Heti 1 alkalommal temetésekre járnak, görcsösen úgy érzik hogy mindenkinek a temetésére el kell menniük akiről hallottak már egyszer. Ma például anyám másodunokatestvérének anyjának a testvérének a temetésére mennek, nem is látták őt soha, csak hallottak róla egy-kétszer. Az összes szabadságuk a temetésekre megy el, nem is voltunk nyaralni több éve. Engem szerencsére nem visznek mert látják hogy mennyire halálra unom magam. Állandóan a gyászjelentéseket figyelik hogy mikor lesz a következő temetés.
2019. aug. 6. 08:14
1/8 anonim válasza:
Uhhhhhh ez nagyon komoly részvétem tesó!
2019. aug. 6. 08:30
2/8 anonim válasza:
Háát ez nem túl normális.Igen akit ismernek arra elmennek meg még a távoli rokonokéra is de nem ennyire távoli rokonéra.Ennél több nem egészséges.
2019. aug. 6. 08:49
3/8 anonim válasza:
Hahahaha, kúl sztori bró!
2019. aug. 6. 08:53
4/8 anonim válasza:
Ismertem ilyet én is, szerencsére nem volt rokonom, csak egy barátomé. Akivel életében két szót beszélt életében annak a temetésére elment. Én meg az övére.
2019. aug. 6. 09:06
5/8 anonim válasza:
Kosztolányi Dezső: Pacsirta. A szülők, hogy az egyébként elmondhatatlan és családi körbe kiadhatatlan fájdalmukat kisírhassák "legálisan", minden olyan nyílvános rendezvényre elmentek, ahol sírhattak.
A te szüleidnek igen nagy problémáuk van a halállal, a gyásszal, jó eséllyel igen erősen depressziósok, és azért járnak temetésekre. Nem normális dolog, az biztos, de ha maguk nem érzik, hogy inkább egy pszichiáter kéne nekik (családterápia, vagy annak a terápiája, aki a kettejük közül a beteges temetésfüggő), akkor te nemigen tehetesz semmi okosat.
2019. aug. 6. 09:25
6/8 anonim válasza:
A Dédim volt ilyen. Anyámat 7-8 éves korában temetésekre hurcolta, akár ismerte az elhunytat, akár nem.
2019. aug. 6. 10:28
7/8 anonim válasza:
Szüleim viszonylag tág körig mennek temetésekre, de azért messze nem ilyen szélsőséges mértékig.
Hogy miért csinálják, arra magyarázat lehet az is, amit 5-ös írt, de lehet más oka is.
Pl. falusi temetéseknél ma is gyakori a halotti tor. Oda bemennek, esznek-isznak, beszélgetnek rég nem látott távoli rokonokkal. Szóval jól érzik magukat és ápolják a rokoni kapcsolatokat. Kicsit morbid, de szerintem lehet ilyen oka is.
2019. aug. 6. 12:59
8/8 anonim válasza:
Hálistennek nem rokon, csak a szomszéd Gizi néni csinálja ugyanezt. Mivel senkije nincs, minden temetésre elmegy, ami a faluban van. Tök mindegy, hogy ismerte-e, vagy sem. De mivel ő idős, és meg fiatal, nagyon utálom, hogy utána minden egyes alkalommal végig kell hallgatnom, hogy hányan voltak, mennyire beszélt szépen a pap, ki-kivel volt, mennyire sírt, vagy nem sírt. Fú, még is így is egy rémálom, mert nem akarom megbántani, nemhogy még a szüleim csinálnák. Ó basszus, nem irigyellek, mert tudom, milyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!