Anyám állandóan "unokázza" a gyerekeimet. Nagy ügy?
Tudom, hogy ennél vannak ezerszer nagyobb problémák, de anyám látszólag minden lehetőséget kihasznál, hogy a gyerekeimre úgy hivatkozzon mint az ő unokái. Amúgy kedvesen, de azért már bőven zavaróan. Feleségemet is, engem is zavar. Mi ritkán hivatkozunk rájuk a fiunk-lányunk-gyerekünkként. Van nevük.
pl.: "Nagy ügyes az unokám.", "Hogy vannak az unokáim?", stb
Másik eshetőség meg épp az agyon-becézgetés.
Mi reagáljuk túl?
A kedves feleségeddel együtt keress fel egy pszichológust, mert normális ember nem viselkedik úgy mint te. Legalább a dühkitöréseid kezelésében is segítene, és talán idővel nem írnál minősíthetetlen stílusban ismeretlen személyeknek csak azért, mert más a véleménye mint a tiéd. (Ha valaha életedben dolgozni fogsz, és a főnököd valamiről mást fog gondolni, őt is ilyen alpári stílusban fogod letámadni?)
Egyébként nem leszel kevésbé hülyének nézve csak azért, mert ÖNÖZVE írsz meg egy választ :D
A nagyi csak büszke az unokáira. Ha ez titeket annyira zavar, inkább "nyeljétek le a békát". Ne szóljatok ilyesmiért mert teljesen feleslegesen megbántanátok.
Az én anyósom még csak nem is látta a 20 hónapos unokáját, csupán sms-t küldött születésnapra, karácsonyra de egyébként nem kíváncsi rá. Na ez pl. probléma. A tiétek nem.
Te vagy az anyuád fia »» Vannak gyerekeid, akkor ők az anyukád unokái.
Nem értem a problémát, biztosan büszke rá, hogy ők az unokái, és ezt szeretné kifejezni ezzel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!