Anyám állandóan "unokázza" a gyerekeimet. Nagy ügy?
Tudom, hogy ennél vannak ezerszer nagyobb problémák, de anyám látszólag minden lehetőséget kihasznál, hogy a gyerekeimre úgy hivatkozzon mint az ő unokái. Amúgy kedvesen, de azért már bőven zavaróan. Feleségemet is, engem is zavar. Mi ritkán hivatkozunk rájuk a fiunk-lányunk-gyerekünkként. Van nevük.
pl.: "Nagy ügyes az unokám.", "Hogy vannak az unokáim?", stb
Másik eshetőség meg épp az agyon-becézgetés.
Mi reagáljuk túl?
Tényleg az egész ország diszlexiás?!?
Azért nem olyan bonyolult a szitu. Nem akadtam ki, nem tragédia, nem csinálok belőle problémát. KICSI mértékben zavar, hogy miért nem úgy hívja őket ahogy pl mi.
Itt meg azért hivatkoztam gyerekeimként rájuk, mert gondolom ti nem ismeritek őket. És itt most ez a szerepük. Viszont egy ügyes bukfenc utáni dicséret nem az ő unokáját dicséri hanem a személyt magát.
Félrement a dolog, az emberek 90% értelmileg képtelen felfogni amit írok a maradék meg nem veszi a fáradtságok.
Az meg eleve furcsa hozzáállás, hogy kussoljak, mert lehetne rosszabb. Kössz, tudom.
Eleve úgy kezdtem, hogy nem nagy ügy és tudom, hogy vannak ezerszer nagyobbak. Na pá.
#23: Ön is csak megerősíti a korábbi állításaimat. Csak érdeklődtem a köz véleményéről mivel én is tudom, hogy ez nem nagy probléma és igazán nem szeretnék ebből kellemetlen helyzetet. Szerintem kb 2 ember volt aki egyáltalán megértette a szituációt. Ön nincs közte. Nem akarok utálkozni, lázítani, semmi... Ki mondta, hogy azt várom, hogy bárki anyám ellen legyen. Akivel amúgy jól megvagyunk.
Nem tudom van-e értelme koptatni a billentyűzetet. Az lett volna a kérdésem, hogy más szerint is furcsa-e, hogy szinte mindig unokáiként hivatkozik. Ez mostani szitu sem baj.
Az meg főleg nem lenne ha kimondja az a szót hogy unoka. Olyan jó lenne ha az emberek értenék egymás és nem csak a szélsőségekben gondolkodás menne.
#24: Szóval tök más szituáció. Itt pl egy szép bunfenc most történik és mi ott vagyunk és nézzük és mondja nekünk, hogy "de ügyes az unokám". De hangsúlyoznám, hogy ez nem nagy probléma, csak furcsa, hogy szinte soha nem nevezi úgy ahogy mi.
Tényleg befejeztem. Már szülői mivoltomban sértegetnek, nem hiányzik.
Pedig a #23-asnak teljesen igaza van, te nem tudsz egy kérdést megfoglamazni érthetően!
Na kivételesen sikerült, gratulálok. Talán fura neveket adtál a gyerekeidnek (nehezen kiejthető) vagy csak így esik jól anyukádnak. Beszéld meg vele, ha zavar.
Én értem miről beszélsz kérdező, de hidd el túlreagálod. Ő most egy büszkenagymama. Ezen van a hangsúly: BÜSZKE NAGYMAMA. Tehát a gyerkeid bizony az Ő unokái, és nem Pistike, Julcsika. Felfogahod ezt rossz dologként, amúgy meg legjobb lenne úgy felfogni, hogy kicsordul az örömtől hogy nagyi lett.
Persze a te döntésed melyiket választod, de megjegyezném, hogy sok ember meg le se kakkantja az unokáit, másnak meg ez a baja. Mérlegelhetsz melyik a nagyobb baj.
Én nem túlreagálásnak nevezném. Mert a túlreagálás azt jelenti, hogy van egy apró probléma, amit felerősítesz.
Viszont itt még csak a probléma gyökere sem létezik, egyszerűen nincs probléma. Csak te generálsz egy nem létezőt. Mintha az zavarna, hogy valaki pislog, vagy hogy kék az ég.
Ti mint szülõk mindig a nevén szólitjátok a gyermekeiteket?Nincs semmi becézés?Csak Laszlo ülj le gyorsan, Tünde állj fel gyorsan.
Nekem ez ridegnek tünne igy.Az anyud ugy látszik egy meleg szivü nõ és meleg szivvel fordul az unokái felé.Mi itt a gond.Ki találta meg ezt a gondot hamarabb te vagy a feleséged?A másik nagymama hogyan hivja õket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!