Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elvált szülők ez nálatok is...

Elvált szülők ez nálatok is ilyen nehezen működik? Magántitok már a karácsonyi program is?

Figyelt kérdés

Minden evben faggatom az exemet, hogy hogyan utemezzuk a karacsonyt. Nagyok már a gyerekek, de kisebb korukban is nehezen ment az egyeztetes. Most jo elore akartam jelezni (november közepe), hogy nekem nem jó az egyik nap délelőttje, de érdekelne mik az ő elképzelései, tervei, mert bizonyára ő is és én is szeretnénk közös karácsonyt a gyerekekkel.

Erre visszaír, hogy neki meg a másik két napra van program a gyerekekkel, már előre kifizetett mindent. Mivel egyszerűbb volt a leírt programtervet tovabbkuldenem, mint ujra begépelnem, meg is tettem az élettársam felé, hogy akkor ő is ez alapján mérje föl, hogy ő az exével hogy egyeztet akkor, és mik maradtak a szabad időpontok. Csak béna voltam és az exnek ķüldtem el. Ő visszaír, hogy ez magántitok sértés ne küldözgessem tovább, amit írt. Nem is tudtam mit reagáljak. Őneki eszébe se jut előre szólni, hogy már ekkorra-akkorra vacsoraasztalt, welnesshétvégét akármit foglalt az ünnepnapokra, de ha én küzdök, hogy mindenkinek jó legyen és "csak" a megváltoztathatatlan dőpontjait, amhez ugye nekem kötelességem alkalmazkodni továbbküldöm, akkor a magántitkait sértem.

Másnál is ennyire gáz ez? Jövőre mit csináljak? Előzzem be, aztán titkolózzak? :-)

2018. nov. 24. 17:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
35%
Magántitok?? Jesszus. Miért, ha szóban mondod el az élettársadnak, az már úgy megfelelne neki?? Bezzeg neki eszébe se jutott egyeztetni veled, de ha te próbálsz hozzá igazodni, az se jó. Sose értettem az ilyen elmeroggyantakat(már bocs a kifejezésèrt). Az ilyeneknek semmi se jó, meggebedhetsz. Nyelj egyet és vedd úgy mintha nem is írt volna semmit.
2018. nov. 24. 20:08
 12/30 anonim ***** válasza:
5%
Gondolom, nem ő akart válni. Egyszerűen csak meg akarja nehezíteni a dolgodat.
2018. nov. 24. 21:06
 13/30 A kérdező kommentje:

O akart valni, de ez nagyon regen volt mar!

Nem a gyerekek folott akartam megbeszelni vele (valaki irta hogy az anyuja az apunak a vele valo tervet sose irna meg), hanem rugalmasnak lenni. A gyerekeket eleve nehez osszerantani. Nekem fontos a karacsony.

Ha javaslok egy fix idopontot az jobban bejon, mintha megkerem oket irja meg mindegyik mikor er ra. Olyankor sosincs egyetertes es valaki indig hianyzik. Ezert erdemes az en logikam szerint elobb szolni az exemnek, hogy en ezt vagy azt a napot szeretnem o melyiket. Csak hat ez az ami sose megy. Az exem igen az most a gyerekek tudta nelkul mar leszervezett mindent. Én meg majd utolsonak alkalmazkodom mindenkihez.:-)

Koszonom a valaszokat.

Drama nincs.

2018. nov. 25. 00:30
 14/30 anonim ***** válasza:
77%

“Jövőre mit csináljak? Előzzem be, aztán titkolózzak? :-)” dràma nincs? Neked ez a vicc? Visszavágni? Eleve NEM ÉRTEM, nem tudom elképzelni azt, hogy felnőtt emberek feje fölött azervezkedtek karácsonyi programokat meg wellnesseket!! És ha a felnőtt gyerekednek már kapcsolara van? Akkor ugrojon mert spu meg anyu a tudta nélkül beosztotta a három napot? Miről beszélgetsz az exférjeddel? Hogy a nagykorú gyerekeid kinék legyenek?😂 egyikőtök sem normális, az biztos. Gondolom még nem törődtél bele, hogy a férjed válni akart, és még a gyerekek felnőttkorában is próbálsz valamivel visszavágni ő meg túl puha ahhoz, hogy ezeket ne vegye fel:Dhát besz*rok, nagykorúak, és anyu meg apu összeveszik azon, hogy melyik napot hol töltik karácsonykor😂

Hát a gyerekeitek helyében elmagyaráznám mind a kettőtök ek, hogy majd ŐK eldöntik melyik nap hol tudnak/akarnak megjelenni😃

2018. nov. 25. 03:25
 15/30 anonim ***** válasza:
88%
Mi is elváltunk, de a láthatásokat nagyon rugalmasan kezeltük, akkor is, amikor a gyerekek még kicsik voltak. Nem a bíróságon rögzítetthez alkalmazkodtunk. Soha nem gördítettünk akadályt egymás elé. Mikor már nagyobbak lettek, egyedül közlekedtek, szabadon jöttek mentek anya-apa-anyós között. De a karácsony az mindig fix volt, 24, 25 nálam, 26-tól pár napig apjuknál. Mivel ez mindig fix volt, így kiszámítható és tervezhető volt minden.
2018. nov. 25. 03:36
 16/30 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk a karácsony fixen "be van osztva", szenteste minden gyerek ott, ahol hivatalosan él, 25-én nálunk vannak a gyerekek - az enyémek is meg a pároméi is - és 26-án a másik szülöknél, az összes odatartozó.

Ez a rendszer igen jól müködik, mert nem kell egyeztetni és mindenki úgy szervez programokat, ahogy neki tetszik, nincs olyan, hogy a másik oldal keresztbeszervez.

2018. nov. 25. 07:56
 17/30 anonim ***** válasza:
19%

15-ösre:

Én sok esetben látom, hogy ilyenkor a felnőtt, dolgozó "gyerekek" oda mennek, ahol "jobb ajánlatot" kapnak. Amelyik szülővel a welness hotel, amelyik szülővel a külföld...

A szülől pedig törik magukat és egymásnak esnek, a "gyerek" köszöni, elvan.

Kérdező, alapjaiban nem jó a rendszer.

2018. nov. 25. 07:58
 18/30 anonim ***** válasza:
51%

A válásnál a bírósági határozatban rendelkeznek az ünnepekről is, nem? Amiket hallok, az alapján pl. a szünetek fele, karácsony második napja, stb., ilyen módon szokták szabályozni. Követelni kell ennek betartását, ha ennyire rossz a viszony, hogy rugalmasan nem lehet megoldani.

OFF:

Sose értettem, miért és hogy nem lehet a gyerek érdekében normálisan válni. Alig pár családot ismerek, ahol nincs gond a láthatás körül.

Szomorú, ha a karácsony is a harcról szól.

2018. nov. 25. 08:05
 19/30 anonim ***** válasza:
38%

A kérdezőnek:

Hogy lehettél ekkora balfék? Az exednek küldeni a levelet, amit az élettársadnak szántál...

Ne csodálkozz, ez kegyetlenül nagy figyelmetlenségre vall (látszik, hogy magasról teszel az egészre és csak kényszerből csinálod az ünnepeket vagy tényleg egyszerűen csak balfék vagy?)

Én a helyedben elásnám magam az hótzihher.

2018. nov. 25. 08:14
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
18-as, egy valami felett elsiklottál: Ezek már nem gyerekek a szó normál értelmében. Tehát itt nincs minek a betartását "követelni" egyik szülőnek a másiktól.
2018. nov. 25. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!