Mit lehet kezdeni egy "neveletlen" rokongyerekkel?
Figyelt kérdés
Nem úgy neveletlen, hogy hisztis vagy önző vagy szemtelen, egyszerűen nem tud viselkedni, szocializálódni. Gyakran tesz fel indiszkrét kérdéseket nem tud kellően távolságot tartani emberekkel. Mivel a szülei sem járnak nagyon társaságba, nem is érintkezik sok emberrel, be van szűkülve az ismertségi köre.2019. márc. 1. 15:29
22/24 anonymousreview60 válasza:
#20 "Miért nem ehet olyan fagyit, amilyet szeretne?" Hogyne ehetne. De valószínűleg ilyen jellegű nempróbálomki viselkedés sokszor előfordult, ami rugalmatlanságra utal. Rugalmatlan, korosztályi szociális élet nulla, együttérzési probléma (ti. nem veszi észre mennyire érzékeny területen jár), elvonul inkább, ha nem tetszik valami. Igen, ezek szoktak autizmus spektrumzavarra utalni.
23/24 anonim válasza:
Fú, mennyi itt a szakember!
Képzeljétek, 11 éves gyerekek szoktak tapintatlan kérdéseket feltenni. Elég sokat ismerek, és egyik sem autista...
Fagyit pedig én sem ennék másmilyet, csak amit szeretek. Lehet, hogy én is enyhén autista vagyok?
Azért 3-4 információból diagnózist felállítani egy kicsit meredek...
24/24 anonim válasza:
Nem állítottunk fel diagnózist, pusztán rákérdeztünk. Nyilván én is ismerek egy rakat ilyen korú gyereket, mert tanár vagyok, de az autizmusról, mint írtam, első körben vannak tapasztalataim, mert a gyerekem is az. Nyilván, csak ezek alapján amit a kérdező elmondott, még nem autista egy gyerek, de ő ismeri a lányt, ha utána néz az autizmusnak, és talál még tüneteket, elgondolkodni lehet rajta. Mondjuk tenni nem tud semmit és nem is érdemes, a gyerek sikeres az iskolában, semmi baj nem lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!