Nem illetlenség a kirándulásra elhozni az új barátnőjét?
Már egy hónapja megbeszéltük apukámmal és a nővéremmel, hogy elmegyünk egy napra kirándulni. Nővérem külföldön él, és csak most tudott hazajönni egy hétre. Holnap indulnánk, és apukám ma bejelentette, hogy van egy új kapcsolata, és ő is jönne velünk, legalább megismerjük. Nagyon meghökkentem, mivel nem hogy még nem is láttam a nőt, de apukám nem is említette, hogy lenne valakije, így nagyon hirtelen jött, hogy jönne ő is velünk. Egy idegen. Elég feszélyezett lesz együtt autózni egy idegennel 3 órát, szerintem az egymás megismerésének nem itt lenne a helye. Viszont mivel apukám már meghívta, a nőt se akarom megbántani azzal, hogy ne jöjjön, de bevallom, nekem már a kedvem is elment a kirándulástól. Ez egy családi kiruccanás lett volna, és akárhogy nézzük, nekünk ő még nem családtag, nem is tudom mivel üssük el majd az időt az autóban, mert őszintén én nem az ő életének megismerésével akartam tölteni az időt. Apunak nem mondtam, hogy nem tetszik a helyzet, mert nem akarom, hogy félreértse, és azt higgye, hogy a kapcsolatával, vagy a nővel van a bajom. Ti hogy reagáltatok volna? Szerintetek ez rendben van és csak én túlzom el? Titeket nem zavarna?
L/23
Attól függ. Ha alig látjátok apukátokat, és hosszú idő után találkoztok, szerintem nem kellene oda egy idegen. Már csak azért sem, mert akkor bensőségesebb, csak rátok tartozó téma fel sem merülhetne. Udvariaskodó heherészéssel telne a napotok, legalábbis nagy része. Ennek a bemutatásnak egy külön program kellett volna. Meghívja magához, meg titeket is, és kész. Ott lehet ismerkedni.
Szerintem itt nem arról van szó, hogy felnőtt gyerek kontra párkapcsolat, normális ember örül, ha az apja kiegyensúlyozott, boldog, hanem az, hogy ha jól értem, ez a kirándulás apa és lányai program lett volna, kiadós beszélgetésekkel. Ha a nő jön, tuti más lesz a téma, és lehetséges, hogy tényleg "klikkesedtek", apukátok inkább a nőjével lóg, hiszen ő az idegen a társaságban, apukátok meg az összekötő pont köztetek, neki kell biztosítania, hogy a nő ne érezze kirekesztettnek magát. Ti meg mögöttük kullogtok. Tesód külföldről jön haza, ha évente egyszer lát titeket, nem biztos hogy örülne teljes egy napnak az új nővel.
Ha viszonylag sokat találkoztok apukátokkal, én nem érzem illetlennek, ha menne az új nő is, persze, mielőtt szólt a nőnek, megkérdezhetett volna titeket is.
HOLNAP mennek. Sok idő nincs már az előtte való megismerésnek...
Állj hozzá pozitívan.
Az akaráson múlik az egész. Az eddigi válaszolók mindegyikének igaza van abból a szemszögből, amelyikből ők vizsgálják, nézi.
Ebben az esetben viszont a konkrét helyzetből kell kiindulni: apa és két felnőtt lánya nyaralást tervez, de az apa előző értesítés nélkül elhozza a barátnőjét is, akik a lányai nem ismernek.
Az én nézetem: nem kellene elrontani az egész nyaralást azzal, hogy ignoráljátok az új barátnőt, hiszen apátoknak számára ő fontos személy és meg akar titeket kölcsönösen ismertetni. Ha van hatszemközt elintézendő dolgotok bizonyára találtok erre alkalmat a nyaralás idején. A nőnek (és apátoknak) sem könnyű ám a helyzete, hiszen szeretnék, ha jó viszonyulnátok hozzá. egyetek vele szemben barátságosak!
Ffi.
Szerintem nem illetlenség!
Valljuk be,bármikor,bármilyen helyzetben teszi,mindig felmerül a kérdés.
A kirándulás jóval kötetlenebb mintha egy helyiségben ülnétek.Az alkalom adja,hogy a testvéreddel együtt megismerjétek az új kapcsolatát.
Jobb lett volna,ha egyáltalán nem akarna benneteket összehozni?
Felnőtt emberek vagytok /apukád is így gondolta/ miért kellene veletek másként bánni?
A kirándulás szabaddá teszi azokat akik szeretnek a természetben lenni,az új nőt a szebbik feléről,igazi arcát ismerhetitek meg.
Sokat kacag? Bírja a strapát? Felkészült a kirándulóhely látnivalóira? Milyen kaját szeret? Érdeklődik irántatok?
Apátok egy bunkó, a nő nem kevésbé. Odapofátlankodik, amikor a külföldön élő tesód is végre hazajön.
Nekem nem lenne bőr a pofámon odamenni, ha meghívnak se.
"Sokat kacag? Bírja a strapát? Felkészült a kirándulóhely látnivalóira? Milyen kaját szeret? Érdeklődik irántatok?"
Nem tudom, HONNAN TUDNÁM?? :DD Apu hívott, hogy szeretné, ha még egy személy jöhetne velünk, van egy új párja és őt is meghívta, így legalább megismerhetjük. Mondom oké, azt mondja, akkor reggel jön értünk. Elköszöntünk és ennyi volt a beszélgetés. :D Nem is tudtam mit mondani meglepődésemben, meg nem is tudom mit kérdezhettem volna még telefonon... A nővérem is meglepődött, de ő olyan, hogy úgyse mondja, csak nekem mondta, hogy fél, milyen lesz így az út, én vagyok az, akire mindig az a szerep jut, hogy én közlöm a másikkal. De már megszoktam. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy NEM A NŐVEL VAN A BAJOM, hanem a helyzettel. Én ezt két féle képpen intéztem volna. Mielőtt a nőt meghívom, megkérdezem a két lányomat, hogy mit szólnának hozzá, és ha azt mondják, hogy ez így kényelmetlen lenne, akkor nem hívom meg, és legközelebb bemutatom őket egymásnak, mondjuk egy ebéd keretei közt, mielőtt a következő kirándulásra megint meginvitálnám. Ugyan miért lennék én a nővel ellenséges?? Ártott nekem bármit is? Csak attól félek, hogy az új helyzet miatt egy kínos, feszélyezett kirándulás lesz belőle. De mindegy, már úgyse mondjuk le, meg nekem mindennél fontosabb, hogy a nővéremmel lehessek, aki egy évben kétszer látogat haza pár napra. Majd lesz ami lesz, próbálom a legjobbat kihozni a dologból, mert én ismerem a nővéremet, és ő olyan, hogyha feszélyezve érzi magát, mindent harapófogóval kell kihúzni belőle, apu meg... őt inkább hagyjuk. :D Nem túl jó a kommunikálásban, a nővéremmel ezért se olyan jó a kapcsolatuk, én szoktam segíteni nekik. A nőről meg fogalmam sincs, hogy milyen. Előre látom, ebből az lesz, hogy vért fogok izzadni, hogy ne kínos csendben teljen a nap nagy része, De lehet majd a nő segíteni fog nekem ebben. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!