Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyám állandóan "unokázza" a...

Anyám állandóan "unokázza" a gyerekeimet. Nagy ügy?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ennél vannak ezerszer nagyobb problémák, de anyám látszólag minden lehetőséget kihasznál, hogy a gyerekeimre úgy hivatkozzon mint az ő unokái. Amúgy kedvesen, de azért már bőven zavaróan. Feleségemet is, engem is zavar. Mi ritkán hivatkozunk rájuk a fiunk-lányunk-gyerekünkként. Van nevük.

pl.: "Nagy ügyes az unokám.", "Hogy vannak az unokáim?", stb

Másik eshetőség meg épp az agyon-becézgetés.

Mi reagáljuk túl?

2019. márc. 8. 16:03
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Becézzük, de nem kécskécskézzük. Tudom, elmebeteg...

Tényleg kezdem unni a témát...

2019. márc. 8. 19:08
 32/46 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, szerintem kezeltesd magad:DDD
2019. márc. 8. 19:20
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg az egész ország diszlexiás?!?

Ugye gőzöd nincs arról, hogy a diszlexia meg a szövegértés két különböző dolog?

2019. márc. 8. 19:32
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Apukám is legtöbbször "unokázik", de bennem még fel sem merült ilyen kérdés. Mindig mondja, hogy neki vannak a legszebb unokái, a legügyesebb unokái. Úgy szokta hívni a kisebbik lányom, hogy kisunoka, a nagyobbik a nagyunoka. Nincs baja a nevükkel, egyszerűen büszke az unokáira és ezt szereti mások előtt is hangoztatni, hogy ők nem szimpla Kata és Orsi, hanem az unokái. Szerintem túlreagáljátok, és elkellene engednetek a fületek mellett. Még ezer éve az exemnek volt egy beceneve, mindenki úgy hívta rajtam kívül, én mindig a rendes nevén szólítottam. Nem tudom megmagyarázni hogy miért, de valahogy nem állt a számra a beceneve, pedig semmi bajom sem volt vele.
2019. márc. 8. 19:39
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Osszeismertetlek a nejemmel neki is rengeteg ideje és energiája van marhasagokon rugozni, szerintem jól megertenetek egymást.
2019. márc. 8. 19:43
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Ėn sajåt gyerekeimet egyfolytåba becėzve szólok hozåjuk ,csak akkor szólok a rendes nevükön ha mėrges vagyok råjuk
2019. márc. 8. 19:51
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

"azért már bőven zavaróan. Feleségemet is, engem is zavar"

-->

"nem csinálok belőle problémát. KICSI mértékben zavar"

"én is tudom, hogy ez nem nagy probléma"

Most akkor zavar vagy nem zavar? Véleményed szerinte te milyen disz___-ben szenvedsz?

2019. márc. 8. 20:03
 38/46 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező!

Kikérted az emberek véleményét/tanácsát. Kaptál szerivel számával. Nem voltál elégedett a válaszokkal, igy kb. 3x még átcsűrted csavartad a történetet, de még igysem sikerült elérned azt, hogy neked legyen igazad a történetben. Azt hiszem itt az ideje lezárni ezt a NEM NAGY ÜGYET és elkönyvelni, hogy ti reagáljátok túl (mellesleg azt, aminek sokan örülnének).

2019. márc. 8. 20:18
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem nagy probléma. Próbáld meg elfogadni, hogy ő ilyen.

Egyszer kérdezd meg a gyerekeidtől, hogy: mit szeretnél, Peti, hogy szólítson a nagymama, unokámnak vagy Petinek? Vagy Petikécskémnek.

2019. márc. 8. 20:31
 40/46 anonim ***** válasza:
0%

Szegény Kérdező... na, itt kaptad az ívet rendesen. Nem fújjátok fel, tényleg nem egészséges a nagymama hozzáállása. Túl tolja. Gondolom, vmi komplexusa van, de minimum személyiségével vannak gondok. Így idősen próbálja a szerepét nagyítani. Akkor nem ez lenne a véleményem, ha néha-néha, meg találkozáskor így indítana, hogy vannak a kis unokáim, ez korrekt. Na, de a 2 óra együttlét alatt állandóan unokázik meg kécskécskézik, ez gáz. :)

Kb. mintha én mindig azt mondanám, h gyermekem, de ügyes voltál, gyermekem gyere enni, gyermekem most már menj aludni, stb.

Gyanítom, ez a passzív agresszív tipus, aki a saját maga fontosságát ilyen kis szeretet teljesen álcázva terheli meg a hozzátartozóit. Nos, sok választásotok nincs, tűrni kell az érvényesülése ezen formáját, de nyugodtan megmondhatjátok, h vannak nevei is az UNOKÁINAK. :D

2019. márc. 8. 20:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!