Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy kell megértetni a rokonok...

Hogy kell megértetni a rokonokkal, hogy nekem nem kell család?

Figyelt kérdés
Teljesen mindegy, hányszor mondom, hogy ki nem állhatom a gyerekeket, a családom női tagjai állandóan beszólogatnak, hogy "fog ez még változni". Hogy kéne elérni, hogy felfogják, hogy nem fog?
2018. aug. 29. 15:21
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
6%

Kedves 22-es. En vagyok a 4-es.

Eloszor is tanulj modort.

Senkinek nem szoltam be.

De ha valaki most egyedulallo, igenis tehet azert, hogy megteremtse a felteteleket.

Egyebkent a 28-as pontosan leirt mindent.

Ha meg van ket kocsi, meg videki telek, akkor te mirol beszelsz?

Ez szegenyseg nalad? Ez annyira keves?

Hanyan elnek ezalatt a szinvonal alatt.

Nem mondtam, hogy a kozszferaban magasak a berek, mert nem azok.

De te minek tanulsz? Most te igenis valaszthatsz olyan szakmat, hogy megelj belole. Mernok, kozgazdasz, informatika stb. Par ev utan megvan a 300-450 netto.

Mas szakmakban kesobb, vagy nehezebben.

Ebben mi irrealis, amit leirtam?

Ma Magyarorszagon lehet gyereket vallalni. Ha minimalbert keresel, nehez, ez teljesen igaz. De ha meg nincs gyereked, tehetsz azert, hogy ne az anyagiakon muljon.

Egy szakmunkas festo, burkolo, komuves megkeres 300-400 nettot egy honapban. Ezt csak azert mondom, hogy ne csak diplomas szakmaval jojjek.

Ja, igen. Ki szolta le anyukadat a negy diplomajaval? Koztudott, hogy a kozszferaban ezt nehez kamatoztatni.

De nemcsak a kozszfera letezik.

Egyebirant teged is fel tudott nevelni anyukad, szoval nem lehetetlen kisebb fizetesbol sem.

Meg valami. Valaki irta, hogy nem szeretne gyereket ebben a szegeny orszagban. O maga banja, hogy megszuletett? Hogy itt kell elnie? Inkabb meg sem szuletett volna?

Ez nem egy afrikai orszag, itt vannak kitoresi lehetosegek.

Es meg egyszer, diplomaval is lehet keveset keresni, ez teny, de nem csak a minimalber a realis celkituzes. En csak azt mondom, hogy ha egy parnak az osszbevetele megvan 400 netto, abbol mar lehetseges a gyerekvallalas.

Udv.

2018. aug. 30. 17:43
 32/40 anonim ***** válasza:
23%
Most latom, nem ket auto, hanem ket lakas van. Az meg meg jobb.
2018. aug. 30. 18:48
 33/40 anonim ***** válasza:
63%

Szomoru latni ezt a lepontozast. Na nem azert, mert nem ertetek egyet velem, hanem mert szerintetek a mai Magyarorszagon egyaltalan nem lehet gyereket vallalni es a minimalbernel nincs elerheto magasabb fizetes. Igazatok van, konnyebb itt lepontozni a masikat es onmagunkat amitani.

Nincs azzal baj, ha valaki minimalbert keres, en mindenkit tisztelek, aki dolgozik, a szemetet is el kell vinni, a veceket is ki kell pucolni. Dolgozni sosem szegyen.

De ha szerintetek itt egy kevesbe tehetos, de igenis europai orszagban nem lehet gyereket vallalni, az nagyon szomoru. Raadasul foleg az anyagiakkal jott mindenki, ha egyeb erveket olvastam volna a zajlo folyamatokrol, az egeszen mas lett volna.

Egyebkent nem tudom, ti milyen luxust szeretnetek biztositani egy gyereknek.

Legyen meg mindene, ne nelkulozzon, ez tok igaz, de ez a tobbseg szamara megvalosithato. Vannak kivetelek, de azok a fejlettebb nyugati orszagokban is vannak.

2018. aug. 31. 00:39
 34/40 anonim ***** válasza:
36%

Nem kell..

Ennyi.

Ha azt mondják majd akarasz.. Akkor azt mondod, ha így lesz akkor lesz..ha nem, akkor nem.

Nekünk a mikorral kellett megküzdenünk.. 8 évig minden beszélgetésben az anyósommal megjelent a "mikor lesz már unoka.."

Úgyh átérzem

/ viszont az érdekes, hogy a párkapcsolat sem érdekel/

2.

Még csak 26 vagy...

Valóban változhat 😜

Ha akarnál gyereket nem kifogásokaz keresnél a " magaar valóságban"

Nem irigykednél a nyugatra.. Mindenkinek adott a lehetség, hogy odaköltözzön.

200e manapság nem rossz fizu..

26 évesen pont 120e ft-ot kerestem.

És nem, nem emelték a fizumat, eljöttem.. Ott továbbra is 130 e a bér, pedig irodai.

