Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyám állandóan "unokázza" a...

Anyám állandóan "unokázza" a gyerekeimet. Nagy ügy?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ennél vannak ezerszer nagyobb problémák, de anyám látszólag minden lehetőséget kihasznál, hogy a gyerekeimre úgy hivatkozzon mint az ő unokái. Amúgy kedvesen, de azért már bőven zavaróan. Feleségemet is, engem is zavar. Mi ritkán hivatkozunk rájuk a fiunk-lányunk-gyerekünkként. Van nevük.

pl.: "Nagy ügyes az unokám.", "Hogy vannak az unokáim?", stb

Másik eshetőség meg épp az agyon-becézgetés.

Mi reagáljuk túl?

2019. márc. 8. 16:03
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
94%
Nem csodálom, hogy félreértenek a válaszolók. Én most csöppentem ide, de még mindig nem értem én sem, mi a bajod azzal, hogy 2 óra találkozás alatt ennyiszer hivatkozik az unokáira. Írd le világosabban, mert tényleg nem érthető, mire akarsz kilyukadni. Anyu már dédmama, de max. telefonban mondogatja a barátnőinek, hogy a dédunokáim, amúgy a nevükön szólítja. Valami ilyesmi zavar benneteket?
2019. márc. 8. 16:26
 12/46 anonim válasza:
93%
Bocsi, de ez nagyon gáz, hogy nektek ez probléma 😀
2019. márc. 8. 16:29
 13/46 anonim ***** válasza:
83%
Engedd el bro. Ez természetes, nem gáz. Sőt. Jó, hogy így alakult.
2019. márc. 8. 16:29
 14/46 A kérdező kommentje:

Hát nem gondoltam volna, hogy ez ilyen forró téma lesz. :D

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat is.

#11: Nem, rendes személyes találkozók alkalmával is ritka az, hogy úgy beszél róluk ahogy mi. Vagy úgy beszél róluk mint az ő unokái, vagy túl-becézve a nevüket. Persze egyértelmű, hogy ő ezt kedvességnek/büszkeségnek szánja.

Amikor megszólítja őket akkor nincs ilyen probléma csak amikor beszélgetünk róluk.

2019. márc. 8. 16:31
 15/46 anonim ***** válasza:
87%
Értem én az érvelésed, de anyádnak ELSŐSORBAN az unokái. Mi a baj? Hogy nem azt mondja Lacika vagy Ödönke? Vagy hogy a "fiam gyerekei". Nem vágom. Picit túl van ez spilázva szerintem.
2019. márc. 8. 16:39
 16/46 anonim ***** válasza:
86%
Akkor hívja horcsognek ha az unoka nem jó. Most mit kell ezen rugozni ?
2019. márc. 8. 16:42
 17/46 anonim ***** válasza:
90%
Te nem vagy normális.
2019. márc. 8. 16:49
 18/46 anonim ***** válasza:
91%

A "csináljunk problémát oda, ahol nincs" egy kivételesen gyönyörű példája. :D

Elég beteg, hogy ezen kiakadtok. :D

Engem nagymamám világ életében "fiam"-nak hívott, oszt semmi bajom nem lett tőle. Pedig még csak nem is voltam fiú soha.

Őszintén kívánom, hogy ennél nagyobb konfliktusod ne legyen a családban.

2019. márc. 8. 16:50
 19/46 anonim ***** válasza:
90%
Te csak a kérdésben kétszer is említed,hogy gyerekeim. Ehhez képest órák alatt párszor nem is sok...
2019. márc. 8. 16:50
 20/46 anonim ***** válasza:
94%
11. vagyok. Így már érthető. Viszont akkor tényleg ti reagáljátok túl. Nemhogy örülnétek... Sok nagymama tudomást sem akar venni az unokáiról. Túlbecézi őket? És akkor mi van? Én is úgy hívom őket hogy kisFlóra, Hannám, kismunci, stb. Mi ezzel a baj? Ha meg zavar benneteket, akkor szóljatok neki. Szerintem ennyi.
2019. márc. 8. 16:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!