Anyám állandóan "unokázza" a gyerekeimet. Nagy ügy?
Tudom, hogy ennél vannak ezerszer nagyobb problémák, de anyám látszólag minden lehetőséget kihasznál, hogy a gyerekeimre úgy hivatkozzon mint az ő unokái. Amúgy kedvesen, de azért már bőven zavaróan. Feleségemet is, engem is zavar. Mi ritkán hivatkozunk rájuk a fiunk-lányunk-gyerekünkként. Van nevük.
pl.: "Nagy ügyes az unokám.", "Hogy vannak az unokáim?", stb
Másik eshetőség meg épp az agyon-becézgetés.
Mi reagáljuk túl?
Becézzük, de nem kécskécskézzük. Tudom, elmebeteg...
Tényleg kezdem unni a témát...
Tényleg az egész ország diszlexiás?!?
Ugye gőzöd nincs arról, hogy a diszlexia meg a szövegértés két különböző dolog?
"azért már bőven zavaróan. Feleségemet is, engem is zavar"
-->
"nem csinálok belőle problémát. KICSI mértékben zavar"
"én is tudom, hogy ez nem nagy probléma"
Most akkor zavar vagy nem zavar? Véleményed szerinte te milyen disz___-ben szenvedsz?
Kedves Kérdező!
Kikérted az emberek véleményét/tanácsát. Kaptál szerivel számával. Nem voltál elégedett a válaszokkal, igy kb. 3x még átcsűrted csavartad a történetet, de még igysem sikerült elérned azt, hogy neked legyen igazad a történetben. Azt hiszem itt az ideje lezárni ezt a NEM NAGY ÜGYET és elkönyvelni, hogy ti reagáljátok túl (mellesleg azt, aminek sokan örülnének).
Szerintem ez nem nagy probléma. Próbáld meg elfogadni, hogy ő ilyen.
Egyszer kérdezd meg a gyerekeidtől, hogy: mit szeretnél, Peti, hogy szólítson a nagymama, unokámnak vagy Petinek? Vagy Petikécskémnek.
Szegény Kérdező... na, itt kaptad az ívet rendesen. Nem fújjátok fel, tényleg nem egészséges a nagymama hozzáállása. Túl tolja. Gondolom, vmi komplexusa van, de minimum személyiségével vannak gondok. Így idősen próbálja a szerepét nagyítani. Akkor nem ez lenne a véleményem, ha néha-néha, meg találkozáskor így indítana, hogy vannak a kis unokáim, ez korrekt. Na, de a 2 óra együttlét alatt állandóan unokázik meg kécskécskézik, ez gáz. :)
Kb. mintha én mindig azt mondanám, h gyermekem, de ügyes voltál, gyermekem gyere enni, gyermekem most már menj aludni, stb.
Gyanítom, ez a passzív agresszív tipus, aki a saját maga fontosságát ilyen kis szeretet teljesen álcázva terheli meg a hozzátartozóit. Nos, sok választásotok nincs, tűrni kell az érvényesülése ezen formáját, de nyugodtan megmondhatjátok, h vannak nevei is az UNOKÁINAK. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!