Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy rosszul fogom fel?

Normális, hogy rosszul fogom fel?

Figyelt kérdés

A szüleim szétköltöznek és (bár azt mondták még nem) lehet el is fognak válni. Felezkedtek, a tesómmal is lehet szét leszünk választva.

Az elmúlt két évben sokat veszekedtek amiket néha végighallgattunk a hugommal.

Ezt az egész helyzetet úgy érzem egy nagy "tragédiaként" fogom fel, pedig nemhiszem az. Van osztálytársam akinek meghalt az anyukája egy másik ak meg haldoklott az apukája rákban. Tudom, az én gondom az előbb emlitettekhez képest semmi, mégis olyan rosszul élem meg pedig tudom nem kéne, hiszen nekik rosszabb.

Ez normális? Már nemtudok mit hinni:(:( 17L

2017. júl. 18. 16:10
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Persze, hogy normális. Nem hiszem, hogy el fognak választani a testvéredtől. Amúgy 17 évesen már alapvetően te dönthetsz, hogy melyik szülőddel akarsz lenni.
2017. júl. 18. 16:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy másoknak is rossz, neked ugyanúgy fáj a szüleid válása. Természetes, senki nem szereti hallgatni a veszekedést.
2017. júl. 18. 16:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függetlenül hogy másoknak komolyabbak a problemai te is erezheted magad rosszul, teljesen normalis...

Ennyi idősen valoban valaszthatsz hova mész...de egyébként... Messze költöznek egymástól? Mert ha nem akkor tarthatod mindkettojukkel rendesen,egyszeruen a kapcsolatot...

2017. júl. 18. 17:34
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

Normális.

Gyerekeknek ez nagy trauma tud lenni.

De végülis te már nem vagy olyan gyerek, szóval beszélhetsz is a szülőkkel erről. Szóval meg fogod érteni a szitut, hogy vannak.olyan párok, akik évekig ülnek a langyos hígfosban, amit ők párkapcsolatnak-házasságnak hívnak, csak azért, hogy a gyerekeknek jó legyen. Persze ettől nem lett jobb nektek.

Apu unja Anyut, Anyu meg Aput. Nincs eszük rá, hogy felvirágozzák a kapcsolatukat, nem fektetnek bele energiát, könnyebb mást keresni. Szerelmet. Hoszen az csak 3 évig tart maximum, addigra alakul ki a kötődés-szeretet, ami együtt tartja a párokat, feltéve ha zesznek ezért. Persze ez már nem izgalmas, és akkor jön a megcsalás. Vagy pl sokan nem monogám beállítottságúak, nekik nem is lenne való a társadalmilag erőltetett zárt kapcsolat, hanem pl egy nyitott. De ha nem illenek össze így a párok, akkor az sem okés, és ez lesz a vége.

Az emberek személyisége változik mindig, a pároké is, és sokszor ellentétes irányba, amit sokan rosszul kezelnek, és elhidegülnek egymástól, ellenségekké válnak akár.

Szóval a szüleid nem istenek, és -bár lehetnek a példaképeid- de közel sem tökéletesek, pont úgy, mint minden ember.

Változni fognak majd a szüleid viselkedésben, hiszen eddig lehet korlátozták magukat a házasság miatt. Most meg majd újra kinyílnak, önmaguk lehetnek. Persze lehet szárnypróbálgatással indul majd a dolog, és csinálna őrültségeket 😃

Szóval nem kell mehlepődni semmin, csak képzeld magad a helyükbe, milyen lenne egy rossz kapcsolatban lenned, és onnan felszabadulnod. Meg tanulj a hibáikból 😃 ne csinálj két gyereket azzal, akivel nem tudod biztosan megoldani a leendő problémákat.

2017. júl. 18. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem semmi, dehogyis, egy válás nagyon komoly dolog, akkor is, ha van durvább helyzet is.

Már a veszekedések is elég rosszak, én megszoktam s alapnak tekintem, hogy az otthonomban béke van, pedig volt idő, amikor ez sem volt igaz.

2017. júl. 18. 18:56
 6/6 A kérdező kommentje:

A városban lesz(nek) szoval nem messze.

Köszönöm a válaszokat:) Sokat segítettek:)

2017. júl. 20. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!