Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet egy szülő, ha a...

Mit tehet egy szülő, ha a gyereke úgy hazudik, mint a vízfolyás, és ha rajtakapja, még ő sértődik meg?

Figyelt kérdés

Elváltunk, a gyereket sajnos az anyjuk nevelte, de velem is rendszeresen tartották a kapcsolatot, és bár ésszel, de mindent megkaptak, amire szükségük volt. A lányom most 20 éves és folyamatosan hazudik. Ha úgy hozza az érdeke minket is eláztat másoknak mindenféle hazugságokkal, csak hogy őt sajnálják. Ha valami kellemetlen helyzet adódik, sosem vállalja fel, inkább kitalál valami hazugságot. Tudom, mások is hazudoznak, de ő ezt világbajnok módjára űzi, olyan szinten, hogy el sem lehet képzelni. Ha pedig hazugságon kapom, akkor besértődik, és hónapokig nem látom, még a telefont sem veszi fel, és még neki áll feljebb, hogy na és, mi van akkor. Ha ráhagyom, akkor meg hülyére venne, nem érdekli, hogy az apja vagyok. Engem a szüleim becsületességre neveltek, és én is így neveltem őket, ameddig együtt voltunk az exemmel, ezért is akaszt ki ennyire ez a fajta viselkedése. Most azt hiszi, hogy ő már felnőtt, de fejben még látszik, hogy nem érett, hiába is próbálok úgy viselkedni vele.

Mit tehet ilyenkor egy szülő?

2019. márc. 2. 16:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Semmit. Várd meg míg felnő. És ne te puncsolj neki miután ő hazudott neked. Akkor sem ha a gyereked.
2019. márc. 2. 16:59
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

Én szülőkként nem hagynám, hogy állandóan hazudjon, és minden alkalommal szembesíteném a hazugságaival. Közölném vele, hogy vagy befejezi az értelmetlen hazudozást vagy mindenki előtt fogom leleplezni a hazugságait. Megsértődik? Sértődjön. Tudod nekem a nagymamám mondta mindig.

"Az béküljön aki haragszik" Majd megbékél.

2019. márc. 2. 17:02
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

Semmit, neki ez az alapszemélyisége, az értékrendjén nem fogsz tudni változtatni, ha ő ezt nem akarja. Ha lebukik akkor nem csinálhatja "világbajnok" módjára, én pl nem szoktam. Egy hazugságot át kell gondolni előlről hátulról és nem ba***ni az egészbe, hogy hmm most hazudok, hogy kapjak egy tizest, de nem gondolom át az esetleges buktatókat.

Próbáld / próbáljátok meg minél többször rajtakapni, majd ha neki áll fentebb akkor ne keresd, az csak megerősítés számára, hogy nem ez volt az utolsó lehetősége a hazugságra, még van köre ebben a játszmában.

2019. márc. 2. 17:03
 4/17 anonim ***** válasza:
16%

Ezt az exeddel mecseld le,mert ez a ő keze.. akarhatsz te apa lenni a kedves nő durozsolja h de apu itt hagyott apu egy szar mesét.. Mert e mögött ez van,amugy 20 évesen már felnőtt,az h nincs köztetek jó kapcsolat nem az ő hanem a te és az exed sara,itt már nem is lesz később se jobb kapcsolat,max hazudik a szemedbe tobábbra is közbe meg mindenki ott lesz az eskövöjén csak téged felejt el értesiteni.. De lehet oka van h csak neked hazudik,ezen gondolkodj el.

Vasárnapi apukék mindig srnak,de hát a gyereket heti egyszer látták.. :)

2019. márc. 2. 17:11
 5/17 anonim ***** válasza:
28%
Legegyszerűbb: Szard le. Ha nekem egyszer is hazudik valaki, vagy rólam hazudik, nyomban megszűntetem a kapcsolatot!
2019. márc. 2. 17:42
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

Bátyám hasonló, idősebb jóval lányodnál és nagyon minimálisan változott csak.

Anyám folyamatosan kihúzta minden szarból, párszor veszekedett vele, de semmi megbánást nem mutatott. Az a baj, hogy anyám is kb. egy napig dühös rá, aztán minden megy tovább ugyanúgy. Így mégis hogyan tanulja meg, hogy a tetteinek következménye van?

Tesóm is besértődött, amikor én szembesítettem, vagy anyám, puffog, neki áll feljebb.

Nem tudom, adsz-e például neki pénzt, de én megvonnám tőle egy időre.

Jól írta valaki, ne puncsolj neki ilyenkor!

2019. márc. 2. 18:00
 7/17 anonim ***** válasza:
37%
Legtöbbször olyannak hazudnak aki nem tűri a hazugságot sosem, mert ők általában kicsit félelmetesek, és sok időt elvesz mindig mindent konkrétan elmagyarázni nekik. Rugalmasabb embereknek könnyebb őszintén elmesélni dolgokat, de a határozottabb, kicsit keménykezű, kevésbé megértő embereknek sokszor önvédelemből hazudnak a gyerekek is kisebb dolgokban. Nagy dolgokban, érzelmekben ne hazudjon soha, de pl hová mész: a barátnőmékhöz, közbe megy pl elintézni valamit amit fél óra lenne elmagyarázni, de ő siet, ezért helyette azt mondja a barátnőmékhez. Ha ilyenekből valaki ügyet csinál, később se lesznek vele őszinték. De ha fontos dolgokban hazudik az rossz.
2019. márc. 2. 18:04
 8/17 anonim ***** válasza:
94%
Leírásból nekem az jön le, hogy ide orvosi segítség kéne. De minimum egy pszichológus.
2019. márc. 2. 18:08
 9/17 anonim ***** válasza:
76%

Én pl azért hazudtam,mert a jehovás szüleim minden normális dolgot az ördögtől valonak tartottak,egy sima zene hallgatást is :( .. És csak nekik hazudtam. :) Szerencsére már nincs kapcsolatom velük,igy nem kell hazudnom az életem normális dolgairól. :O

37N

2019. márc. 2. 18:12
 10/17 anonim ***** válasza:
51%

Ha nem veszi fel hát ne hivogasd

Ha pénz kel ne adja, majd rá jön hogy a hisztis manipulálható nem jön be mindig

2019. márc. 2. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!