Te fizetned a gyereked alberletet ilyen elozmenyek utan?
Azzal kezdem teljesen kiakadtam. Igen én az "új" feleség vagyok és utálom a férjem "régi" gyerekeit. Nyugodtan szidjatok.
DE a kérdésem más szülőkhöz, akik jártak hasonló cipőben:
Fizetnétek-e a nagykorú dolgozó gyereketek albéretét, ha...tudjátok, hogy kábítószerfogyasztó, ha már 4* nagyobb összeggel kisegítetted előző albérletekben, ahonnan mind kidobták, ha nem akart elvonóra menni és rehabról is kilépett és a te otthonodból is ki kellett raknod és az édesanyjának is ki kellett raknia (nem lehet vele egyutt elni hosszabb távon!!). Ha minden alkalmat megragad, hogy ha segítséget kap utána leszólja a segítőt, ha nem kap, akkor elküd a búsba.
És most két nap munka után jelentkezne nálatok, hogy anyu-apu segítsetek, mert szörnyű, hogy 12 órai munka után 8-9000-et kapok, de ebből hostelre elmegy 4-5000 és akkor még nem is vettem cigit és ennivalót. A helyem biztos és megígérte anyu is, ha dolgozok segít albérletbe menni. Apu segíts, anyu letiltott juttasd el neki ezt a kérésem!
Ti adnátok pénzt? Keresnétek neki albérletet, ahol a legolcsóbb szoba 30.000+ rezsi és általaban 2 hónap kauciót elkérnek? És tudod, hogy eddig a viselkedése, trehánysága és a drogozasa miatt mindenhonnan 1-2 hónap után kidobták? Azt mondja max amfetamint fogyaszt, de tiszta most.
Én annyira nem adnék neki, kidobott pénz és ha lesz tartaléka, akkor úgyis majd újra piára és drogra költi. Ezek a fellángolásai csak 1-2 hétig szoktak tartani.
Miért csinálják ezt? A férjem a házam mögött már rengeteg pénzt elköltött rá, miközben én is sokat költöttem a gyerekeire és a közös életünkre. Lemondtam a nyaralásról, a szórakozásról, a lakásfelújításról és akkor már megint....ja anyagias vagyok.
Köszönöm a válaszokat és a részletesebb kifejtéseket, hogy mit lehetne még tenni (sajnos mint írtam addiktológia, pszichiaternel terapia, korhazi kezeles megvoltak. Es keresere rehabot is kinezett az apja es oda elvitte, de 4 nap után eljött magától, hogy ő kórházban akar inkább lenni, ahol volt és ahonnan előtte meg ki akart kerülni.)
A témában a csodálatos fiút nem, de amerikai pszichologusok függőségről szóló konyveit olvastam, h igen ez betegség és a függő mellett mindig van egy "helper" és a változást kívulrol nem lehet elindítani stb. Szóval nehéz.
Az anyukával próbáltam korábban a drogprobléma érzékelésekor kapcsolatot teremteni és az apat az anyával egy asztalhoz ültetni. Anya elutasította (és azóta is), legutobb kozolte többet nem segít a fián a pszichiater tanacsara es ezt kerte az apukátol is.
Ezt viszont kikérem magamnak, hogy en tettem ilyenne. Amikor megismertem a ferjem annyit mondott kisebb problemak vannak a gyerekevel, de csak kesobb jottek az elso figyelmezteto jelek es naivan azt hittem ez amolyan kamaszos lazadas. Amikor egyutt eltunk mar, akkor lett nyilvanvalo, hogy komolyabb gond van vele, de még akkor is az elejen bedőltem a szinjatekanak és az apja is folyton talált kifogást, hogy miért ne a legrosszabbra gondoljak. Aztán előkerultek a konkret targyi bizonyitekok es jott a pofara esesem. Az elejen szeretettel, nyitottan, kedvesen alltam hozzá erre semmi igénye nem volt (sajnos nem tudom mióta lehetett olyan, amilyen és a szülei miért nem vették észre baj van).
Nincs szakmaja, 8 általánosa van, nappali iskolából kibukott, estit otthagyta hiába kértük, magyaráztuk, akartuk, hogy szakmat tanuljon legalabb.
A férjemmel egy folyamatos meccs az életem.
Amiket írtatok és még nem probaltuk azt igyekszem valahogy megprobalni.
Rehab nem, visszavittétek a kórházba az addiktológiára??
Ez nem kívánságműsor, a kettő közül választania kell, akkor megy a pénzes támogatás!
A gyerek kora nincs leírva most sem, gondolom 21 körüli lehet, iszonyú fiatal, ezért is hivatkozol rá inkább felnőttként, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
Rehab, suli, MELLETTE terápia.
Mi az, hogy pszichiáter volt? Az folyamatos, több éves munkát végez! Miért hagyta abba? Válasszon egy neki szimpit, ahhoz járjon rendszeresen!
"A férjemmel egy folyamatos meccs az életem".
Kérdező, én kiszállnék ebből. Megér ennyit a férjed és a kapcsolat? Egy életed van Neked is.
"Csak az anyai érzelmek hiányoznak belőled.."
20-as, milyen anyai érzések?
Nem az anyja.
Adjatok neki pénzt
Hátha megdöglik túladagolásban és akkor egy gonddal kevesebb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!