Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretem a szüleimet?

Nem szeretem a szüleimet?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, dolgozom, tanulok is mellette. Addig tökéletes a kapcsolatom a szüleimmel, míg azt csinálom, amit ők szeretnének. Ha egész napokat otthon ülök, el járok munkába, és ennyi. Pasis dolgokat sajnos nem tudok velük megbeszélni. Pár hete megismerkedtem egy férfivel. Nagyon jól kijövünk egymással. Igazán azt érzem boldog vagyok, de persze a szüleim gondoskodnak arról, hogy ez ne legyen így. Főleg apám.

Persze jöttek egyből azzal, hogy jaj milyen jó volt, mikor még kicsi voltál. Felhúztam magam, és mondtam nekik, hogy akkor nem értem mire vállaltak gyereket, ha egyszer úgy is tudták, hogy eljön az a pillanat, amikor felnövök, és nem úgy lesz majd, ahogy ők akarják.

Nagyon régóta nincs kapcsolatom, de ez alatt az idő alatt, sokszor azt éreztem, senki sincs mellettem, se barátok, se szüleim, és nagyon sokszor életkedvem sem volt.

Egyébként, lehet ez is egy fontos infó, hogy kiskorom óta, akik jártak hozzánk vendégségbe, és mi is hozzájuk, a szüleim mindenkivel összemartak. Mostanra nem is maradt senki, akivel úgy igazán jóban lennének.

Eddig ha volt is valaki, akivel ismerkedtem, mindig félve mondtam el nekik, mert úgy is tudtam, csak kötözködni fognak. Sose volt az, hogy esetleg egy kicsit örültek volna velem együtt, vagy akkor hozd el, ismerjük meg mi is. Kiskorom óta, inkább azt érzem, hogy félelemben nevelkedtem. Ha bármi problémám volt az életben, vagy kapcsolatokban, sose tudtam a szüleimhez fordulni. Kiskorom óta, nem éreztették sose azt, hogy megbízhatnék bennük. Inkább azt éreztem, hogy tartanom kell tőlük. Egyébként anyagi téren mindent megkaptam tőlük, de szerintem nem ez a lényeges. Azt érzem, ha nekem egyszer gyerekem lesz, biztos nem így fogom nevelni. Alap lesz, hogy megbízzon bennem, és ha bármi baja van, elmondja nekem.

Szerintem ez, amit ők csinálnak, ez már nem a féltés kategória. Lehet tényleg jól érzem, hogy nem szeretem őket? Vagy ők sem szeretnek? Volt valakinek ehhez hasonló kapcsolata szüleivel? És ha igen, hogyan kezeltétek? Vagy mit csináltatok?

2019. aug. 3. 09:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%
ahhoz képest a 20on évesek többsége még otthon él..
2019. aug. 3. 11:08
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Beszéld meg a szüleiddel hogy fogadják el hogy te már felnőtt vagy és a magad életet építgeted. És keress albérletet és költözz el.

Én 21 évesen mentem el otthonról, és szeretem, hogy úgy alakíthatom a dolgaimat ahogy szeretném, nincs másnak beleszólása..

Ha kirepülsz a családifészekből már magad alakíthatod a dolgaidat, senki nem akadályoz meg abban hogy a pasiddal legyél stb...

A szülődet ugyanúgy látogathatod, de már önálló, felnőtt életet élhetsz.

Szerintem biztos szereted a szüleidet, meg ők is téged, csak nehezen engednek el. Egy idő után kicsit átalakulhat a kapcsolatod a szüleiddel miután már elfogadták hogy te már a felnőtt életedet éled.

Ha elmész akkor majd meglátod hogy szeretnek.

Én sajnos azt tapasztaltam hogy amióta elmentem azóta a szülinapomon sem köszöntenek fel, és ha meghalnék arról sem tudnának. Bár az én helyzetem egészen más.

