Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez így rendjén van?

Szerintetek ez így rendjén van?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy adott egy 17 éves nagylány és a három kisebb testvérét a szülők rá hagyják.szünetekben hétvégenként hogy éppen úgy adódik hogy a szülők dolgoznak neki kell vigyázni 3 kicsire ő viszont ezt egyáltalán nem akarja. Hogy kellene a szülők tudomására hozni hogy ő nem bébiszitter. Szeretne ő is szabadidőt a barátaival lenni és stb.másolatban és így van hogy kötelező jelleggel működik hogy a nagy testvér vigyázz a többi kicsire?
2019. júl. 31. 07:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó, miért kell zöldségeket beszélni?

1, A középiskola (nappali tagozat) elvégzéséig a szülők KÖTELESEK eltartani a gyereküket minden egyébre tekintet nélkül. Ilyen családból meg - ahol így működnek a dolgok - az ember nyilván lelép, amint tud.

2, Szerinted ép eszű szülő megreszkírozná, hogy bármi negatívat is tegyen, miután ráuszult a gyámhatóság?

3, "1, Körberöhögik és elmagyarázzák, higy a család az egymást segítő emberek osszessege lenne es termeszetes, higy a nagyobb testver vigyaz a kisebbekre, ezzel segutve a szuloket. Plusz, 17 evesen mar meg is teheti ezt, nem 12 eves, higy ez jogi problema legyen." - álmodban lehet... valójában meg a szülőn/gyámon kívül senki sem kötelezhető arra, hogy egy gyerekért bármiféle jogi felelősséget vállaljon.

2019. júl. 31. 13:02
 12/31 anonim ***** válasza:
16%

"1, A középiskola (nappali tagozat) elvégzéséig a szülők KÖTELESEK eltartani a gyereküket minden egyébre tekintet nélkül. Ilyen családból meg - ahol így működnek a dolgok - az ember nyilván lelép, amint tud."

Hol irtam hogy nagykorusaga elott teszik ki? Amugy aza eltartani nem jelenti azt, higy pl mobilt, laptopot és egyéb extrát kell neki biztosítani.

%2, Szerinted ép eszű szülő megreszkírozná, hogy bármi negatívat is tegyen, miután ráuszult a gyámhatóság?"

Épeszű szülő nem fogja be a gyereket bébiszitternek. De ahogy már fentebb is írtam, a mobil és társainak hiánya nem büntetendő és nem is létszükséglet.

3, "1, Körberöhögik és elmagyarázzák, higy a család az egymást segítő emberek osszessege lenne es termeszetes, higy a nagyobb testver vigyaz a kisebbekre, ezzel segutve a szuloket. Plusz, 17 evesen mar meg is teheti ezt, nem 12 eves, higy ez jogi problema legyen." - álmodban lehet... valójában meg a szülőn/gyámon kívül senki sem kötelezhető arra, hogy egy gyerekért bármiféle jogi felelősséget vállaljon.

16 évesen már nagykorusithato is, az pedig teljesen normális, ha egy ekkora gyerek vigyáz néha a kisebb testvérekre.

2019. júl. 31. 13:11
 13/31 anonim ***** válasza:
77%
Jól mondod: néha. Ami rendben is lenne. De a kérdező mindig minden szabadidejében bébiszitter. Elég elmaradott lehetsz, ha az szerinted normális, ha az idősebb testvér a kisebb tesói felügyeletét kell megoldja. A szülőknek a feladata megoldani ha már ennyi gyereket csináltak, nem tudom mit gondoltak, amíg pici meg cuki a baba, addig jó...
2019. júl. 31. 13:37
 14/31 anonim ***** válasza:
0%
Elmaradott vagy te, nyuszifül, hiszen még az olvasás se megy. Sehol nem írtam olyat, hogy normális lenne, hogy mindig ő vigyázzon a testvéreire.
2019. júl. 31. 13:43
 15/31 anonim ***** válasza:
66%
"Sehol nem írtam olyat, hogy normális lenne, hogy mindig ő vigyázzon a testvéreire." - valóban, csaksemmiféle megoldási javaslatot se írtál a Kérdező problémájára, miközben folyamatosan negáltad azt, amit írtak...
2019. júl. 31. 15:01
 16/31 anonim ***** válasza:
0%
Mert realista...
2019. júl. 31. 16:48
 17/31 anonim ***** válasza:
19%

15!

De, írtam. 5. komment. Epeszu ember nem gyamhivatallal próbálkozik, hanem beszélgetéssel. Tobbet er el vele, tudod? Minden szulot felhergeli, ha a gyerek nem hozza fordul valamivel eloszor, hanem egy hatosaghoz.

2019. júl. 31. 17:38
 18/31 anonim ***** válasza:
67%

#17, légyszi ne dumálj mellé, kivétel nélkül azt javasolta, hogy először a szüleivel próbáljon beszélni, én pl. a #2-ben.

"Az is érthető, ha a szülők ennek ellenére rá fogjak bízni a gyerekeket. Amíg otthon él, amíg eltartják, az van, amit a szülő akar." - ez viszont bocs, de nyitja a bicskát...

2019. aug. 1. 00:46
 19/31 anonim ***** válasza:
27%

18!

Kinyitja vagy sem, ez egy tény.

2019. aug. 1. 02:48
 20/31 anonim ***** válasza:
68%
#19, hogyne, konfliktus-kerülőknél, gyáváknál, önmagukért kiállni képteleneknél valóban ez a tény. Mások meg tudják, hogy a szabadság nem egy repkedő sült galamb, tenni kell érte, és lemeccselik ezt a dolgot a (cseppet se) tisztelt szülőkkel.
2019. aug. 1. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!