Mit szólnátok ha ilyen szinten felszívódna egy közeli hozzátartozótok?
Nálunk mindig is nagyon összetartó volt a család, és most is, a távolabbi rokonokkal is tartjuk a kapcsolatot, de a szűkebb családdal (unokatestvérekig) szinte heti rendszerességgel összeülünk.
A nővérem 23 éves, 8 éve van együtt a sógorommal aki 25 éves.
Külön házuk van, a sógorom jól keres, okos ember.
Ők nem messze laknak tőlünk, volt,hogy naponta találkoztunk, közös programokat csináltunk.
Aztán lett egy kis feszültség, amit a jó viszony miatt senki sem feszegetett.Ez nagyon sokrétű, és bonyolult dolog, felesleges lenne leírnom, mert csak a sorokat töltené, és szerintem a kérdés szempontjából nem szükséges,hogy megértsétek.
A lényeg,hogy egy családi összejövetelen a szüleim előálltak a problémával, és meglepően csúnya vita lett a vége.Szerintem még sosem volt ekkora konfliktus ebben a családban, a nővéremék ezután röviddel távoztak is.
Egészen biztosan megsértődtek mindketten, és úgy gondoltuk,hogy idővel ez enyhülni fog, felnőtt emberek, megértik majd,hogy miről beszéltünk akkor is ha nehéz beismerni.
2 hét után sem kerestek, néha-néha láttuk az autójukat a városban.
Aztán észrevettem,hogy mindketten eltűntek facebookról.
Aztán anyukám felhívta (volna) a nővérem, de ki volt kapcsolva.
Egy héttel később már az volt,hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható.
A sógorommal szintén.
Apukámmal elmentünk a házukhoz, redőnyök lehúzva, sehol senki, csöngetésre nem reagáltak.
A jó viszony miatt természetesen nekünk is volt kulcsunk, így másnap bementünk a házukba.
Rend van, a bútorok megvannak, a ruháik jelentős része hiányzik, a kutyáik nincsenek a házban.A szomszéd bácsi tőlünk kérdezi,hogy elmentek e nyaralni, mert bő egy hete nem látta őket, és azt sem mikor elmentek.
A sógorom augusztus 1-től felmondott a munkahelyén, de már egy héttel előtte sem ment be, a júliusi fizetését nem vette fel.
A nővéremet kirúgták mert nem ment be, és nem tudták elérni.
Néhány közeli barátjukat ismerjük, nekik azt mondták,hogy elköltöznek, van aki úgy tudja hogy külföldre, van aki úgy,hogy vidékre, mindenkinek mást mondtak szinte.
Személy szerint biztos vagyok benne,hogy nincs bajuk, önként szívódtak fel, bár nem értem meg miért, hisz nem ez lett volna a megoldás.
Apukám ugyan ezt gondolja.
Anyukám viszont nagyon aggódik, ő úgy gondolja,hogy baj van.
A nővéremmel szoros a kapcsolatuk, ez valóban nem vall a nővéremre, hogy csak így szó nélkül eltűnik, de kinézem belőle az a bizonyos vita után, sosem láttam még olyan sértődöttnek, és ingerültnek.
A lényeg,hogy bő 1 hónapja semmit sem tudunk róluk, feleslegesnek érezzük a rendőrség bevonását, mert biztos van fontosabb dolguk mint egy sértődött párt felkutatni.
A kapcsolatukban mindketten egyenlő félnek tűntek mindig is, nem hiszem,hogy a sógorom nem engedne a nővéremnek, ezt mindketten így akarják.
Nem értem miért kell belefofázni folyton más pénzügyeibe, lehet elegük lett belőletek meg az álszent családi idilből és elmentek nyaralni.
Családi viták szerintem, meg mindenhol megvannak.
Keresztszüleim Apám testvére egy útolsó mocskos pénzéhes, gyilkos ember és mindenkinek minket mocskol, Letagadom és halottak napján amikor tudom nagyszüleim sírjánál lesz direkt később megyek ne lássam a képét. De ő képes kocsiból megvárni, csak, hogy kötekedjen.
