Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet egy szülő, ha a...

Mit tehet egy szülő, ha a gyereke úgy hazudik, mint a vízfolyás, és ha rajtakapja, még ő sértődik meg?

Figyelt kérdés

Elváltunk, a gyereket sajnos az anyjuk nevelte, de velem is rendszeresen tartották a kapcsolatot, és bár ésszel, de mindent megkaptak, amire szükségük volt. A lányom most 20 éves és folyamatosan hazudik. Ha úgy hozza az érdeke minket is eláztat másoknak mindenféle hazugságokkal, csak hogy őt sajnálják. Ha valami kellemetlen helyzet adódik, sosem vállalja fel, inkább kitalál valami hazugságot. Tudom, mások is hazudoznak, de ő ezt világbajnok módjára űzi, olyan szinten, hogy el sem lehet képzelni. Ha pedig hazugságon kapom, akkor besértődik, és hónapokig nem látom, még a telefont sem veszi fel, és még neki áll feljebb, hogy na és, mi van akkor. Ha ráhagyom, akkor meg hülyére venne, nem érdekli, hogy az apja vagyok. Engem a szüleim becsületességre neveltek, és én is így neveltem őket, ameddig együtt voltunk az exemmel, ezért is akaszt ki ennyire ez a fajta viselkedése. Most azt hiszi, hogy ő már felnőtt, de fejben még látszik, hogy nem érett, hiába is próbálok úgy viselkedni vele.

Mit tehet ilyenkor egy szülő?

2019. márc. 2. 16:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
Ez nem szimpla hazudozás, a személyisége ilyen. Sajnos nem fog lényegesen megváltozni soha.
2019. márc. 2. 18:46
 12/17 anonim ***** válasza:
34%
Na, itt is exek harca bontakozik ki, valaki ad egy kézzelfogható jellemzést miért szoktak hazudni a gyermekek, erre jön a sok keménykedő agyatlan és pontoz lefelé. Nem csak a férfiaknak hazudnak a gyerekek, ha az exed keménykedik és érzéketlen, neki is fognak, nem kell itt kétfrontos küzdelmet folytatni...megértőbbnek kellene lenni, mielőtt minden 2. gyereket pszichiáterhez zavartok, miközben lehet hogy nektek kellene egyszer elgondolkodnotok a saját dolgaitokon...
2019. márc. 2. 21:33
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
"a gyereket sajnos az anyjuk nevelte" :))) és tényleg, vársz olyan választ is, ami a gyerekedet segíti,vagy csak olyanok érdekelnek, hogy hűűű te szegény, de hülye az exed valóban, rosszul nevelte a gyereket, szerelmes vagy az exedbe vagy miért erre hegyezed ki a kérdést? Érdekel téged a gyereked, meg az itt jelenlévő neked bólogatókat? Vagy csak az ex sározása? :)) Fárasztó...
2019. márc. 2. 21:41
 14/17 anonim ***** válasza:
29%
lehet hogy a mikulás és a nyuszi miatt van, eltanulta tőletek :)
2019. márc. 2. 22:47
 15/17 anonim ***** válasza:
63%
Javaslom azoknak akik 0% hazugságot sem fogadnak el egy gyerektől, hogy kezeltessék saját magukat, míg nagyobb bajt nem csinálnak a környezetükben.
2019. márc. 3. 08:43
 16/17 anonim ***** válasza:
63%
Akik nulla % hazugságot fogadnak el, ha lehet ne menjenek gyerekek közelébe.
2019. márc. 3. 08:45
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Kitagadhatja a hazug gyerekét.
2019. márc. 3. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!