Elvált szülők ez nálatok is ilyen nehezen működik? Magántitok már a karácsonyi program is?
Minden evben faggatom az exemet, hogy hogyan utemezzuk a karacsonyt. Nagyok már a gyerekek, de kisebb korukban is nehezen ment az egyeztetes. Most jo elore akartam jelezni (november közepe), hogy nekem nem jó az egyik nap délelőttje, de érdekelne mik az ő elképzelései, tervei, mert bizonyára ő is és én is szeretnénk közös karácsonyt a gyerekekkel.
Erre visszaír, hogy neki meg a másik két napra van program a gyerekekkel, már előre kifizetett mindent. Mivel egyszerűbb volt a leírt programtervet tovabbkuldenem, mint ujra begépelnem, meg is tettem az élettársam felé, hogy akkor ő is ez alapján mérje föl, hogy ő az exével hogy egyeztet akkor, és mik maradtak a szabad időpontok. Csak béna voltam és az exnek ķüldtem el. Ő visszaír, hogy ez magántitok sértés ne küldözgessem tovább, amit írt. Nem is tudtam mit reagáljak. Őneki eszébe se jut előre szólni, hogy már ekkorra-akkorra vacsoraasztalt, welnesshétvégét akármit foglalt az ünnepnapokra, de ha én küzdök, hogy mindenkinek jó legyen és "csak" a megváltoztathatatlan dőpontjait, amhez ugye nekem kötelességem alkalmazkodni továbbküldöm, akkor a magántitkait sértem.
Másnál is ennyire gáz ez? Jövőre mit csináljak? Előzzem be, aztán titkolózzak? :-)
17-es miért lett így lepontozva?
Szerintem teljesen igaza van. Amúgy a kérdező úgy állítja be, mintha a felnőtt gyerekei akarat nélküli bábuk lennének. Maga a rendszer nem jó, jól írta a 17-es, lehetne gondolkozni is (de mit várunk a gyakoritól.)
15-ös vagyok
17-nek...nem felnőtt dolgozó gyerekeim vannak, ugyan nagyok, de még tanulnak, 16, 18 évesek. Nem tudom, hogy jön ide a wellneshotel és társai, hogy a gyerekek ida mennek, ahol többet kapnak. Ilyen sem nálam, sem az apjuknál nincs, csórok vagyunk mindketten😁
De úgy látom, te elképzelni sem tudsz olyan helyzetet, hogy válás után ne marakodás legyen, hanem teljesen emberi módon, rugalmasan kezelni dolgokat, merev szabályok nélkül.
Ja nalunk is minden év tortúra, mert minden az utolsó nap derül ki exem oldalárol akinek van még exexfelesége és felnőtt gyerekeik. Oda szoktak menni a mi kiskorúinkkal, de ők sose tudják hogy lesz...én abszolút rugalmas vagyok és alkalmazkodom, de szeretem amkor is ELŐRE tudni hogy lesz hogy ugy szervezzek én is. Aztan jon az hogy dec. 23 még senki nem tud semmit (velem nem kommunikal csak a gyerekekkel), es akkor én eldöntöm a mi programjainkat, megirom, majd jön a szidalmazás hogy én mekkora szemét vagyok..... még jo hogy már októberben próbálom kérdezni hogy akarja...
Most már van fix ítélet, most az lesz hogy miert ragaszkodom ahhoz....
"Nem tudom, hogy jön ide a wellneshotel és társai, hogy a gyerekek ida mennek, ahol többet kapnak."
Akkor olvasd el újra a kérdésben: Apuka már lefoglalta az utat, apuka már lefoglalta a szállást. Tehát elmennek, fizetős programra.
Elsiklottatok az felett hogy
Gyerekek kora: van felnőtt különélő, felnőtt együttélő (hotelező), kiskorúak
Tehát van köztük, több kiskorú is! Mivel többesszámban irta a kérdező, hogy “kiskorúak”!
Kérdező!
Megengedsz egy személyes véleményt? Mikor írtál neki, szerintem nem volt még semmi előre lefoglalva az exednek, csak éppen írt valamit, hogy kitolhasson veled (és utána nyilván le is foglalta gyorsan).
Hogy jövőre mit csinálj?
Írd le, hogy te mikorra várod magadhoz a gyerekeidet. Ezt tényként közöld velük is, meg exeddel is. Aztán, akit érdekelsz, az elmegy hozzád, akit nem, az nem.
Csak úgy mellékesen, hogy exed mekkora .....<képzelj ide egy trágár minősítést>....:
Utánanéztem a gugliban. Ezt írja a magántitok sértésről:
„Aki a foglalkozásánál vagy közmegbízatásánál fogva tudomására jutott magántitkot alapos ok nélkül felfedi, vétség miatt elzárással büntetendő.” A minősített eset: „A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős érdeksérelmet okoz.”
Tehát csak az követheti el, aki foglalkozása vagy közmegbízatásánál fogva értesül arról a magántitokról. (Már amennyire egy nyaralás magántitoknak nevezhető.) Te magánemberként értesültél róla, úgyhogy párodnak lóf... a s..ébe!
Még néhány megjegyzés...
1. Élettársad, ha valóban életed társa, akkor remélhetőleg este találkoztok (vagy max. 1-2 napon belül). Jobb lett volna mindezt személyesen elmondanod neki, akkor ez a rossz helyre küldés meg se történhetett volna. Nem interneten, FB-n kell családi életet élni.
2. Ha egy kivétellel minden gyereked veled lakik, akkor nyilvánvaló, hogy 24-én este ők veled lesznek, nem? Jöjjön akkorra a külön élő gyereked is, aztán kész (ha csak nem párkapcsolatban él és kettesben lennének a maguk otthonában).
3. Miért természetes, hogy ha az exed lefoglalt valamit- valamikorra a megkérdezésük nélkül, akkor a gyerekek odamennek és nem hozzád? Én pl. már kamaszként is utáltam, ha kész helyzet elé akarnak állítani. És annyira buta se voltam, hogy ne láttam volna át ilyen helyzetben, hogy ki kinek akar betartani. Amihez nyilván nem lettem volna partner, sőt kamaszként az igazságérzetem nagyon is éles választ adott volna erre!
4. Ez a "melyik gyerek mikor ér rá" típusú szöveg sem érthető nekem. Karácsonykor is dolgoznak a felnőtt gyerekeid? Vagy hol a pokolban akarnak kujtorogni karácsony ünnepén? Normális ember akkor a családjával ill. párjával van.
Goldmund, te aztán alaposan félreértetted a kérdést. :D
A kérdező exe a levéltitok megsértésére utalt te drága, nem kell itt a Btk.-t gugliznod. :DDDDDDDD
Csak most neztem nehany valaszt.
Goldmund 4.-re: van akinek olyan a foglalkozasa, hogy ünnepnapokon is dolgozik, és hát ilyenkor szokott kiderülni nincs-e épp mégiscsak komolyabb "barát/nő".
Jovore tenyleg nem igy lesz.
Nagyon sokat dolgozok most és a társam is, ezért elég keveset találkozunk élőben, jobb szeretem azonnal elküdeni az ilyen infókat nehogy elfelejtsem késő éjjel megemlíteni, de amúgy igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!