Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normàlis, hogy ezért rosszul...

Normàlis, hogy ezért rosszul érzem magam?

Figyelt kérdés
Igazàból az a lényeg, hogy anyum tesója, és gyereke mindenben leutànoznak és nem tehetek róla, de idegesít. Elkezdtem a jogosítvànyt, úgy voltam vele, hogy nem sietem el, megcsinàltam az elsõsegélyt, kreszt mostmàr vezetek amúgy, de ahogy megtudtàk, hogy én elkezdtem a jogsit egybõl mentek és beirattàk unokatesómat is, õ meg letudta villàmgyorsan. Meg is lett neki a jogsija és most kicsit jelentéktelennek érzem magam, hogy én 20 évesként csak a 10.óràmnàl tartok, õ meg 18 évesen azonnal, mintha versenyeztetnék velem. Akkor én érettségi utàn ottmaradtam technikumon erre anyu tesója is megcsinàlja ugyanazt a szakot amit én, akkor elkezdtem angol nyelvvizsgàra készülni, erre õk is... Nagyon rosszul érzem magam emiatt. Mondjuk a jogsival úgy voltam, hogy nem kapkodom el, lassan, de biztosan csinàlom, csak akkor is rosszul esik... Azon gondolkodtam, ha megvagyok a technikummal jelentkezek egyetemre jogàsznak, amúgy is van töribõl emelt érettségim, kívàncsi lennék, hogy abban is leutànoznànak-e. :( Mit tanàcsoltok? 20/L Unokatesóm fiú amúgy.
2019. ápr. 4. 08:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Èn is minél elöbb letettem a jogsit.

Ha olyan iskolába járt ahol ugyan az a technikum mint a te végzetséged akkor miért ne? Azért utánoznak téged mert te vagy az idösebb és te csinálod meg elöször.

Miért zavar téged, inkább legyél büszke rá, hogy az amit te csinálsz az másnak is tetszik.

2019. ápr. 4. 08:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Õ gimnàziumba jàrt :)
2019. ápr. 4. 08:36
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Elhiszem hogy idegesítő, de ne törődj velük. Ne mesélj magadról semmit. Ennyi... mondj is kicsit, meg ne is.

Ne érezd magad jelentéktelennek a jogsi miatt, inkább legyen meg lassan, mint gyorsan!

2019. ápr. 4. 08:42
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ne törődj vele. Eld a saját életed, ne engedd, hogy ez befolyásoljon téged. Neki rosszabb, mert nem a sajátját éli.🙂
2019. ápr. 4. 08:42
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Ezek alap dolgok a mai világban, az, hogy valaki megcsinálja, tök normális. Nem értem mi a baj.
2019. ápr. 4. 09:38
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Valamiért mintha kisebbségi érzésed lenne. Egy nálad valamivel fiatalabb fiúnak miért ne lenne könnyebb egy műszaki vonatkozású mozgáskoordináció (ez szinte biológiai adottság)? A jogosítvány meg egy nyelvvizsga megszerzése ma már valóban szinte kötelező alapszintnek számít.
2019. ápr. 4. 09:57
 7/12 A kérdező kommentje:
Engem az zavar, hogy utànoznak :)
2019. ápr. 4. 10:06
 8/12 anonim ***** válasza:

Sokakat zavar, ha valaki hasonló korabeli utánoz...

Pedig csak meg kellene érteni, hogy mi van a jelenség mögött. Én a gyerekeimnél értettem meg ezt a jelenséget.

A kicsi lány folyton utánozta a nagyot, ha matricát rakott a nagy a falra, akkor ő is, azt akarta, ha kiment a kertbe napozni, akkor ő is azt csinálta, ha táborba ment, akkor ő is akart... A nagyot ez mérhetetlenül idegesítette, zavarta, hogy a kicsi ilyen. Aztán a nagylány elköltözött tőlünk, ritkán jár haza és a kicsinek nem ír, nem telefonál. Nekem meg a szívem szakad meg, mert most látom csak, hogy azért csinálta ezt, mert rajongásig szereti a nagyot, ő volt a példaképe, a szemében ő volt az isten, aki bármit csinál az helyes és egyszerűen csak olyan akart lenni mint ő. De most csalódott benne, teljesen összetört, hónapok óta maga alatt van, hogy a nagy nem akar vele kapcsolatban maradni és már azt mondogatja nyíltan is, hogy ő aztán egyáltalán nem lesz olyan, mint a nagy... A szeretete összeomlott, csalódássá és keserűséggé vált. Most azon dolgozunk, hogy ez ne váljon gyűlöletté. A kapcsolatuk már most tönkre ment annyira, hogy nem hiszem, hogy helyre lehet valaha hozni.

Én azt tanácsolom, nézd ebből a szempontból a dolgot. Ha az unokatestvéred azt akarja csinálni, amit te, légy büszke magadra, hogy követendő példának látnak. Ha tudsz, inkább segíts neki. Amúgy majd "kinövi" ezt a dolgot, ahogy kilép az életbe és egyre többet fog látni. Addigis légy hozzá türelmes. Ne okozz neki ilyen csalódást.

2019. ápr. 4. 10:06
 9/12 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint, nénikém vàlaszthatott volna màsik szakmàt is... És lehetett volna màsik nyelvet is vàlasztani :) a jogsit pedig azért szerezte meg elõbb, nehogy utànam szerezze meg :)
2019. ápr. 4. 10:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, én is azért tettem le 20 éve a jogsit, nehogy neked legyen hamarabb. Amúgy gyalog járok :)
2019. ápr. 4. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!