Hiába igyekszem, úgy érzem sose leszek elég jó?
Szeretem a férjem családját, de úgy érzem magam mint egy kívülrekedt. Csak anyósom él van két sógornőm, ha lemegyünk vidékre sokat vásárolunk mert nagy a család. Mindennek a felét álljuk, mosogatok, takarítok amit kell épp vagy elmegyek a boltba...hazaviszem a vendégeket...mégis velünk soha nem beszélnek meg semmit, állandóan jönnek a barátok akik mindennél előbbre valók. Ha nem keresem Őket nem hívnak akár több hónapig is. Anyósom sem de megjegyzi, hogy nem hívom.
Nem szólnak a szülinapokon, sokszor spontán megünneplik mikor lent vagyunk. Igaz jön a baba de nem várom el senkitől hogy abajgasson de háromhavonta egy hogyvagy jól esne.
Mindenki klasszul szeletel, paniroz, hámoz, (én sem ma kezdtem....)főzni csak úgy ahogy ők nyilván kivétel én... De még a család barátnője is!!
Sok mindenen túlléptem már életemben de ez már hosszú idő óta bánt.
A férjemnek emlitettem de nem akarom megbántani mégis a családja. De egyébként látja...
Mi legyen hogy ne legyen ebből hosszútávon konfliktus?
Nem igazán értelek, nem tudod mikor van a rokonaid születésnapja?
Amúgy meg egyértelmű higy ők közelebb állnak egymáshoz
Telefon felemel: Csókolom Katineni, szombaton megyünk, a Pistikének megünnepelték már a születésnapját vagy meg ezután lesz? Csak mert vinnénk neki az ajandekot.
Szülinapot azért nem hónapokkal az időpont előtt agyag után tartanak....
"ez már hosszú idő óta bánt... Mi legyen hogy ne legyen ebből hosszútávon konfliktus?"
Máris van hosszú távú konfliktus...
"A férjemnek emlitettem... De egyébként látja..."
Ne csak megemlítsd, hanem beszéljétek át. Ne csak hidd, hogy látja, hanem tedd teljesen egyértelművé, magyarázd el neki, és ne csak azt, hogy bánt, hanem azt is, hogy mennyire és miért, és kérd a segítségét.
"de nem akarom megbántani... "
Ha így állsz hozzá, azzal csak a szőnyeg alá sepred a problémát, amitől csak egyre nagyobb lesz. Minél később vállalod fel a konfliktust, annál mélyebb lesz.
A szülinapokkal az a helyzet hogy időpont előtt jön egy fotó a mosolygó gyerekkel tortával... A családi üziben. Övön aluli. De 4 nek igaza van.
A férjem is látja tudja az okokat meséltem neki. De nem akarom folyton ezzel nyúzni.
Én se érzem magam családtagnak a férjem családjánál, és ezért is viselkedek náluk vendégként. Ha ott vagyunk kedvesek és készségesek velem, de ha nem akkor tojnak ránk, pedig mi is babát várunk, ráadásul az első unokájuk lesz.
Kicsit furcsa a helyzet nekem is, pedig csendesebb fajta vagyok, de örülnék ha közvetlenebb lenne a kapcsolatunk. Még reménykedek hogy a gyerek érkezése hátha segít, de nem sok esélyt látok rá.
Mi már elengetük ezt a dolgot, a párommal néha beszéltünk róla, de elfogadjuk hogy ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!