2*200e-ből( mivel 2 en vagyunk egy gyerekért )

( nekünk van egybkis föle ehhez képest)

Eltettünk kocsira, házra(40e), nyugdíjra 2-en(30e)

Megvettük a házat és jött a gyerek.

De mi akartunk, ez ugye jár lemondásaal is. Nem mentünk Görögo.-ba, Spanyolba stb ahova szívesen mentem volna.

De mi akartunk gyereket. Így nem érzem akkora áldozatnak

2018. aug. 31. 06:09
 35/40 anonim ***** válasza:
53%
400 nettóból is csak akkor lehet gyereket nevelni normális körülmények között, ha nincs lakáshitel, nincs albérleti díj. Ha lakást akarsz venni, ahhoz is össze is kell szedni az önerőt, de addig is kell élni valahol. Ha már albit fizetsz, akkor nehezen spórolsz. Pl. 400 nettó bevétel. Lakáshitel: 100 ezer, mert normális helyen akarsz élni, nem a világ végén és nem volt 10 milliód önerőnek, csak 3-4 milliód, amiért is vért izzadtál. Akkor rezsi, amit télen a fűtés rendesen megnyom, havi 80-100 ezer is lehet a rezsi, net, telefon, mindennel együtt. Főleg családi házban. Ja, az autóba nem tankoltál még, ami 20 éves. Hoppá, ez elromlott, az is. Szóval a havi 400 se sok, ha anyuci, apuci nem tesz a segged alá lakást v. házat.
2018. aug. 31. 06:21
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

35

Olyan igatlant nem veszünk meg, aminek 80 ezer a rezsije, meg teher a fűtésköltség. Alap.

2018. aug. 31. 10:51
 37/40 A kérdező kommentje:
De én száz százalék tuti biztos vagyok benne, hogy nem lesz családom. Nem akartam leírni, mivel sokan vagytok itt anyukák, de akkor leírom. Hányingerem van a csecsemőktől, lehet utálni, lehet elküldeni orvoshoz, de ez van.
2018. aug. 31. 11:34
 38/40 A kérdező kommentje:
35-ös, anyuci apuci teljes mértékben sz.rnak a fejemre. Apucit évek óta nem láttam, azt se tudom, él-e még, de nem is érdekel. Anyuci meg az a tipikus falusi ember, amint betöltöttem a 16-ot, elkezdtem dolgozni, most egy százast keresek, ami azért nem rossz, ha anyámmal élek. 18 évesen meg majd jól elüldöz, hogy a színemet se lássa többet, és onnantól magam vagyok.
2018. aug. 31. 11:37
 39/40 anonim ***** válasza:
78%

Ismerős a szitu. Barátom szülei is rendszeresen kérdezgették eleinte, hogy gyerek mikor lesz, unokázni szeretnének. Én mindig rövidre zártam, kerek perec megmondtam, hogy nem akarunk. Nem vagyunk egyformák, valaki többet is szeretne, valaki egyet sem vállal. Én az utóbbiak közé tartozok. Nem szeretem a gyerekeket, nem érzem, hogy szükségem lenne rá, semmi életem nem lenne mellette. Ez nem egy kötelező dolog, senki nem kényszeríthet rá.

Máskülönben meg albérletben élünk, ahova még hogyha akarnék se szülnék. Van így is elég kiadásunk, nem hiányzik még a gyerek is. Annál inkább szeretnénk már egy saját otthont, és abba befektetni a nagy nehezen összevakart pénzt, mint a gyerekre elszórni.

Egy szónak is száz a vége, egyszer úgyis megunják a rokonaid és nem fogják többet kérdezgetni. Barátom szülei már leszoktak róla.

2018. aug. 31. 19:46
 40/40 at__us ***** válasza:

Szerintem sehogy, egyszerűen amennyire lehet kerüld el a témát, meg tegyél úgy mintha csak halogatnád (pl. "Majd jövőre","majd 3-dik X után.."...stb.), úgyse fogják "rád törni az ajtót", hogy mikor lesz már, mert nem akarják magukat annyira rossz színben feltüntetni!

Hát igen, mint ahogy sokan írták, Magyarországon jelen körülmények között egy elég nehéz dolog gyereket vállalni, egyet is, nem hogy 2-3...többet!

Persze lehet szegénységbe, vagy nyomorba, de azt hiszem, hogy aki ad magára valamit az küzd és gyűjti az anyagiakat amíg legalább azok, ha nem jobb feltételeket nem tud biztosítani, mint amiben ő maga felnőtt, vagy

amit elfogadhatónak tartana!

Mivel nagyon sokan nem tökéletes (itt finoman fogalmazok!) családból jöttek, így mentálisan is fel kell épülni, hogy megfelelően tudjanak keresni.

Talán nem kell magyarázni, hogy ez még inkább kitolja az esetleges gyerekvállalás(oka)t, így talán nem csoda, hogy sokan nem jutnak el odáig, szóval azt mondom, hogy egyáltalán nem lesz ritka 10-20 év múlva, ha a pár egyik tagjában se fordul meg, hogy gyerekük legyen, még 40 fele sem! :)

2018. szept. 1. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!