miatt van, csak tenni nem tud ellene.
Szakemberek is mondanak marhaságokat, ne csukjátok be az ajtót!
Keressetek szakembert vele, járjon hozzá, csak akkor adjatok pénzt, ha eljár.
Utána mehet a rehab, csak akkor adjatok pénzt, ha bent marad, rakjatok minden bent töltött nap után egy borítékba valamennyit, és adjátok át neki, ha kibírta.
Minél mélyebbre megy, annál nehezebb lesz kihúzni.., a végén annyira fogja szégyellni magát, hogy nem is mer majd próbálkozni.
Előre tegyétek tisztába a helyzettel, szakítsátok ki a haveri köréből, és jó viselkedésért mehet pénz, de csak részletekben.
Akárhányszor felhív, mindig ugyanazt mondjátok.
Szeretünk, segítünk, ha jársz terápiára. Mocskolódást hallgassátok nyugodtan, hadd adja ki magából a dühöt(jogos dühöt), de a pénzes feltételeken ne változtassatok ünnepnapokon sem!
Segíthet, ha kap egy kutyát, akit kihozhat a menhelyről, nálatok tarthatja és látogathatja, etetheti, itathatja, sétáltathatja, taníthatja kettesben lehet vele! Ő válassza ki!
Kisebb testű kutyát!
Legyen minden második nap vele!
Legalább valakihez kötődni fog..
Köszönöm a válaszokat a legutolsóknak is.
(Pontozni nem szeretnék nekem mindegyik hasznos sajnos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!