Ahány szót legépeltél már amíg megmagyaráztad, hogy miért is ne kéne elmondani, mi volt az oka a távozásuknak, már régen leírhattad volna legalább nagyvonalakban a dolgot, de lépjünk tovább.
Nyilván nem egy kis dolog volt az, ami miatt ennyire megharagudtak rátok. Mivel nagykorú, semmi közötök nincs hozzá, hol van és kivel, és mikor ér haza.
A helyében biztos, hogy adnék a pofátokra, amiért az engedélye nélkül bementetek a lakásukba. Én is kaptam kulcsot anyósomtól, de eszembe nem jutna bemenni a lakásába anélkül, hogy vele nem beszéltem meg. Jó kis magánlaksértés.
Leírtam nagy vonalakban, hogy mi a baj, és azt is,hogy miért mentünk be a házba, és ugyan nem akarok személyeskedni, de vagy a logika hiányzik néhány ember fejéből, vagy szándékosan feszültséget akar generálni, és azért "adna a pofánkra" mert bementünk a házba.Ez utóbbira tippelnék.
Ezekből a kommentekből látszik,hogy felesleges lett volna leírnom a regényt, ha már a válaszokat sem képesek sokan elolvasni.
Szomorú,hogy egyeseknek olyan élete van,hogy egy normális család életét álszent idillnek "élnek meg."
Ezért ne rám haragudjatok, meg a családomra, nem mi tehetünk arról ha valakinek nem jutott ilyen, bár őszintén sajnálom.
Egyébként mi lenne az az indok ami miatt egyik percről a másikra lelépnek, és az elfogadható?
A normális, segítőszándékú válaszokat nagyon szépen köszönöm!
Mind azon gondolkozok, hogy engem/férjem -aki még ráadásul könnyen sértődik- mivel lehetne annyira megsérteni, hogy elköltözzek (!) mindent magam után hagyva s megszüntessek a családommal minden kapcsolatot, akikkel amúgy szoros a kapcsolat, telefonokat kikapcsoljuk, facebookot inaktivaljuk, barátoknak összevissza hazudjunk... s nem jut eszembe semmi. Megsértenek, kalap kabát többet nem keresem a társaságukat, de nem költözöm el.
Sógor szülei se tudnak semmit?
Lehet illegálisan keresi sógor a pénzt, rájöttetek, rápirítottatok s muszaj volt lelépjen(ek), de minek azt is, ha olyan szoros s jó a kapcsolat csak nem köpitek be... plusz ezen minek sértődne meg?
Te is pont a lényeget nem írtad le, hogy mivel sértettétek meg őket...
Én azért elmennék a rendőrségre s jelenteném, hogy se kép se hang, mégiscsak a testvérem, ha megtalálják legalább megtudom, hogy jól vannak csak nem akarnak látni.
Sztem írd le, hogy mivel vertétek így ki náluk a bíztosítekot, így még elképzelni se lehet mi történt. Életvitel s pénz... piál/bulizik s elveri az összes pénzét a családnak? Drogos s lop? Millió1 variáns van.
(kérdező) " Szomorú,hogy egyeseknek olyan élete van,hogy egy normális család életét álszent idillnek "élnek meg."
álszent idilt én írtam... ÉS miért?
(kérdező)" A lényeg,hogy egy családi összejövetelen a szüleim előálltak a problémával, és meglepően csúnya vita lett a vége.Szerintem még sosem volt ekkora konfliktus ebben a családban, a nővéremék ezután röviddel távoztak is "
Te írtad kedves kérdező, ez mi kérem? ha nem ákszent idil egy családi összejövetelen kell a nővérdéket leégetni mindenki előtt? Egyáltalán ha lett volna egy kis tisztesség apádban, hogy négyszemközt beszél vele akkor ez nem következik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!