Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az emberek tényleg nem foglalk...

Az emberek tényleg nem foglalkoznak a családtagjaikkal meg a rokonságukkal? Miért jön ezzel mindenki karácsonykor?

Figyelt kérdés

Eléggé unom, hogy karácsony közeledtével, sok ismerősöm nagyképűen hangoztatja, hogy a rokonok egész évben le se sz*rják egymást, bezzeg karácsonykor, és emiatt kétszínű az ünnep.

Miért lenne ez így? Évente több alkalommal vendégül látjuk a rokonokat, tartjuk a kapcsolatot a külföldön élőkkel, halottak napján együtt megemlékezünk a már nem élőkről, felhívjuk egymást szülinapokon (nem mindenki, de egy családból mondjuk egy ember az egész család nevében). Karácsonykor egyik napon az anyukám rokonait hívjuk meg/látogatjuk meg, másik nap apukáméit.

Tényleg ez ritka lenne? Miért mondják, hogy a rokonok nem foglalkoznak egymással? Szerintem ha nem laktok közel egymáshoz, évi néhány alkalom teljesen jó. És nekem is van olyan unokatestvérem, akit nem kedvelek annyira, de a többi családtagját meg igen, szóval velük sem fogom megszüntetni a kapcsolatot.

2018. dec. 8. 17:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Nem mondod azt, hogy neked van egy boldog családod, akikkel szeretitek egymást, és azon problémázol, hogy más esetleg általánosít?

Linkeljek pár kérdést, ahol mondják, hogy minden nő qrva? Szerintem te nem vagy az, ott is hirdethetnéd az igét, hogy az általánosítás csúnya dolog.

2018. dec. 8. 21:42
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem a kérdésekről van szó. Azt hittem, kiderült a második válaszomból, hogy személyesen nekem (is) mondták. Mintha már engem néznének képmutatónak, mert szeretem nagyon a karácsonyt.
2018. dec. 8. 21:49
 13/18 anonim ***** válasza:
Talán mert ez az általános sajnos: egy évben egyszer összeülnek egy nagy kirakat örömködésre, jó esetben az év többi részében csak nem törődnek egymással, rossz esetben fúrják is egymást, de karácsonykor megy az alakoskodás. Azért jó tudni hogy vannak szerencsés emberek is, szerető családdal.
2018. dec. 8. 22:12
 14/18 anonim ***** válasza:
25%

Felnőttkorban kicsit más a történet! Most még hőzöngtök kamaszosan, hoy kirakatünnep meg jajénvagyokatökéletes.

Majd flnőttkorodban elkezded hajtani az Életet. Munka, párkapcsolat, gyereknevelés, háztartás ... mire van, mire JUT idő?

Majd végre eljön az évnek egy olyan időszaka, amikor kicsit mindenki ráér és lehet összefutni rég nem látott rokonokkal, barátokkal. Mert ő is éppen ráér.

Ez nem csak a látszatról szól, hanem arról is, hogy magadnak osztod be az idődet, nem a szüleid tervezik meg, gazdálkodják ki, hogy az "uncsitesókákkal" pancsizhass a Balcsiban okosakat mondogatva a felnőttekről.

2018. dec. 9. 12:05
 15/18 anonim ***** válasza:
De a kettő független egymástól. Én is szeretem a karácsonyt, és egyetlen testvérem van csak, akit szeretek. Nem kell ahhoz meghívni minden rokont, hogy bebizonyítsd, szereted a karácsonyt.
2018. dec. 9. 13:22
 16/18 A kérdező kommentje:
De ki akarja bebizonyítani?
2018. dec. 11. 20:49
 17/18 anonim ***** válasza:
14-es nagy hülyeségeket mondasz. Nem mindenkinek a család az első, főleg ha egymásnak keresztbe tevő, szemétkedő, nemtörödöm emberek vannak. A család fontos, de a barátok még inkább. A családot és a rokonokat nem te választod a barátokat igen
2018. dec. 16. 11:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Én értem mindkét oldalt, csak az általánosítást nem bírom. Azokat, akik azt mondják, ha én szeretem a karácsonyt, akkor én is csak egy kirakatünnepet szeretek.
2018. dec. 18. 17:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!