Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyukám megbánt...

Mit tegyek, ha anyukám megbánt ezzel, de nem veszi észre, még ő sértődik meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok

17 éves lány vagyok, a szüleimmel mindig is problémás volt a kapcsolatunk.

Kb. 4-5 éve van egy betegségem. Pattanásos bőrrel indult, mint a legtöbb tininek, de aztán nagyon durva akné lett belőle, jelenleg is küzdök vele, erős gyógyszereket szedek. Mielőtt elkezdtem volna szedni őket, valami természetesebb megoldást akartam keresni, hagytam, hogy anyukám természetgyógyászhoz hurcoljon, mindenféle teákkal és olajokkal itasson, de aztán beláttam, hogy ez így nem megy, gyógyszert kell szednem. Végül apukám vitt el bőrgyógyászhoz és a többi orvoshoz is mindig ő kísért el.

Anyukám állandóan az arcommal szekál engem, folyton ilyen kijelentéseket tesz, hogy "milyen szép lehetnél", "ha nem ilyen lenne az arcod tökéletes lehetnél", "az emberek elítélnek első látásra az arcod miatt", stb.

Mindig hozzáteszi, hogy bezzeg, ha kipróbálnám az őáltala javasolt legújabb kenceficét, amit valami természetgyógyászati könyvben vagy portálon olvasott.

Azontúl, hogy engem rettenetesen megbánt ezzel, még neki áll feljebb, ha megmondom neki, hogy hagyjon békén, nem kérek a javaslataiból, azzal jön, hogy "hát ő csak jót akar nekem", ne beszéljek vele így. Néha már zsarol, hogy ameddig nem próbálom ki az itt-ott olvasott házipraktikáit, addig nem veszi be gyógyszereit/nem eszik meg ilyenek.

Nagyon elegem van már belőle, mit tehetnék?

2019. aug. 9. 20:36
1 2
 1/17 anonim válasza:
59%
Nem tudod de engem nem zavarna hogy milyen az arcod, nem hiszem hogy annyira durva. Hát a természetgyógyászati szerek nagyon szarok, parasztvakítás az egész.
2019. aug. 9. 20:55
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
A természetgyógyászat lószart sem ér. Valószínűleg rontana a helyzeten minden kuruzsló szart sem erő kencéje. Bőrgyógyász felírt gondolom gyógyszereket, és gondoltam szart sem ér. Ez egy nehéz állapot elhiszem. Ráadásul anyud nem jól áll ezekhez a dolgokhoz. Nem te tehetsz róla, ezt sokan nem értik meg. Mondd meg neki őszintén, hogy mit érezne ő, fordított esetben. Mond meg, hogy elég szar ez az állapot így is, lelkileg megvisel, és ő csak ront a helyzeten. Mond hogy azt hitted melletted lesz életed nehéz helyzeteiben, de te ebből szart sem érzel. Csak lelki sebeket. Másik opció hogy leszarod és járod az utad amit jónak érzel. Ha távolodsz talán észbe fog kapni. Amúgy kitartás. Hidd el, ez nem a világ vége.
2019. aug. 9. 21:00
 3/17 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Mondd meg neki, hogy az ő természetgyógyász körét már lefutottátok, nem hatott.

Mondd meg, hogy nagyon-nagyon bánt, ahogyan a kinézeteddel szekál. Itt a hanghordozásod ne legyen bántó, de a szekálás, csesztetés, stb. szavakat említsd meg nyudodtan!

Ha ez nem hat, akkor segíteni kell édesanyádnak, hogy megértse. Csak van valami (kávézástól sárga fog vagy úszógumi), amivel őt is lehetne cseszegetni. De csak addig, amíg egyszer fel nem üvölt. Akkor azt mondani neki: Stop! Látod? Én még nem is üvöltöttem eddig.

2019. aug. 9. 21:10
 4/17 A kérdező kommentje:
2-es, ezekkel már próbálkoztam, úgyhogy már csak az a 2. opció maradt :D szomorú, de így van...
2019. aug. 9. 21:10
 5/17 Andi80018 ***** válasza:
90%
Hát, ez nagyon nem korrekt dolog anyukádtól! Egyébként én első körben endokrinológushoz vittelek volna el, teljes háztartás vizsgálatra, nem tudom, ott jártatok-e már. Utána a kozmetológus-bőrgyógyász, illetve folyamatos arckezelés, értelemszerűen, amelyik neked megfelel.
2019. aug. 9. 21:17
 6/17 anonim ***** válasza:
76%
2-es vagyok. Nem is olyan hülyeség, amit a hármas ír. Bár anyud elvileg felnőtt nő, nem biztos, hogy felveszi, amit mondanál. Vagy még jobban beletaposna a lelkedbe. Amúgy annyi idősen mint te ugyan ez volt a problémám majdnem. És engem is bántottak otthon. Meg máshol is. Azután megtanultam leszarni. Idővel jobb lesz remélhetőleg, járj addig, amíg valami hatásost nem találsz. Után, közben meg jön majd egy srác, aki rendbe teszi az önbizalmad. Hidd el.
2019. aug. 9. 21:21
 7/17 anonim ***** válasza:
86%

"hagytam, hogy anyukám természetgyógyászhoz hurcoljon"

Anyukáddal valahol ott kezdődik a probléma, hogy természetgyógyászhoz akart hurcolni.

Bár közben olvasom: "addig nem veszi be gyógyszereit", stb. - hát attól tartok, kezdek mindent érteni.

2019. aug. 9. 21:36
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem anyád elmebeteg, empátiája nulla, lényegében az ilyen típusú embernek mondhatsz akármit, inkább menekülj előle. Nem eszik? Tényleg nem százas szegény.
2019. aug. 9. 22:31
 9/17 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Ha "nem eszek" jellegű hülyeségekkel jön, akkor zsarol is. Mérgező szülő.
2019. aug. 9. 22:36
 10/17 Erikadeseny ***** válasza:
Ez nem jó:(((
2019. aug. 9. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!