Költözz el és figyeld majd meg hogy egy kis idő után minden rendben lesz már és te is jobban fogod érezni magad

2019. aug. 3. 11:12
 13/19 anonim ***** válasza:
34%
Mert manapsag agyilag 16 eves szinten tavadnak, ahol még anyuci készíti az uzsonnás csomagot, takarítja a draga gyermek szobájat és mossa a cuccait. Tipikus kamasz vislekedes, amiben normális az is, hogy a szülő bele ne merjen már szólni bármibe is, az ő dolga csak az, hogy eltartsa a gyereket és korulugralja, véleményt nem mondhat, szabályokat nem hozhat....
2019. aug. 3. 11:13
 14/19 anonim válasza:
17%
Hát nem tudom. Ez a modern kori szeparálódjunk el a szüleinktől, meg éljük a saját életünket dolog is elég gyász. Megmondom miért. Egy az a szülő, gyermek kapcsolat nagyon fontos, igen is van szükség a családodra, tesókra, rokonságra, hisz ők a gyökerek. Ha elzársz mindent akkor egedül maradsz és úgy ro.hadt nehéz az élet, ha nincs rokonságod, akire kicsit is számíthatnál. Barátok lehet hogy vannak, de ő rájuk akkor sem számíthatsz úgy, mint egy vérbeli rokonra. Régen szerintetek miért volt több generációs ház? Miért éltek együtt a gyerekek gyerekei a nagyszülőkkel, dédikkel? Még most is vannak ilyen családok. És miért volna gáz? Segítik egymást, az időseket nem dugják be valami drága semmit érő otthonba, ahol idegenek látják el és lopják meg napi szinten. Én úgy látszik konzervatív vagyok, mert nekem hiányzik a család, szüleim már nem élnek és egyedül nem jó. Mindig ezzel jönnek éld az életed, törődj magaddal, légy ro.hadt önző. Hova vezet ez? Nyissátok már ki a szemeteket. Nem tudnak a fiatalok semerre jutni egyedül, ezért fogy a nemzet is. Sokkal jobb, ha van egy család akire számíthatsz és nem egyedül bojngsz a világban mint egy árva, akit eldobtak csecsemőként és nincs senkije.
2019. aug. 3. 11:21
 15/19 A kérdező kommentje:
14es, pont ez az, hogy en nem akarok veluk rosszba lenni, de egyszeruen annyira visszataszitoan viselkednek, hogy mar tudom elore mikor mondom valami olyat ami nekik nem fog tetszeni, es az lesz belole hogy nagyon osszefogunk veszni. Mindenre szinte elore tudom a reakciot. Egyebkent mar elkoltoztem volna, de magam 700 euros fizetesbol, egy 400-500 euros lakbert fizetni, azert nem egyszeru.
2019. aug. 3. 11:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hol élsz higy havi 700 eurot keresel?
2019. aug. 3. 11:30
 17/19 A kérdező kommentje:
szlovakia
2019. aug. 3. 11:34
 18/19 anonim válasza:
57%
Tudom milyen, hasonló volt édesanyám is, de ő azért félt, mert az egyedülléttől félt. Az ilyen szülők sajnos a gyerekeikbe kapaszkodnak, lehet a te szüleid is attól félnek, hogy velük mi lesz, ha megöregednek. Önzőség részükről is, ez egyértelmű és olyan világban élünk, ahol olyanok az elvárások, hogy nehéz annak eleget tenni. Téged több dolog is nyomaszt, több oldalról és erre nem tudom mi a megoldás, neked kell döntened. Vagy eltűröd őket és egy fajta kényelmet amit nyújtanak kihasználod és öregségükre te ápolod majd őket. vagy ha lelépsz akkor valószínűleg ők piszkosul fognak rád haragudni és megszakad a kapcsolatod velük, mert majd látni sem akarnak, mert úgy fogják majd fel, hogy te cserben hagytad őket és éled a magad életét, de ehhez nagyon határozottnak kell lenned és élettapasztaltnak, hogy minden ügyes, bajos dolgodat egyedül el tudd intézni, mert ha barátaid sincsenek akkor valóban egyedül leszel. valószínűleg ezt a szüleid is tudják és ezzel élnek vissza, azt csinálod amit ők akarnak vagy mehetsz magad világába egyedül. Elég meredek és abba belegondolni, hogy ebben hol a szeretet, nem tudom, mert ez inkább önzőség, önszeretet, mert mindenkinek csak a saját érdekei számítanak, ott nincs szeretet!
2019. aug. 3. 11:36
 19/19 anonim ***** válasza:
25%
Úgy őszintén? Mi tart Téged attól vissza, hogy valami koszt-kvartélyos meló után nézz?
2019. aug. 3. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!